İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

KTEZO'nun Türkiye esnaf örgütleriyle işbirlikleri devam ediyor

KTEZO'nun Türkiye esnaf örgütleriyle işbirlikleri devam ediyor

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu (BERKUFED) işbirliğinde bugün Malpas Hotel'de tam gün olmak üzere eğitim semineri ile güzellik ve saç hizmetleri alanlarında gösteriler gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 29/03/17 18:38
okuma süresi: 6 dak.
KTEZO'nun Türkiye esnaf örgütleriyle işbirlikleri devam ediyor
A- A A+
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu (BERKUFED) işbirliğinde bugün Malpas Hotel'de tam gün olmak üzere eğitim semineri ile güzellik ve saç hizmetleri alanlarında gösteriler gerçekleşti.

Oda üyesi onlarca kuaför, güzellik uzmanı ve berberin katıldığı organizasyon, "Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Türkiye Milli Takımı" tarafından gerçekleştirildi. Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi öğrencilerinin de katıldığı eğitim semineri sabah saatlerinde başladı, öğleden sonra ise tasarlanan saç modelleri ve uygulanan makyaj tekniklerinden oluşan gösteriler gerçekleştirildi.

KANBER: ESNAF VE ZANAATKARIN DAHA İYİ YERE GELEBİLMESİ İÇİN BÜYÜK MÜCADELELER VERMEKTEYİZ

KTEZO ve BERKUFED işbirliğinde düzenlenen eğitim semineri ile güzellik ve saç hizmetleri alanındaki gösterilerin gerçekleşeceği organizasyonun açılış konuşması yapan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'nın Türkiye'deki birçok esnaf örgütü ile yakın işbirliklerinin sürdüğünü ve bu kapsamda önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Kanber, bu çalışmalardan bir tanesinin de yaklaşık 80 kişiden oluşan Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takımı ve eğitmenlerini ülkemizde ağırlayarak, onların bilgi ve deneyimlerinden üyelerimizi ve öğrencilerimizi yararlandırmak olduğunu kaydetti.

Bu çalışmanın ülkemizde bir ilk olduğuna da dikkat çeken Kanber, ülke esnaf ve zanaatkarlarının uluslararası standartlar doğrultusunda hizmet kalitesinin artırılması ve rekabet edebilirliğin gerek eğitim, gerekse de ekonomik yönden iyi bir noktaya gelebilmesi için büyük çaba ortaya koyduklarını önemle belirtti.

Esnaf ve zanaatkarın tüm dünyada hak ettiği yeri almaya başladığını, ancak ülkemizde ekonominin temel direği olan esnafın hak ettiği yerden çok uzakta bulunduğunu kaydetti. Kanber, Oda olarak esnaf ve zanaatkarın sorunlarına cevap verebilecek gerek yasal, gerekse de ekonomik önlemlerin alınması için büyük mücadeleler vermekte oluklarını belirterek, bilgi, beceri ve hizmet kalitesinin daha da yükseklere taşınabilmesi amacıyla Türkiye ve diğer ülkelerdeki meslek odaları, birlik ve federasyonları ile bu yöndeki projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, böylelikle karşılıklı bilgi alışverişi yanı sıra dünyadaki en son trendlerin de takip edilmesinin sağlanacağı vurgusunu yaptı.

Düzenlenen etkinlikte emeği bulunan Başkan Bayram Karakaş ile Genel Koordinatör Mustafa Şahin'e koydukları katkılar nedeni ile teşekkür de eden Kanber, "her organizasyonda yanımızda olan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'ye de teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

ŞAHİN: SANATSAL ANLAMDA ULUSLARARASI ARENADA DA ÇALIŞMALAR YAPMAK AMACINDAYIZ

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Koordinatörü Mustafa Şahin, Türkiye Berberler Kuaförler Federasyonu Milli Takımı olarak Kuzey Kıbrıs'taki meslektaşları ile kaynaşmak ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak adına KTEZO ile bir protokol imzaladıklarını belirterek, bundan sonrasında da sanatsal anlamda uluslararası arenada da birlikte çalışmalar yapma amacı taşıdıklarını kaydetti.

Malpas Hotel'de düzenlenen etkinlikte Milli Takım uzmanlarının seçim süreci hakkında da kısa bir bilgi veren Şahin, elemelerin Türkiye'nin 11 farklı bölgesinde ve yedi kategori altında gerçekleştiğini anlattı. Şahin elemelerin makyaj, salon topuzu, yüksek fantezi topuz, erkek berberi kesim ve şekillendirme, bayan berberi kesim ve renklendirme ile tesettür olduğunun altını çizdi.

Şahin konuşmasının sonunda, böylesi çalışmalara katkılarından dolayı KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ile Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş'a teşekkür etti.

GÜNGÖRDÜ: EN ÖNEMLİ DEĞER EMEKTİR

Etkinlik açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu'nun kaynaşmasını ve bilgi alışverişini önemli bir adım olarak gördüğünü belirten Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, "birikimleri birbirimize aktarmak, dünyadaki yeni trendleri takip edebilmek, yeni uygulamaları öğrenmek çok önemlidir" dedi.

Öğrenmenin yaşı olmadığını vurgulayan Güngördü, "öncelikle ben bir belediye başkanıyım ve kendi mesleğim ise inşaat mühendisliğidir. Ben kendi mesleğimde yenilikleri takip etmeyi önemsiyorum, mesleğimde yeni bir şey duyduğum zaman da heyecanlanıyorum" şeklinde konuştu. Güngördü, "Sizin mesleğinizde de ortaya çıkan yenilikler sizleri heyecanlandırıyor, motive ediyordur. Ama en önemlisi sizi mesleğinizde bir üst noktaya çıkarmasıdır. Sizler alın terinizle ekmeğinizi kazanıyorsunuz ve bana göre en önemli değer emektir. Günlük yaşantınızı emeğiniz karşılığında kazanıyorsunuz, evinizi buradan geçindiriyorsunuz. Bu hayattaki en değerli unsurdur" şeklinde konuştu.

Konuşması sonunda Güngördü, Milli Takımı Girne'de görmekten ve ağırlamaktan çok mutlu olduğunu kaydederek, Girne Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara katkılarının her zaman süreceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.