İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Uzun'dan kredi müjdesi

Uzun'dan kredi müjdesi

<P>Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında 500 milyon ABD Doları tutarında kredi anlaşması imzalandı. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TC Hazine Müsteşarlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonrasında sağlanan mutabakat çerçevesinde söz konusu kredi anlaşması dün Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti adına Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına Ankara Büyükelçisi Namık Korhan tarafından imzalandı.</P>

Yayın Tarihi: 06/03/09 07:57
okuma süresi: 2 dak.
Uzun'dan kredi müjdesi
A- A A+

Yasal prosedürün tamamlanması ve iki ülke Bakanlar Kurullarının onaylamasıyla resmen yürürlüğe girecek olan kredi anlaşması, ülkenin birçok sektörünün yapılandırılmasında kullanılacak.

Özellikle mali ve reel sektörlerin desteklenmesi, kamu sektörünün yeniden yapılandırılması konularında kullandırılacak olan kredi, KKTC yıllık bütçeleri içerisinde değerlendirilecek.

Maliye Bakanı Ahmet Uzun, Türkiye'yle yapılan kredi anlaşmasının çok önemli olduğunu ve bu krediyle sektörlere sağlanacak imkanların çok önemli açılımlar yaratacağını vurguladı.

Maliye Bakanı Ahmet Uzun açıklamasında, "Temmuz 2006'da imzalanan protokolün bir getirisi olan kredi anlaşmasının boyutu ülkemizde bir ilktir" diyerek Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı ile yürüttükleri çalışmalar ışığında sağlanan mutabakat neticesinde imzalanan kredi anlaşmasıyla büyük bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Uzun, "KKTC tarihinde 500 milyon ABD Doları tutarında bir kredi anlaşması bugüne kadar yapılmamıştır. Kredi anlaşmasının gerçekleşmesi Türkiye Cumhuriyeti devleti yetkilileri ile yaptığımız çalışmaların ve sıkı diyaloglarla kurmuş olduğumuz iyi ilişkilerin de ne denli ileri safhada olduğunun göstergesidir" dedi.

Uzun, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu başta olmak üzere Hazine Müsteşarlığı ve bakanlığı adına çalışmaları yürüten memurlarına; bu kredi anlaşmasına imza koyan KKTC Ankara Büyükelçisi Namık Korhan ile TC Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay'a teşekkür etti

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.