İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC İnsan Hakları Derneği'nden müzakere heyetine eleştiri

KKTC İnsan Hakları Derneği'nden müzakere heyetine eleştiri

KKTC İnsan Hakları Derneği Kıbrıs müzakereleriyle ilgili Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi. Dernek açıklamasında, müzakere heyetinin BM parametreleri dışına çıktığı iddia edilerek hükümetin buna ya müdahale etmesi ya da istifa etmesi istendi.

Yayın Tarihi: 24/09/16 16:33
okuma süresi: 2 dak.
KKTC İnsan Hakları Derneği'nden müzakere heyetine eleştiri
A- A A+

İnsan Hakları Derneği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"BM. Genel Kurul görüşmelerinde "Garantilerin Görüşülmesini Bile Olumlu" bulan KKTC. Cumhurbaşkanı, basından siyasilerine kadar tüm kurumlarınn sanki K. Türk Halkının hak ve çıkarlarını gözeten bir gelişmeymiş algısı yaratmasını Derneğimiz tehlikeli bir süreç olarak görmektedir.

K. Türk Halkının kazanılmış hak ve hukukunun en yaşamsal konularda bile yitirilmesine yönelik bu tehdit ve tehlike görüşmeci heyetin halktan, sivil toplum örgütlerinden ve siyasi iradeden kopuk tamamen keyfi hareketleri ile BM. Parametreleri ve bugüne kadar yapılmış Zirve anlaşmalarının dışına çıkmış olmasının sorumsuzluğundan kaynaklanmakta olduğunu derneğimiz önemle vurgulamktadır.

Derneğimiz bu konuda hükmeti gerekli müdahlede bulunması için uyarmakta olup ya görevinin gereğini ya da istifa edip halkın hak ve çıkarlarını hak ile koruyacak siyasi iradeye iktidarı terk etmesi için çağrı yapmaktadır."


Hasan Y. Işık
Dernek Genel Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.