İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Altıok: "TC Büyükelçiliği engel olmasın diye Teknecik'e dizel üniteleri gizli aldık"

Altıok: "TC Büyükelçiliği engel olmasın diye Teknecik'e dizel üniteleri gizli aldık"

TC Büyükelçiliği'nden gizli olarak Teknecik Elektrik Santrali'ne iki tane dizel ünite alındığını söyleyen Hasan Ulaş Altıok. "Evet, TC Büyükelçiliği'nden gizli aldık çünkü bize izin vermeyeceklerini biliyorduk. Bir kurumu özelleştirmek isterseniz eğer doğal olarak kalkınmasını da istemezsiniz" diyen Hasan Ulaş Altıok, KIB-TEK'in bu iki dizel üniteyi kimseden yardım almadan kendi gelirleriyle satın aldığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 03/01/17 10:11
okuma süresi: 4 dak.
Altıok: "TC Büyükelçiliği engel olmasın diye Teknecik'e dizel üniteleri gizli aldık"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Genç TV'de Baykan Gürses Özdağ'ın hazırlayıp sunduğu "Yeni Güne Merhaba" programına konuk olan CTP MYK Üyesi Hasan Ulaş Altıok, elektrik zammı konusunda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Hükümetin elektrik fiyatlarına yaptığı zammı eleştiren ve söz konusu zammın gereksiz yere yapıldığını söyleyen CTP MYK Üyesi Hasan Ulaş Altıok, CTP'nin hükümette olduğu ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun CTP'nin yönetiminde olduğu dönemde elektrik üretim maliyetlerini aşağı düşürmek için çalışmalar yaptığını ifade ederek, Teknecik Elektrik Santrali'nin buhar tribünlerinin yüksek maliyetli elektrik ürettiğini, dizel ünitelerin ise daha düşük maliyetle elektrik ürettiğini ve elektrik fiyatlarını düşürmek için buhar tribünlerini devre dışı bırakarak sadece dizel ünitelerle elektrik üretilmesinin elektrik üretim maliyetlerini düşüreceğini savundu.

"DİZEL ÜNİTELER TC ELÇİLİĞİNDEN GİZLİ ALINDI"

"İsmet Akim'in KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde biz TC Büyükelçiliği'nden gizli olarak Teknecik Elektrik Santrali'ne iki tane dizel ünite aldık. Evet, TC Büyükelçiliği'nden gizli aldık çünkü bize izin vermeyeceklerini biliyorduk. Bir kurumu özelleştirmek isterseniz eğer doğal olarak kalkınmasını da istemezsiniz"diyen Hasan Ulaş Altıok, KIB-TEK'in bu iki dizel üniteyi kimseden yardım almadan kendi gelirleriyle satın aldığını ifade etti.

"CTP'NİN HÜKÜMETTE OLDUĞU DÖNEMDE KIB-TEK AYAĞA KALKTI"

Ülkede elektrik üretimini ucuzlatmak için akılcı olan yolun yeni dizel üniteler almak olduğunu savunan Hasan Ulaş Altıok, "CTP'nin elektrik konusunda söyleyecek çok sözü vardır. Ben CTP'yi öveceğim bu konuda çünkü bunu hak ediyoruz. CTP'nin hükümette olduğu dönemde KIB-TEK ayağa kalktı. Teknecik'e kendi imkanlarıyla iki dizel ünite aldı, Sokak aydınlatmalarının ihalesini yaparak bütün aydınlatmaları led aydınlatmalar ile değişti.

Tüm elektrik sayaçlarını akıllı sayaçlarla değiştirdi. Akıllı sayaçlar sayesinde tahsilat oranı yüzde 96'ya kadar çıktı. Dünyanın başka bir yerinde bu kadar yüksek bir tahsilat oranı yoktur. Bir sonraki adım elektrik tüketiminin yoğun olduğu saatlere göre tarifeleri düzenleyerek, elektrik tüketiminin düşük olduğu saatlerde tarifeleri aşağı çekmeyi hedefliyorduk fakat hükümette ömrümüz buna yetmedi."

Şimdi hükümet yakıt fiyatlarının artmasını bahane ederek tüm artışı halka yansıttı. Akılcı çözümler üretmeden, maliyeti ucuzlatma yoluna gitmeden, girdi maliyetlerini düşürecek formüller üretmeden elektrik fiyatlarına yüzde 40'a varan bir zam yapmak akla ve mantığa sığmaz.

"Türkiye'de 40 kuruşa satılan elektriğin kablo ile ülkemize 16 kuruşa geleceğine inanıyor ve "16 kuruşa kablo ile elektrik gelecekse biz hükümete büyük destek veriyoruz" açıklaması yapıyorsa Kıbrıs Türk İşadamları Derneği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası biz bir arpa boyu yol ilerleyemeyiz.

Benim ülkemin sanayicisi, işadamı kablo ile gelecek olan elektriğin maliyetini hesaplayamıyorsa, çıkıpta bunun fiyatı ne olacak diye sormadan yapılan açıklamalara inanıyorsa söyleyebileceğim hiç bir şey yok. Bugüne kadar kablo ile gelecek olan elektrik için tek fiyat söyleyen Sunat Atun oldu. O'nun söylediği fiyatta yanlış değil yalandır zaten."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.