İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Veterinerlik ve Hayvan Sağlığı Çalıştayı" tamamlandı

"Veterinerlik ve Hayvan Sağlığı Çalıştayı" tamamlandı

AB mevzuatının iç hukuka aktarılması, uygulanması ve yürütülmesi aşamalarında faydalanıcı ülkelere uzmanlık desteği sağlayan TAIEX, teknik çalışmaları çerçevesinde "hayvan sağlığı alanında veteriner mevzuatı" başlığı altında bir çalıştay düzenledi.

Yayın Tarihi: 09/12/16 09:20
okuma süresi: 3 dak.
"Veterinerlik ve Hayvan Sağlığı Çalıştayı" tamamlandı
A- A A+
AB mevzuatının iç hukuka aktarılması, uygulanması ve yürütülmesi aşamalarında faydalanıcı ülkelere uzmanlık desteği sağlayan TAIEX, teknik çalışmaları çerçevesinde "hayvan sağlığı alanında veteriner mevzuatı" başlığı altında bir çalıştay düzenledi. Lefkoşa Merit Otel'de gerçekleştirilen çalıştaya TAIEX uzmanı Pasquale Simonetti, Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ile AB Hayvan Hastalıkları Eradikasyon Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas'ın yanı sıra Veteriner Dairesi teknik çalışma grubu, hayvan yetiştiricileri birlikleri temsilcileri ile özel ve resmi veteriner hekimler katıldı.

"TÜM EKİBİMİN İLETİŞİM İÇERİSİNDE UYUMLA ÇALIŞMASI SAYESİNDE BAŞARILI OLACAĞIZ"

Çalıştay'da açılış konuşmasını yapan Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben, mevzuat çalışmaları süresince çok ciddi bir planlama yapıldığını, görülen lüzum üzerine bazı noktalarda değişim ve geliştirme faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini vurguladı. Hayvan sağlığı alanında yasal mevzuatın uygulanmasının yanı sıra hayvan hastalıklarıyla girişilen mücadelede de tüm paydaşların büyük özverilerle çalıştığını hatırlatan Daire Müdürü Ataben, "Geçtiğimiz iki aylık sürede hastalıkların tespiti amacıyla Vadili ve Lefkoşa kazalarımızdan yaklaşık 80 bin kan numunesi alındı. Bu, hem dairemizin planlama ve kontrol disiplini hem de sahadaki özel veteriner hekim meslektaşlarımız ile hayvancılarımızın uğraşları sayesinde başarıldı. Çıktığımız yolun süreklilik gerektiren bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Tüm ekibimin iletişim içerisinde uyumla çalışması sayesinde başarılı olacağımıza dair inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Çalıştay süresince TAIEX'in ülkemizdeki teknik çalışmaları, AB hayvan sağlığı mevzuatı, ulusal yasal mevzuata uyumlaştırılan hayvan sağlığı yasası, teknik çalışmaları süren ve tamamlanan hayvan sağlığı tüzükleri, yasallaşan sığır brusellozu, sığır tüberküloz, koyun ve keçi brusellozu ve enzootik sığır löykozu hastalıkları ile ilgili tüzükler, yasallaşan mevzuat çerçevesinde uygulanmaya başlayan hayvan hastalıkları eradikasyon proje faaliyetleri ve ilk sonuçları ile ilgili bilgiler sunuldu. Çalıştay, aynı içerikle, katılmak isteyen diğer faydalanıcılar için Şubat 2017'de yeniden toplanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.