İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

CTP'de Kurultay öncesi Mağusa krizi

CTP'de Kurultay öncesi Mağusa krizi

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin 12-13 Kasım'daki Kurultayı öncesi hazırlıklarına son hız devam edilen ilçe kongrelerinden Mağusa İlçe Kongresi öncesi kriz çıktı.

Yayın Tarihi: 06/10/16 11:05
okuma süresi: 5 dak.
CTP'de Kurultay öncesi Mağusa krizi
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ulaş Barış

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin 12-13 Kasım'daki Kurultayı öncesi hazırlıklarına son hız devam edilen ilçe kongrelerinden Mağusa İlçe Kongresi öncesi kriz çıktı.

11 Ekim'de yapılacak kongrede adaylıklarını açıklayan Eski Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile Eski Milletvekili Ali Gulle arasındaki rekabet, Ali Gulle'nin Parti Meclisi toplantısında Oktay Kayalp'ı 200 üyenin aidatını ödeyerek, oylarını satın almakla suçlaması ile kavgaya dönüştüğü ifade ediliyor.

Kıbrıs Postası'nin Parti Meclisi içindeki kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Gulle'nin "Ben bu yarışa 200-0 geride başlayamam" diyerek tepki gösterdiği ve Parti Meclisi'nin konuyu MYK'ya havale ederek soruşturma yapmasını istediği ifade edildi.

MYK'nın bu talebi reddetmesi ve tavrını Oktay Kayalp'tan yana koyması üzerine ise Ali Gulle'nin adaylıktan çekilme kararı aldığı öğrenildi. Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Gulle iddiaları yalanlamadı ve "bu konu hakkında şimdi konuşmak istemiyorum. Ancak bu ileriki günlerde konuşmayacağım anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Öte yandan parti yöneticilerinin Oktay Kayalp'ın ilçe başkanı, Ali Gulle'nin de ilçe sekreteri olması formülünü önerdiğini ancak Gülle'nin kabul ettiği formülün bu sefer Kayalp tarafından reddedildiği de öğrenildi.

Yönetimin ayrıca krizi aşmak için üçüncü bir yol önerdiğini ve iki aday yerine üçüncü bir aday formülü üzerine durduğu, bunun için ise Dr. Okan Dağlı'yı iknaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı da gelen bilgiler arasında.

Kayalp 200 kişinin aidatını ödeyerek avantaj sağladı

Kıbrıs Postası'nın Parti Meclisi'nden bir kaynağa göre Gulle'nin "oy satın alma anlamına" gelebilecek bir iddiayı Parti Meclisi toplantısı sırasında ortaya attı. Oktay Kayalp'ın CTP'nin yeni tüzük gereği delegelikten üyelik sistemine geçmesi sonrası yaklaşık 200 üyenin aidatını ödediğini Parti Meclisi üyelerine söylediği ifade edilen Ali Gülle'nin, "Ben yarışa 200-0 geriden başlayamam" diyerek konuyla ilgili Merkez Yönetim Kurulunu soruşturma yapmaya davet ettiği öğrenildi.

CTP MYK'sının Kayalp'tan yana tavır alarak, konuyu gündemine almayı reddetmesi üzerine Gulle'nin CTP Mağusa İlçe Başkanlığı adaylığından çekilmeye karar verdiği kaydedildi.

Gulle: "İleriki günlerde konuşacağım"

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Ali Gulle ise söz konusu iddiaları yalanlamadı. Gulle, "Şu an bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Ancak bu ileriki günlerde konuşmayacağım anlamına gelmez" ifadelerini kullanarak, adaylıktan çekilmesinin ardındaki gerekçeleri önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir açıklama yapacağı ve bu açıklamanın Kurultay öncesi Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin gündemine bomba gibi düşeceğini işaretini verdi.

ARA FORMÜLÜ KAYALP REDDETTİ

Alınan bilgiye göre Mağusa'da yaşanan soruna çare bulmaya çalışan CTP Yönetimi'nin Pazartesi günü Kayalp ve Gulle'yi merkeze çağırıp "Kayalp Başkan, Gulle Genel Sekreter olsun" formülünü önerdiğini, bunun Gülle tarafından kabul edilmesine rağmen Kayalp tarafından reddedildiği de öne sürülüyor.

"ÜÇÜNCÜ YOL" OKAN DAĞLI

Öte yandan dün sabah CTP'den üst düzey yetkililerin Mağusa ilçesini ziyaret ederek ve yaşanan soruna yeni bir aday önererek çare aradığı da öğrenildi. Gelen bilgilere göre adayın Dr. Okan Dağlı olduğu ancak Dağlı'nın saatler süren ikna toplantısına rağmen öneriyi reddettiği de gelen bilgiler arasında.

SONAY ADEM: "YENİ BİR YOL"

CTP'ye yakın kaynaklar, Mağusa ilçesinde yaşanan sorunun bölge özelinde kalmayacağı, diğer tüm bölgelere sirayet edeceğini söylerken, uzun zamandan beri Oktay Kayalp-Sonay Adem arasında süren kavganın ayrılıkla sonuçlanabileceği bildiriliyor.

Adem'in dün sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden 'yeni bir yola çıkmak gerek' şeklinde ileti yazması ise bu iddiaları güçlendirir nitelikte.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.