İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Dursun Oğuz: "Ersin beyi darağacına gerecek değiliz"

 Dursun Oğuz: "Ersin beyi darağacına gerecek değiliz"

Kıbrıs Postası'na konuşan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, UBP Milletvekili Ersin Tatar hakkında "disiplin ve yaptırım uygulanması" söylentilerine açıklık getirdi.

Yayın Tarihi: 27/09/16 12:10
okuma süresi: 5 dak.
 Dursun Oğuz: "Ersin beyi darağacına gerecek değiliz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Kıbrıs Postası'na konuşan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, UBP Milletvekili Ersin Tatar hakkında "disiplin ve yaptırım uygulanması" söylentilerine açıklık getirdi.

Dursun Oğuz: "sen bu açıklamaları neden yaptın diyerek kimseyi disipline verecek kadar kapalı bir parti değiliz."

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, parti disiplini gereği, bu tarz konuların parti içerisinde konuşulması ve herkesin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Dursun Oğuz, şu anda kabine değişikliğinin gündemde olmadığını ve hükümetin uyum içerisinde çalıştığını yineledi.

UBP Milletvekili Ersin Tatar'ın dün bir gazeteye verdiği demeçte, parti içi sorunları dile getirmesi ve hükümeti eleştirmesinin parti içerisinde huzursuzluğa neden olduğu iddia edildi. Konu üzerine Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ise, "disiplin ve yaptırım uygulanması" söylentilerine açıklık getirdi.

"ERSİN BEYİN KÖTÜ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Ersin Tatar'ın bazı bakanlara mesaj vermek amacıyla bu açıklamaları yaptığını düşünen UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, "ben Ersin Beyin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Zaten kendisi de kötü bir niyetle bu açıklamaları yapmadığını belirtti fakat bu düşünceleri kapalı kapılar ardında, kendi içimizde dile getirmesi daha doğru olurdu. Basına bu şekilde demeç vermesi sanki de parti içerisinde bir sorun olduğu algısı yaratabilir" dedi.

"PARTİ İÇERİSİNDE YA DA HÜKÜMETTE BİR SORUN YOK"

Ne parti içerisinde ne de hükümette bir sorun bulunmadığına işaret eden Oğuz, Başbakan tarafından yapılan son açıklamalarda da hükümette bir sorun yaşanmadığı ve kabine değişikliğinin gündemde olmadığını dile getirdiğini hatırlattı. Milletvekillerinin topluma daha iyi hizmet verebilmek adına, kendi hükümetlerini, kendi bakanlarını sorgulayabileceğini kaydeden Dursun Oğuz, bunun yerinin basın değil, parti içi yetkili merciler olduğuna vurgu yaptı.

"KONUŞMA YERİ PARTİ MERCİLERİDİR"

"Bizim hiçbir milletvekilimizin konuşma hakkını kısıtlama gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Ancak parti teamüllerine göre bunların konuşulacağı yer, parti meclisi olur, MYK olur ve ya grup toplantısı olur. Biz her şeye açık ve demokratik bir partiyiz, milletvekillerimizin talepleri doğrultusunda en kısa sürede grup toplantısı yapabiliriz" diyen Dursun Oğuz, sadece muhalefetin değil iktidar partisinin vekillerinin de hükümeti ve bakanları denetleyebileceğini belirtti. Milletvekillerinin halkla daha iç içe olduğunu söyleyen Dursun Oğuz, gerektiği zaman vekillerin toplumun görüşlerini ve tepkilerini parti içerisinde yetkililere aktardığını ve Ersin Tatar'ında basında dile getirdiği tepkileri zaman zaman kendisine ilettiğini ifade etti.

"ERSİN BEYİ DARAĞACINA GERECEK DEĞİLİZ"

"Keşke bu eleştirileri basına yapmak yerine gerekli yerlerde dile getirseydi ama bunu yaptı diye de Ersin beyi darağacına gerecek değiliz" diyen Dursun Oğuz, şu anda kabine değişikliğinin gündemde olmadığını ve hükümetin uyum içerisinde çalıştığını yineledi.

"AÇIKLAMALARIN HADDİNİ YA DA SINIRINI AŞIP AŞMADIĞINI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Şu anda Ersin Tatar hakkında herhangi bir disiplin soruşturmasının söz konusu olmadığını belirten Dursun Oğuz, "sen bu açıklamaları neden yaptın diyerek kimseyi disipline verecek kadar kapalı bir parti değiliz. Vekilimiz bu düşüncelerini parti içerisinde dile getirse zaten hiçbir sorun olmazdı fakat bu tür açıklamalar basına yapıldığı zaman parti içerisinde sorun olduğuna dair izlenim yaratıyor. Biz vekilimize bu tür konuları parti içerisinde dile getirmesi için gerekli uyarıları yapacağız. Bu bir disiplin suçu değildir fakat açıklamalarını haddini ya da sınırını aşma gibi bir durum var mı diye de gerekli değerlendirmeleri yapacağız" dedi.

"KİMSE ŞİKAYETLERİNİ BASIN ÖNÜNDE DİLE GETİRMİYOR"

"Ersin Bey benzer konuşmaları, uyarı niteliğinde meclis oturumlarında gündem dışı konuşmalarda da yapmaktadır, bu açıklamaları hangi basın kuruluşuna yaptığının bizim için bir önemi yoktur. Biz tüm basın kuruluşlarına eşit ölçüde bakıyoruz. Başka arkadaşlarımızın da benzer şikayetleri olabilir fakat kimse bunu çıkıp ta basın önünde seslendirmiyor."

"PARTİ TABANI HUZURSUZ OLDU"

Parti tabanından da Ersin Tatar'a neden bu şikayetlerini parti içerisinde dile getirmediğine dair tepkiler olduğunu da söyleyen Oğuz, parti disiplini gereği, bu tarz konuların parti içerisinde konuşulması gerektiğini ve herkesin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.