İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Piyasada kazı kazan kalmadı, fırsatçılar Rum tarafından getirdi!

Piyasada kazı kazan kalmadı, fırsatçılar Rum tarafından getirdi!

Aylardır piyasada kazı kazan şans oyunlarının olmamasını fırsat bilen bazı piyango bayilerinin Rum tarafında oynatılan kazı kazan biletlerinin satışını yaptığı ortaya çıktı!

Yayın Tarihi: 24/03/17 06:58
okuma süresi: 4 dak.
Piyasada kazı kazan kalmadı, fırsatçılar Rum tarafından getirdi!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Aylardır piyasada kazı kazan şans oyunlarının olmamasını fırsat bilen bazı piyango bayilerinin Rum tarafında oynatılan kazı kazan biletlerinin satışını yaptığı ortaya çıktı!

Kıbrıs Postası'na konuşan Piyangolar Birimi Sorumlusu Tigin Kişmir, Rum tarafında oynatılan kazı kazanlarının satışının Kuzey Kıbrıs'ta kesinlikle yasak olduğunu vurgulayarak "bunun tespiti halinde Rum kazı kazanı satan piyango bayisinin bayiliği iptal edilerek hakkında yasal işlem başlatılır" uyarısında bulundu.

Kıbrıs Postası'na konuşan Piyangolar Birimi Sorumlusu Kişmir, kazı kazan biletleri için birkaç gün içerisinde ihaleye çıkılacağını ve kısa zaman içerisinde kazı kazanın yeniden bayilerde olacağını da açıkladı.

Aylardır piyasada kazı kazan şans oyunlarının olmamasını fırsat bilen bazı piyango bayilerinin Rum kazı kazan biletlerinin satışını yaptığı ortaya çıktı. Kıbrıs Postası'nın konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğu Piyangolar Birimi sorumlusu Tigin Kişmir, kısa süre içerisinde kazı kazan oyununun yeniden piyasada olacağını açıklarken, Rum kazı kazanlarının satışıyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Rum kazı kazanlarının satışının Kuzey Kıbrıs'ta kesinlikle yasak olduğunu vurgulayan Kişmir, "bize henüz böyle bir bilgi ulaşmadı fakat bunun tespiti halinde Rum kazı kazanı satan piyango bayisinin bayiliği iptal edilerek hakkında yasal işlem başlatılır" diyerek kazı kazan oyunun yokluğunu fırsat bilerek Rum kazı kazanı satışı yaptığı iddia edilen bayileri sert bir dille uyardı.

"KISA ZAMAN İÇERİSİNDE KAZI KAZAN OYUNU YENİDEN BAYİLERDE OLACAK"

Uzun bir süredir piyango bayilerinde "kazı kazan" olarak adlandırılan şans oyunu biletleri satışının yapılmaması nedeniyle vatandaşlar arasında kazı kazanın akıbeti merak konusu haline geldi. Yüksek meblağda kazancı olmamasına rağmen fiyatının ucuz olması ve anlık kazanç sağlaması nedeniyle tercih edilen ve piyango bayileri tarafından da zaman zaman para üstü olarak sunulan kazı kazan oyunu geçtiğimiz yıl Ekim ayı itibariyle Spor Dairesi'ne bağlı piyangolar biriminin stoklarının tükenmesiyle nedeniyle satışı uzun bir süredir yapılamıyor. Konuyla ilgili olarak Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Piyangolar Birimi Sorumlusu Tigin Kişmir, kazı kazan biletleri için birkaç gün içerisinde ihaleye çıkılacağını ve kısa zaman içerisinde kazı kazanın yeniden bayilerde olacağını açıkladı.

"BİZDEN ÖNCEKİ YÖNETİMİN BUNU ÖNGÖRÜP YENİ KAZI KAZAN BİLETLERİNİ BASTIRMASI GEREKİYORDU"

Kişmir, göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl Ekim ayında kazı kazan stoklarının tükendiğini fark ettiklerini belirterek, "14 Mart 2016'da yürürlüğe giren yeni Kamu İhale Yasası'na göre yeni bir ihale şartnamesi hazırlayarak kazı kazan ihalesine çıkmamız gerekiyordu. Bizden önceki yönetimin bunu öngörüp yeni kazı kazan biletlerini bastırması gerekiyordu" diyerek gecikmenin ve piyasada kazı kazan biletlerinin tükenmesinin sebebinin yeni İhale Yasası'nın yürürlüğe girmiş olması olduğunu dile getirdi.

"GECİKTİĞİMİZ HER GÜN KURUMUMUZ İÇİN BİR KAYIPTIR"

İhale şartnamesinin Yeni İhale Yasası'na göre hazırlandığını ve Merkezi İhale Komisyonu'nun birkaç gün içerisinde kazı kazan ihalesine çıkacağını açıklayan Tigin Kişmir, "kısa bir süre içerisinde kazı kazan yeniden bayilerde olacak. Geciktiğimiz her gün kurumumuz için bir kayıptır. Bu denli ilginin olması ve eksikliğinin hissedilmesi bizim için sevindirici bir durum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.