İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Eski Erenköy'de Kıbrıslı Rum ve Türk Sahil Güvenliği arasında yakın temas

Eski Erenköy’de Kıbrıslı Rum ve Türk Sahil Güvenliği arasında yakın temas

Sabaha saatlerinde Eski Erenköy açıklarında kaybolan bir sandaldan yapılan SOS çağrısı Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Sahil Güvenlik ekiplerini karşı karşıya getirdi.

Yayın Tarihi: 21/02/17 17:30
okuma süresi: 3 dak.
Eski Erenköy’de Kıbrıslı Rum ve Türk Sahil Güvenliği arasında yakın temas
A- A A+
Kıbrıs Postası

Sabaha saatlerinde Eski Erenköy açıklarında kaybolan bir sandaldan yapılan SOS çağrısı Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Sahil Güvenlik ekiplerini karşı karşıya getirdi.

Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgilere göre Eski Erenköy açıklarında SOS çağrısı veren bir sandala müdahale eden Rum Sahil Güvenlik ekipleri Türk kara sularını ihlal edince anında müdahale edildi.

Girne-Boğaz'dan havalanan helikopter bölgeye intikal ederken, Türk sahil güvenlik botları da olay mahalline kısa sürede ulaştı.

Bölgede yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Rum Sahil güvenlik ekipleri bölgeyi terk ederken, kaybolan sandalın Rum karasuları içinde olduğu ve içinde bir kişinin bulunduğu kaydedildi.

Bölgede an itibarıyla durum sakinken, Rum ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor.

Rum Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi Başkanı Kostas Fitiris'in açıklaması:

"Son saatlerde, güya işgal güçlerinin, dört gündür kayıp olan 31 yaşındaki dalgıç Andreas Yanku'nun bulunmasına ilişkin araştırmalara katkı sağladıkları yönünde bilgiler yalanlanıyor.

Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi Başkanı Kostas Fitiris, 'Kıbrıslı Türklerden ne yardım istedik ne de yardım aldık. Kıbrıs Cumhuriyetinin güçleri, FIR hattının tamamında araştırma yapma yeteneğine ve deneyimine sahiptir' şeklinde konuştu.

'Sigmalive'ın' iki Türk askeri helikopterin sabah 10'da Erenköy'ün bekçi kulübesinin üzerinden uçtuğu ve işgal bölgelerinin 'sahil güvenlik' teknesinin bölgeye yüzdüğü şeklindeki gizli bilgilerini yorumlayan Fitiris, bunların, Kıbrıslı Türklerin, işgal bölgelerinden Erenköy'e her zamanki yasadışı uçuşları ve eylemleri olduğunu belirtti."

GKK, ERENKÖY BÖLGESİ YAKININDA ARAMA-KURTARMA FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Öte yandan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) arama-kurtarma unsurları, Rumların bir ceset bulmasının ardından,Erenköy bölgesi yakınında, KKTC karasuları dahilinde mülteci akışı şüphesi üzerine arama-kurtarma faaliyeti gerçekleştirdi.

GKK Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, dün Erenköy bölgesinin batısında bulunan Paşayammu bölgesinde Rum sahil güvenlik botları tarafından kimliği belirsiz bir ceset bulundu. Mülteci akışı şüphesi nedeniyle bölgede GKRY tarafından arama- kurtarma faaliyeti başlatıldı.

Arama-kurtarma faaliyetinin Erenköy bölgesi yakınında olması nedeniyle, KKTC karasuları dâhilinde, GKK arama-kurtarma unsurlarınca, 2 sahil güvenlik botu ve 2 helikopter ile arama-kurtarma faaliyeti icra edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.