İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

GAÜ, Sağlık Bakanı Dr. Sucuoğlu'na ziyarette bulundu

GAÜ, Sağlık Bakanı Dr. Sucuoğlu'na ziyarette bulundu

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Mehmet Zeki Avcı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu, Sağlık Bakanlığı'na bir ziyarette bulunarak, Bakan Dr. Faiz Sucuoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiler

Yayın Tarihi: 24/09/16 15:43
okuma süresi: 5 dak.
GAÜ, Sağlık Bakanı Dr. Sucuoğlu'na ziyarette bulundu
A- A A+

Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran'ın da katıldığı görüşme sırasında, Bakan Dr. Faiz Sucuoğlu'na; Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı tarafından ortaklaşa yazılan "Hemşirelik Uygulamalarında Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları" adlı kitap da takdim edildi

Yapılan ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti belirten, Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi'nin, ülke eğitimine katkı veren önemli bir kurum ve gurur duyulan üniversitelerden birisi olduğunu, sürekli gelişmeyi sürdüren bir üniversite de olduğunu vurgulayarak, " Dolayısı ile, biz, her alanda en başarılı olmasını diliyoruz. Ama bizi ilgilendiren kısım tabii ki, sağlık. Hocalarım ile görüşürken, hemşirelik hususundaki atılan adımları ve özellikle teorik anlamda çok zengin, hemşirelerin başucu kitabı olacak gibi duran kitabın varlığından ayrıca mutluluk duydum. Dolayısı ile, bunlar hep sağlık sektörüne katkıdır. Ben, bunları zenginlik olarak görüyorum. Hocalarımızın, KKTC'de görev yapması ayrı bir mutluluk, aynı zamanda bir kazanımdır." şeklinde konuştu.

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte işbirliğinin yoğunlaşarak, devam etmesini arzu ettiğini ve bu anlamda da her zaman birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydeden Dr. Sucuoğlu; " bir yanlış anlaşılma vardı. Sanki, Sağlık Bakanlığı sadece devlet hastaneleri ile ilgileniyor gibi. Bakanlık, özel sağlık kuruluşlarının da, sağlıkla ilgili her şeyin çatısıdır. O yüzden, bizim için bütün hastaneler, esasında birlikte çalışmamız gereken, sorumluluğunu taşıdığımız kurumlardır. Dolayısı ile, Girne Amerikan Üniversitesi Hastanesi'nin kurulması çalışmaları da tabii ki bizi mutlu etmektedir. Bu, sağlık kalitesini arttıracak bir gelişmedir. Dünyamızda, sağlık turizmi her geçen gün daha büyük boyutlara ulaşıyor. Geçen yıl, AB sınırları içerisinde, sağlık turizmi üzerine harcanan para 50 milyar doların üzerindedir. Bizim ülkemiz iklimi ile, doğası ile, havası ile bana göre, tartışılmaz ve rakipsizdir. Tek eksiğimiz ise altyapımızdır. Üniversitelerimizin katkısı ile, bu
altyapıyı hazırlayıp, bu alanda çok önlere çıkabiliriz. Biz de, bu yönde her türlü çabayı, desteği gösteriyoruz. Bu ülkenin geleceğinde, sağlık turizminin bana göre çok büyük bir yeri ve payı olacaktır."
dedi.

AVCI; ÜNİVERSİTE OLARAK SAĞLIK ALANINDA, DÜNYA İLE ENTEGRE OLACAK ADIMLAR ATIYORUZ

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki sağlık sektörünün ve bağlı olarak sağlık hizmetlerinin 'kendini aşma' çalışmalarında, Bakan Dr. Faiz Sucuoğlu'nun gayretlerini takdir ile karşıladıklarını söyleyerek, " Dünya ile birleşecek, dünya ile entegre olacak adımları tereddütsüz atmamız gerekmektedir. Bunun olabilmesi için de, üniversiteler hem bilgi birikimi, hem de akademik çalışmaları ile katkı koymalıdır. Bizim, üniversite olarak çalışmalarımız bu yöndedir. Dünya ile barışık, bir bütün olmaktır. Bakanlıkların da bu noktada verecekleri destek ile önümüzde kimsenin durabileceğini düşünmüyorum." dedi.

GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu ise, Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu ve çalışma arkadaşları ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; yazmış bulundukları ve sağlık sektörünün kullanımına sundukları "Hemşirelik Uygulamalarında Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları" adlı kitabın, hemşirelik uygulamaları için çok önemli bir kaynak ve üst düzey bir referans olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Başustaoğlu; "Kitabımız, hemşireler için çok iyi bir kaynak olacaktır. A'dan Z'ye hemşirelerimizin ihtiyaç duyabileceği her noktayı işleyen bir kitap. Toplam, 76 konu ele alınmıştır. Türkiye'den de hem doktor, hem hemşire meslektaşlarımız katkı koymuşlardır. Örneğin, hemşire psikolojisi bile ele alınmıştır. Umarız meslektaşlarımıza destek olacaktır." şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.