İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Sivil toplum örgütleri ve siyasal partiler 29 Ekim mesajı yayınladı…

Sivil toplum örgütleri ve siyasal partiler 29 Ekim mesajı yayınladı…

29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. yılı nedeniyle çeşitli örgütler mesaj yayınladı…

Yayın Tarihi: 28/10/16 17:21
okuma süresi: 6 dak.
Sivil toplum örgütleri ve siyasal partiler 29 Ekim mesajı yayınladı…
A- A A+
29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Yılı nedeniyle çeşitli örgütler mesaj yayınladı…

YENİ DOĞUŞ PARTİSİ VE KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ MESAJLAR YAYIMLADI

Yeni Doğuş Partisi (YDP) Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. Yıl dönümünün kıvanç ve gurur kaynağı olduğunu bildirdi.

YDP'den yayımlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Tasada ve kıvançta her zaman birlikte ağlayıp, birlikte gülen aynı ulusun mensupları olarak bu bayramı doya doya kutlamaktayız" denildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önderlik eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bayram vesilesiyle minnet ve şükranla anıldığı ifade edilen mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti'nde 93 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesinin ilelebet sönmeyeceğine inanırken bizler de Yeniden Doğuş Partisi olarak kuruluşumuzu yeni gerçekleştirmiş olmamıza rağmen parti amblemimizde de görüleceği üzere meşalemizi yakmış bulunmaktayız" denildi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün de mesajında, Atatürk'ün önderliğinde milletten alınan güçle 29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. yıl dönümüne ulaşmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Aygün 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, cumhuriyetin her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğunu kaydetti.

Aygün, "Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki elbirliğiyle çalışacaktır" ifadelerini kullandı.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazileri rahmet ve saygıyla andıklarını belirten Aygün, "KKTC başta olmak üzere tüm Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım" ifadelerine yer verdi.

GKK EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ VE ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ MESAJ YAYIMLADI

Lefkoşa, 28 Ekim 16 (T.A.K.): Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği ile Atatürkçü Yaşam Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın geçen yıllar içerisinde daha da büyük bir önem kazandığını ifade etti.

Açıklamada, cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkma ve felsefesinin, demokratik ve laik yapısının benimsenmesinin, gelecekte var olmak için en büyük güvence kaynağı olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gün gün artacak atılım ve başarılarının, çağdaş uygarlık yolunda Kıbrıs Türk halkına da güç vermesi dileği iletildi.

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümünü kutladı.

İşcan, cumhuriyetin kazanımlarını her Türk yurttaşının bilmesi ve gelecek nesillere aktarmasının bir görev olduğunu belirtti.

İşcan, KKTC halkının bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşabilmek için Türkiye Cumhuriyeti gibi çok büyük bedeller ödediğini ifade etti. İşcan, KKTC halkının tasada ve kıvançta birlikte olduğu anavatan Türkiye'nin 93 yaşında olmasının gurur ve mutluluğunu paylaştığını kaydetti.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını belirterek, demokrasi, cumhuriyet, özgürlük ve eşitliğin hüküm süreceği daha nice aydınlık dolu Cumhuriyet Bayramları diledi.

KKTC GKK Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümünü aydınlık bir geleceğe ilham verecek şekilde kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Mesajda, Cumhuriyet Bayramı'nın Türk Milleti için her geçen gün daha büyük bir önem taşıdığı ve Türk Milleti'nin en büyük sevdası, ülke topraklarının içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük güvencesi olduğu kaydedildi.

KKTC İnsan Hakları Derneği, Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, insan haklarının korunması ve yüceltilmesi kapsamında bağımsızlığın öneminin idrak edilmesini ve Kıbrıs Türk halkının KKTC'ye sahip çıkmasını istedi.

Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) Rektörü Prof. Abdullah Y. Öztoprak da yayımladığı mesajda, büyük gayret ve fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, minnet ve rahmetle andı. Öztoprak, eğitim kurumu ve eğitmenler olarak görevlerinin; "eğitim kalitesini yüksek tutarak donanımlı, kendine güvenen gençler yetiştirme, nesilden nesle aktarılan cumhuriyeti, bilimin ışığında geleceğe taşımak" olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.