İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Siyaset, Cenevreye'ye taşınacak gibi

Siyaset, Cenevreye'ye taşınacak gibi

Cumhurbaşkanı 5'li zirve için siyasi partilere davetinin baki olduğunu söyledi, UBP ile DP konuyu değerlendireceklerini ifade ederken, CTP ile TDP davete icabet edeceklerini söylediler.

Yayın Tarihi: 09/12/16 09:26
okuma süresi: 3 dak.
Siyaset, Cenevreye'ye taşınacak gibi
A- A A+
Kıbrıs Postası

Brüksel'deki temaslarını tamamlayıp dün akşam yurda dönen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı havalimanındaki basın toplantısı sırasında kendisine yönetilen bir soru üzerine, Cenevre'de yapılacak 5'li Zirveye Mecliste temsil edilen siyasi partilere Cenevre bulunma davetinin geçerli olduğunu ve arzu etmeleri durumunda orada kendisi ile birlikte olmalarını istediğini ifade etti.

ABD'ye gitmeden önce sürecin 5'li zirveye evirilmesi halinde, siyasi partileri yanında istediğini ifade ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı, "davetim bakidir. Hiçbir tereddüt yok. Bunun iyi olacağını düşünüyorum. Bu bir partinin ya da bir kişinin meselesi değil. Bu bütün toplumun meselesidir. Türkiye ile yakın diyalog içerisinde yürüttüğümüz önemli bir konu. Dolayısıyla kolektif akıl her zaman gerekli. Birliğimiz bütünlüğümüz bu alanda birbirimize yapacağımız katkılar çok önemli" diyen Akıncı, bu sürecin başarıya götürülmesi için önyargılardan arınmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı'nın bu ifadeleri üzerine Kıbrıs Postası Mecliste temsil edilen siyasi parti Başkanları ile temasa geçerek Akıncı daveti ile ilgili olası tutumlarını sordu.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün, resmi davet gelmesi durumunda tabi ki konuyu değerlendireceklerini ancak güney Kıbrıs'taki siyasi parti Başkanlarından farklı olarak, kendisinin KKTC Başbakanı olduğunu, dolayısıyla yetkili kurulların kararına göre, kendisinin ya da bir temsilcinin Cenevre'de Cumhurbaşkanı'na eşlik etmesini mutlaka değerlendireceklerini ifade etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, ortaya çıkacak anlaşma metnini görmeden bu konuda bir şey söylemenin zor olacağını ifade ederek davete temkinli yaklaştı ancak, 5'li zirve tarihine kadar ortaya çıkacak detaylara göre durumu değerlendireceklerini kaydetti.

Ana muhalefet Partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ise Cumhurbaşkanı'ndan gelecek resmi daveti bekleyeceklerini, gelmesi durumunda ise sürece katkı koymak için mutlaka Cenevre'de Cumhurbaşkanı ile birlikte olacaklarını söyledi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorununun çözümü için ne yapılması gerekirse buna hazır olduklarını ve bu çerçevede Cumhurbaşkanı'nın davetine kesinlikle icabet edeceklerini ve 5'li zirvedeki hazır bulunacaklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.