İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili teknik toplantı yapıldı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili teknik toplantı yapıldı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün çalışma hayatını düzenleyen İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili tüzükler hakkında teknik toplantı yapıldı.

Yayın Tarihi: 28/09/16 14:51
okuma süresi: 5 dak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili teknik toplantı yapıldı...
A- A A+
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün çalışma hayatını düzenleyen İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili tüzükler hakkında teknik toplantı yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H.Ersan Saner'in de hazır bulunduğu toplantıya Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Elektirik Mühendisleri Odası Başkanları ile Bakanlık yetkilileri katıldı.

İş Yasası kapsamında yapılan " İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü", "Basınçlı Kaplar Denetim Tüzüğü", "Kaldırma Cihazları ve Aksamları Denetim Tüzüğü" ile "Asansörler Denetim Tüzüğü" nün günün şartlarına uygun olarak değiştirilmesi ve tadil edilmesi amacıyla , Bakanlık ile ilgili paydaşlar görüş alışverişinde bulunarak ortak çalışma grubu oluşturdu.

Toplantının başında söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, iş sağlığı ve güvenliğinin ülke gündeminde yer alan önemli konulardan biri olduğuna dikkat çekti. Yaşanan her iş kazası sonrasında, ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önlem alması için göreve çağrıldığı anımsatan Saner, bu alanda doğru ve düzgün işler yapılabilmesi için alfabenin sonundan değil başından başlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Ülkede inşaat maliyetini belirleyen iki kurumdan birinin Planlama İnşaat Dairesi diğerinin de Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği olduğunu anlatan Saner, çıkılan ihalelerde malzeme fiyatına inşaatların tamamlanmasının beklendiğini ifade etti ve bunun da mümkün olmadığını söyledi.

Bakanlık olarak İş sağlığı ve güvenliği mevzuatında yer alan tüzüklerde bir takım eksiklikler tespit ettiklerini kaydeden Saner, tüzüklerle ilgili sıkıntıları paydaş örgütlerle ele almayı ve gerek tüzükleri gerekse iş yaşamında yapılması gereken değişiklikleri paydaşlarla birlikte tartışıp çözüm üreterek ülkeye çağdaş bir iş sağlığı ve güvenliği kazandırmak için katkı koymak istediklerini söyledi.

Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç da toplantıda yaptığı konuşmada, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için her türlü işbirliğine hazır olduklarını , mevzuatın bir an önce uygulamaya konulması için destek vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal da inşaat alanında disiplinin sağlanmasının ve iş sağlığı güvenliği mevzuatının uygulanmasının yapı denetimi ile mümkün olacağına işaret etti. Baysal, yerel yönetimlerin de kendi bölgelerinde yapı denetimi konusunda destek vermesi gerektiğini savunarak, kaçak inşaatların ülkede büyük sıkıntı yarattığını; kaçağı engellemek ve mücadele etmek için yapı denetiminin önemli rol oynadığını vurguladı.

Elektirik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen ise iş sağlığı ve güvenliği alanında sorunların bütünlüklü olarak çözülmesi gerektiğini dile getirdi. "Bütünlüklü olarak bir hükümet politikası oluşturulursa inşaat kalitesi artar " diyen Girgen, Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu da konuşmasında İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın 2008 yılında oy birliğiyle geçen yasalardan biri olduğunu anımsatarak yasa kapsamında 10 tüzüğün çıkarıldığını ancak tüzüklerde düzelmesi gereken bir takım eksiklikler olduğunu ifade etti. İş sağlığı ve güvenliğinin müteahhitler tarafından gider ve külfet olarak görüldüğünü kaydeden Taşçıoğlu, yalnızca Çalışma Bakanlığının denetimi ile bu alandaki sorunların çözülemeyeceğini belirtti. İş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca inşaatlarla ilgili olmadığını, sanayi sektörü ve taş ocakları başta olmak üzere farklı faaliyet alanlarını da kapsadığını kaydeden Taşçıoğlu, Oda olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Çalışma toplantısı, 11 Ekim 2016 Salı günü yeniden yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.