İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

KTÖS: "Öğretmen eksikliğinin nedeni kader değil, öngörüsüzlüktür!"

KTÖS: "Öğretmen eksikliğinin nedeni kader değil, öngörüsüzlüktür!"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın günü kurtarmak adına 10 öğretmen kadrosu önerisini anlamsız bulduklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın somut verilerle geleceği de öngörerek reel sayıları ortaya koymasını ve okulları ziyaret etmesini önerdi.

Yayın Tarihi: 25/10/16 15:07
okuma süresi: 5 dak.
KTÖS: "Öğretmen eksikliğinin nedeni kader değil, öngörüsüzlüktür!"
A- A A+

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın günü kurtarmak adına 10 öğretmen kadrosu önerisini anlamsız bulduklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın somut verilerle geleceği de öngörerek reel sayıları ortaya koymasını ve okulları ziyaret etmesini önerdi.

KTÖS, okullardaki yönetici, öğretmen, eğitim hizmetlisi eksikliği ve alt yapı eksikliklerinin, Eğitim Bakanlığı için normalleşmiş bir durum olsa da, eğitim - öğretim hizmetlerinin kesintiye uğramasının kabul edilebilir olmadığını belirtti.
Okullar açılalı 36 gün olmasına rağmen, bazı okullardaki çocukların öğretmen eksikliği nedeniyle kalabalık sınıflarda eğitim aldığını belirterek KTÖS, "öğretmenler çağdışı öğrenci sayıları ile eğitim vermeye çalışmaktadır. Sınıflarda öğrenci başına düşen alanın 1,5 metreden az olmaması gerekirken, bazı sınıflarda bu alan 1,2 metrenin altına düşmüştür. Necati Taşkın İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Mehmetçik İlkokulu, Hamitköy İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Girne ve Mağusa bölgesindeki birçok okul kalabalık sınıflarda eğitim-öğretim hizmetine devam etmeye çalışmaktadır. Kalabalık sınıflar ve öğretmen eksikliği, çocuklar açısından fırsat eşitsizliği yaratmaktadır. Bu eşitsizliği giderecek olan makamlar ise somut projeler üretememektedir" açıklamalarında bulundu.

Öğretmen kadrosunun artırılması ile ilgili Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Teknik Kurul toplantısına önümüzdeki 5 yılın öğretmen ihtiyacı ve okul ihtiyacını analiz ederek somut veriler sunduğunu belirten KTÖS, Eğitim Bakanlığı'nın önerilerine karşılık, günü kurtarmak adına 10 öğretmen kadrosu artırmayı teklif ettiğini bildirdi. Şu ana kadar 19 ilkokul öğretmen kadrosu eksikliği bulunan Eğitim Bakanlığı'nın, 10 sayısı teklifi idareten eğitim yapalım düşüncesinden başka bir şey olmadığını iddia eden KTÖS, "Hatırlatırız ki eğitim planlama ve öngörü ister, günü birlik politikalar eğitim için yapıcı değildir" dedi.
KTÖS, önümüzdeki beş yılda eğitim alanında oluşacak sorunları şöyle açıkladı:

"Öğrenci artışı ve öğretmen ders yoğunluğu nedeniyle 60 ilkokul öğretmeni ve 10 okul öncesi öğretmeni ihtiyacı oluşacaktır.

Dört yaş uygulaması ada genelinde %49'da kalmıştır. 2000 civarı çocuğumuz hizmet alamamaktadır. Kesintisiz hizmetin devamı için 90 okul öncesi öğretmenine ihtiyacımız olacaktır.

2020 yılına kadar 49 öğretmen zorunlu emeklilik yaşına gelecektir.

A-B öğretmen uygulaması vesilesi ile önümüzdeki 5 yılda 80 öğretmen ihtiyacı olacaktır.

Dört yaştan başlamak kaydı ile okul öncesi ve özel eğitim kurumlarında 60 öğretmen yardımcısı ihtiyacı olacaktır.

Özel eğitim öğretmeni kadrosu ivedi olarak 40 kadro artırılmalıdır.

Okullarımızın 65 civarı okul psikolojik danışmana ihtiyacı vardır.

Hali hazırda müdürsüz, muavinsiz, eksik eğitim çalışanı ile hizmet yürütmeye çalışan okullarımız vardır."

KTÖS, yaptığı açıklamada ülke genelindeki okullardaki öğretmen eksikliğini şöyle ifade etti:

"Canbulat İlkokulu- Maarif Anaokulu ( 1 özel ders öğretmeni), Ziyamet İlkokulu ( 1 özel okul öncesi öğretmeni), Kumyalı İlkokulu ( 1 sınıf öğretmeni), Büyükkonuk İlkokulu ( 1 özel ders öğretmeni), Karaoğlanoğlu İlkokulu ( 1 sınıf öğretmeni), Gaziköy Anaokulu ( 1 okulöncesi öğretmeni), Haspolat İlkokulu ( 1 özel ders öğretmeni), Necati Taşkın İlkokulu ( 1 sınıf öğretmeni), Mehmetçik İlkokulu ( 1 sınıf öğretmeni), Hamitköy İlkokulu ( 2 sınıf öğretmeni), Alsancak İlkokulu ( 1 sınıf öğretmeni), Serhatköy İlkokulu ( 1 sınıf öğretmeni), Türkmenköy İlkokulu – Mormenekşe İlkokulu ( 1 özel ders öğretmeni), Yedikonuk İlkokulu ( 1 okulöncesi öğretmeni), Beyarmudu İlkokulu ( 1 okulöncesi öğretmeni), Dipkarpaz İlkokulu ( 2 özel ders öğretmeni, 1 okul öncesi öğretmeni)"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.