İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

İncirli: "Hastanenin yoğun bakım servisinde boş yatak kalmadı"

İncirli: "Hastanenin yoğun bakım servisinde boş yatak kalmadı"

Sağlık Bakanlığı ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli, sağlıkta kaos ortamının artarak devam ettiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 28/02/17 12:10
okuma süresi: 5 dak.
İncirli: "Hastanenin yoğun bakım servisinde boş yatak kalmadı"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Sağlık Bakanlığı ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli, sağlıkta kaos ortamının artarak devam ettiğini vurguladı.

TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli, "gece hastaneye yüzlerce hasta geliyor. Hastane artık bu yoğunluğu kaldıramıyor. Hastanemizin hiçbir yoğun bakım servisinde boş yatak yok" açıklamasında bulundu.

İncirli, "Bu ülke her gün müşavir yaratırken ve bu insanlar evde oturarak en üst baremden maaşlarını alıp vatandaşın faydasına tek bir iş yapmazken konuştuğumuz 260 tane hekimin özlük haklarıdır" dedi.

Kanal T'de Damla Dabiş Özel'in hazırlayıp sunduğu "Günaydın Kıbrıs" programına konuk olan TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli, sağlıkta yaşanan sorunlarla ilgili adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Sağlık Bakanlığı ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan İncirli, sağlıkta kaos ortamının artarak devam ettiğini vurguladı.

"YOĞUN BAKIM SERVİSLERİNDE BOŞ YATAK KALMADI"

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yaşanan yoğunluk ve doktor eksikliklerinden dolayı nöbetlerin çok yoğun ve ağır geçtiğini ifade eden TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar İncirli, "gece hastaneye yüzlerce hasta geliyor. Hastane artık bu yoğunluğu kaldıramıyor. Hastanemizin hiçbir yoğun bakım servisinde boş yatak yok" açıklamasında bulundu.

"HEKİMELR ARTIK KENDİ BAŞLARININ ÇARESİNE BAKIYOR"

Kamu hastanelerinde hekim istifalarının yaklaşık 2-3 yıl önce başladığını dile getiren İncirli, "hekimler çok büyük paralar alıyor gibi özlük haklarımızın bu ülkenin gündemi haline gelmesi farklı noktalara çekilmesi nedeniyle artık hekimler kendi başlarının çaresine bakmaya başladı çünkü idareye güven kalmadı. İstifa edenler, özel sektörde çalışmaya başlayanlar, yurtdışına gidenler var. Biz hastanede kalan doktorlar olarak canla başla mücadele etmeye devam ediyoruz" dedi.

"DOKTORLARIN ÖZLÜK HAKLARI HASTALARIN SORUNU DEĞİL"

"Vatandaşlar karşılarında yorgunluktan bitmiş bir doktor görmek istemez, süreklik yokluklarla, sürekli eksikliklerle karşılaşmak istemez" diyen İncirli, bunların hastaların sorunu olmadığını, doktorların özlük haklarının hastaların sorunu olmadığını vurguladı.

"DOKTORLUK CAMİASI BU ÜLKEDE İTİBARSIZLAŞTIRILDI"

İncirli, "Kimse 6 yıllık ihtisas eğitimini anlamak istemedi, kimse 4 yıllık uzmanlık eğitimini anlamak istemedi. Sizde kamu çalışanısınız bu şartlar altında çalışacaksınız diye baskılar uygulandı. Bizim mesleğimizde insan hayatı söz konusu. Bu kadar ciddi bir işle uğraşan doktorluk camiasının böylesi itibarsızlaştırılması kabul edilemez" şeklinde konuştu.

"HEKİMLERİ KAMU SAĞLIK SİSTEMİNE ÖZENDİRECEK BİR ADIM ATILMADI"

TIP-İŞ Başkanı İncirli, "Çocuk kardiyoloğu, çocuk nefroloğu, çene cerrahı, çocuk onkoloğu, plastik cerrahlar, kadın doğum uzmanları, kardiyologlar, radyoloji uzmanları ve sayamadığım daha birçok branşta en az 20-30 hekim kamu sağlık sisteminden ayrıldı. Sağlık Bakanlığı bunun farkında değil mi. Kamu sağlık sisteminde kaç hekim girip, kaç hekim çıktığını bilmiyorlar mı. Gelmiş geçmiş tüm Sağlık Bakanlarından hiçbir tanesi hekimlerin bu sağlık sistemine özendirecek hiçbir adım atmadı" dedi.

"HİÇKİMSE OLUMLU BİR ADIM ATMIYOR"

İncirli, "Bu ülke her gün müşavir yaratırken ve bu insanlar evde oturarak en üst baremden maaşlarını alıp vatandaşın faydasına tek bir iş yapmazken konuştuğumuz 260 tane hekimin özlük haklarıdır. 260 tane hekimin maaşlarını uzata uzata konuşuyoruz. Biz sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz. Herkes hekimlerin aldığı ücretlerin ve kamu hekimlerinin hastanede çalışmak istemediğinin farkındadır fakat kimse bir adım atmıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.