İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Meclis Genel Kurulu'nda polis örgütünün sorunları tartışıldı, tezkere oy çokluğuyla kabul edildi

Meclis Genel Kurulu'nda polis örgütünün sorunları tartışıldı, tezkere oy çokluğuyla kabul edildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemlerine yer verilerek, bazı yasa tasarılarına ivedilik alındı.

Yayın Tarihi: 27/03/17 12:34
okuma süresi: 4 dak.
Meclis Genel Kurulu'nda polis örgütünün sorunları tartışıldı, tezkere oy çokluğuyla kabul edildi
A- A A+
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemlerine yer verilerek, bazı yasa tasarılarına ivedilik alındı.

Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkiler) (Değişiklik) Yasa Tasarısının Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi konusunda söz alan CTP Milletvekili Erkut Şahali, Polis Örgütü Yasa Tasarısı'nın olumlu olduğunu ancak, yasal eksiklikten çok, mevcut yasanın nasıl uygulandığı konusunda sıkıntılar olduğunu söyledi.

Bu konuda polis örgütünün sicilinin temiz olmadığını savunan Şahali, bir süre önce polis terfileri konusunda yaşanan sıkıntılara değindi.

Şahali, yargının 2013 yılındaki terfilerle ilgili kararını vermediğini, ancak bu terfilerde pek çok şaibenin olduğunu ileri sürdü.

Polisin iç huzurunu tesis etmek amacıyla mecliste bir araştırma komitesinin oluşturulmasının şart olduğunu vurgulayan Şahali, ancak mevcut yasanın uygulanması konusunda sıkıntılar olduğunu, bu sebeple de yasaya oylarının olumsuz olacağını kaydetti.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, ülkede yaşanan olumsuzluklara değinerek, yeterli polisin olmaması nedeniyle yaşanan sıkıntılar bulunduğunu ve poliste huzursuzluklar yaşandığını kaydetti.

Ülkedeki suç oranın gün geçtikçe arttığına işaret eden Angolemli, polislere normal bir memur gibi davranılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Angolemli, polisin ayrı bir şekilde ele alınarak, sivilleştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Polisin erken yıpranan bir meslek yürüttüğünü, 25 yılı dolduran polisin yorulduğunu, emeklilik yaşı konusunda düzenlemeye gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Angolemli, devletin tüm konularda etkili ve yetkili olması gerektiğini belirterek, polise sahip çıkılması ve haklarının verilmesi gerektiğini aksi taktirde ülkede hiçbir sektörün kalmayacağını savundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, ivediliği istenen tasarının polisin özellikle sınav düzenlemesine yönelik olduğunu ifade ederek, polise alınacak yeni personel için sınav kriterlerinde daha çalışır şeffaf bir durum getirmek amacıyla hazırlandığını kaydetti.

Polisin bu çalışmaları kendisinin yaptığını ve daha önce yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurduğunu vurgulayan Başbakan Özgürgün, polisin bir devletin gücünü ortaya koyan önemli unsurlardan olduğunu söyledi.

Polise kısa bir zaman önce bir miktar alım yapıldığını, ancak sayının hala yeterli olmadığını ifade eden Başbakan Özgürgün, polisin hem sayısını, hem de güvenli olarak yeterli olmasını önemsediklerini kaydetti.

Polisteki ek mesai sayısını düşürüp, ciddi bir polis alımı yapmak yönünde bir çalışmaları olduğunu söyleyen Özgürgün, "iktidar muhalefet değişir ama polis ve devlet bizimdir, bu yönde çalışmak lazımdır" dedi.

Şahali'nin araştırma komitesi önerisine destek vereceklerini söyleyen Başbakan Özgürgün, ancak yapılacak değişikliğin güzel bir düzenleme olduğunu, bu sepele de muhalefetin de bu yasa tasarısına olumlu oy vermesini beklediklerini söyledi.

Konuşmalar sonunda tezkere, oy çokluğuyla kabul edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.