İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDP Devlet Tiyatroları'nı ziyaret etti

YDP Devlet Tiyatroları'nı ziyaret etti

YDP Bugün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile Devlet Tiyatrolarını ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 27/03/17 16:29
okuma süresi: 2 dak.
YDP Devlet Tiyatroları'nı ziyaret etti
A- A A+
YDP Bugün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile Devlet Tiyatrolarını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı; Devlet tiyatrolarının içinde yaşadığı sorunları iyi bildiklerini iktidara geldikleri zaman Tiyatroların sıkıntılarını ortadan kaldıracaklarını söyledi.

17 yıl önce yanan Tiyatro binasının bunca zamandır yapılamamasının Devletin bir ayıbı olduğunu, Türkiye'den gelen paraların proje olmadığı için geri gönderildiğini, bunun bir ciddiyetsizlik olduğunu söyleyen Arıklı sözlerine şöyle devam etti; "Tiyatrolarımız salon olmadığı için göçmen kuşu gibi bir orada bir burada oyun sergiliyorlar. Yeni kadro verilmediği gibi açık olan kadrolar bile doldurulmuyor. Sözleşmelilerin her yıl yenilenen sözleşmeleri yüzünden oyuncular psikolojik baskı altında kalıyorlar. Bir yönetmen bile yok. Sağ ve Sol bütün partiler işbaşına geldi ama Tiyatroların makus talihi değişmedi. Biz Tiyatroların sıkıntılarını aşacağız…"

YDP Heyetine hitap eden Tiyatro sanatçısı Ertaç Hazer ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek bir siyasi partinin kendilerini hatırlamasınının buruk bir sevince neden olduğunu söyledi. Tiyatro salonunun olmamasının en büyük eksiklik olduğunu dile getiren Hazer; "Salon için Almanya'dan para bulduk. Yetkililere defalarca konuyu aktardık. Randevu bile alamadık. En sonunda para geri gitti" dedi.

Ziyaret YDP yetkililerinin ve sanatçıların yaptığı konuşmalarla devam etti.

YDP yetkilileri bu akşam Cevahir Caşgir'in yazıp yönettiği "Yalnız değilsin" oyununu izleyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.