İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Siber, Engelliler Federasyonu'nu kabul etti

Siber, Engelliler Federasyonu'nu kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ertelenen her sorunun daha da büyüdüğünü ve günün sonunda bu durumun çarezliğe götürdüğünü söyleyerek Devlet yöneticilerinin görev sürelerini en etkin şekilde kullanması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 03/12/16 11:02
okuma süresi: 2 dak.
Siber, Engelliler Federasyonu'nu kabul etti
A- A A+
Başkan Siber, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü nedeniyle ziyaretler gerçekleştiren Derviş Yücetürk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti.

Siber, kabulde yaptığı konuşmada yasaların süretle hazırlanması ve yeterli olabilmesi konusunda sıkıntılar yaşandığına dikkati çekerek bu konuda bir takım girişimler başlattıklarını söyledi.

Hak ve Adalet ilkesine uyulmadığı konusunda bireylerin tespiti ve şikayeti varsa Devlet ile vatandaş arasındaki bağın zayıflayabileceğini söyleyen Siber : "Bu durumda kendi toprağımıza ve ülkemize olan olan güveni de yitirebiliriz" dedi.

İşe alımların hak ve adalet mekanızması çerçevesinde gerçekleşmesinin önemine vurgu yapan Siber, bu tür girişimlerin güven zedelenmesi yaratabileceğini ifade ederek: "Toplumun güvensizliği, toplumun yaşam kalitesinin düşmesi demektir" dedi.

YÜCETÜRK

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk de konuşmasında, yeni geçen dernekler yasasının hayır kuruluşlarını içermediğine dikkati çekerek yasanın kendilerini kapsamadığını üzülerek gördüklerini söyledi.

Bu durumda İngiliz döneminden kalan yasalarla Federasyonun çalışmalarını sürdürme durumunda kaldığına işaret eden Yücetürk, bunun kendileri için büyük sorunlar teşkil ettiğini belirtti.

Özel eğitim yasasının geri çekildiğini ve Milli eğitim Yasası altında bir tüzük ile daha doğru bir yapıya kavuşaklarına inandıklarını dile getiren Yücetürk, "Engelli İnsan Hakları Bildirgesi" nin kabulu konusunda da Meclisten destek istedi.

Yücetürk yasada yer olmasına rağmen yaklaşık 8 yıldır Engelli istihdamı yapılmadığını vurgulayarak bazı dairelere kendilerinin bilgisi olmadan engelli istihdamı yapıldığını ve bu alımların bir düzen içerisinde yapılmasını beklediklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.