İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İŞAD: "Ertesi gün" için hazırlıklarda kesinti yaşanıyor"

İŞAD: "Ertesi gün" için hazırlıklarda kesinti yaşanıyor"

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Yönetim Kurulu üyelerinde oluşan bir heyet ile Kıbrıs Postası yazarları kahvaltıda bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 19/09/16 12:47
okuma süresi: 3 dak.
İŞAD: "Ertesi gün" için hazırlıklarda kesinti yaşanıyor"
A- A A+
Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Yönetim Kurulu üyelerinde oluşan bir heyet ile Kıbrıs Postası yazarları kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda Kıbrıs'ta olası bir çözüm sonrasında oluşabilecek ekonomik fırsat ve tehlikelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulurken, İŞAD, AB ile yürütülen uyum çalışmalarındaki hızın kesildiği hatta durduğu yönündeki duyumlarla ilgili endişelerini dile getirdi.

İŞAD adına, Başkan Metin Şadi, Aş Başkan Dengiz Kürşat, Genel Sekreter Tamer Müftüzade, Yönetim Kurulu üyeleri Necdet Ergün, Muhsin Hüdaoğlu ve Enver Mamülcüoğlu'nun hazır bulunduğu toplantıda, Kıbrıs Postası'ndan Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat ve yazarlar, Vatan Mehmet, Ulaş Barış ve Levent Kutay katıldı.

Çözüm sonrasında ekonomide oluşabilecek sıkıntıların dile getirildiği toplantıda, örgüt olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve yeni oluşacak ekonomik iklim için iş dünyasının hazır olması için gerekli altyapının hazırlanması için projeler ürettiklerini anlatan İŞAD Yönetimi, Kıbrıs Türk Kurucu devletini oluşturacak kurumların da aynı hazırlık sürecini geçirmesi gerektiğini ifade ederek bazı noktalardaki çekincelerinin altını çizdiler.

Çözümün ciddi bir kurallar ve standartlar silsilesi getireceğini belirten İŞAD yönetimi, bu kurallar ve standartlara uyulması, uyulmaması durumunda şirket ve kurumların karşısına çıkabilecek yaptırımlara karşı da hazırlıklı olunması gerektiği uyarısında bulundular.

İŞAD Başkanı Metin Şadi, AB ile doğrudan görüşme fırsatını iyi değerlendirmek mecburiyetinde olduklarını ifade ederken, aldıkları bilgilerin bu noktada bir aksama ve kesinti olduğu yönünde olduğu ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Şadi "hükümetimizden bu sürecin kesintiye uğramadan devamını talep ediyoruz. AB normları ve uygulamaları ile ilgili başlıkların ciddiyetle görüşülüp uygulanmaya zamanı gelince hazır olmaması bizi çok mağdur edecek ve yine suçlu aramaya başlayacağız. Ancak bilinmeli ki burada tek suçlu mevcut hükümet edenler olacaktır" ifadelerini kullandı ve elde ettiği bilgilere göre genel olarak ad hoc komitede tüm tarafların anlaştığı uyum çalışmalarında kuzeyde bir tempo kaybının varlığı yönünde olduğunu da sözlerine ekleyip, endişeli olduklarını bir kez daha vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.