İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Özgürgün: "Bizim işimiz ülkeyi yönetmek"

Özgürgün: "Bizim işimiz ülkeyi yönetmek"

Başbakan Özgürgün, ülkenin dört bir yanına bugüne kadar hiç yapılmayan yatırımlar yapılmaya başlandığını belirterek, hükümetin bir yıl içinde iyi yol adığını, mali ve yapısal yönden ülkeye ciddi bir ivme kazandırdığını söyledi.

Yayın Tarihi: 12/05/17 14:43
okuma süresi: 5 dak.
Özgürgün: "Bizim işimiz ülkeyi yönetmek"
A- A A+
Başbakan Özgürgün, ülkenin dört bir yanına bugüne kadar hiç yapılmayan yatırımlar yapılmaya başlandığını belirterek, hükümetin bir yıl içinde iyi yol adığını, mali ve yapısal yönden ülkeye ciddi bir ivme kazandırdığını söyledi.

UBP'ye ülkenin her yerinden yoğun bir ilgi olduğunu,partinin eski güçlü yapısına kavuştuğunu, son yıllarda yaşanılanlardan dolayı insanların, "UBP'siz bir hükümetin olamayacağını" ifade eden Özgürgün, "UBP büyük bir parti, bizim işimiz ülkeyi yönetmek" dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin bir yıl içinde iyi yol aldığını, ülkeye, mali ve yapısal yönden ciddi ivmeler kazandırdığını söyledi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, UBP Lefkoşa Göçmenköy Örgütü'nün dün akşam düzenlediği yemeğe katıldı. Yemeğe, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, partinin üç yıl içinde nereden nereye geldi ve hükümetin bir yıllık icraatları hakkında bilgi verdi, birlik ve dayanışmanın önemini vurguladı, ülkenin ve UBP'nin son üç yıl içinde önemli süreçten geçtiğini anlattı.

Ülkede insanların, yaşanan gelişmelerden dolayı UBP'siz bir hükümetin olamayacağını gördüğünü ve bunu sürekli dillendirdiğini ifade eden Özgürgün, "UBP büyük bir parti, bizim işimiz ülkeyi yönetmek, iyi çalışan bir bakanlar kurulu ve milletvekili grubuna sahibiz" dedi.

Son 3-4 yılın çok hızlı geçtiğini, UBP'nin 2013 seçimlerinin ardından iktidardan düştüğünü ve "UBP 10 yıl kendine gelemez" denildiğini anımsatan Özgürgün, UBP'nin kendi iç sorunları nedeniyle oy oranını düşürdüğünü, yaşanan sürecin, UBP'siz bir hükümet olamayacağını ortaya çıkardığını vurguladı.

UBP'nin tüm iyi niyetine rağmen CTP-UBP hükümetinin yürümediğini, CTP'nin Türkiye ile kavga eder durumda olduğunu ve bunun hükümette sıkıntı yarattığını, Türkiye'den gelen suyun istenmediğini, hükümet işi olan bir konuya CTP Parti Meclisi'nde ret oyu verildiğini anlatan Özgürgün, CTP-UBP hükümetin bu sıkıntılar içinde maaş ödeyemez duruma da geldiğini kaydetti. Özgürgün, "Halkımız, Ulusal Birlik Partisi'nin iyi çalıştığını ama CTP tarafından yaratılan bir sıkıntı olduğunu çok iyi biliyordu. İnsanlar bunu görüyordu ve gelip bize söylüyorlardı ve 'bu hükümeti bozun' diyorlardı" dedi.

"UBP BİR DEVRİM YAPTI"

UBP'nin 10 bin üye ile 7 adayın yarıştığı ve 8 bin üyenin oy kullandığı kurultay gerçekleştirerek bir devrim yaptığına işaret eden UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, parti içinde birlik ve beraberliği sağladıklarını, başbakanlığı da alarak hükümet olduklarını anlattı..

Hükümet ortağı ile bugüne kadar iyi gittiklerini ifade Özgürgün, "Bu güne geldik, hem koalisyon hem milletvekilleri hem de bağımsız milletvekilleri ile iyi gittik ve parti içi birlik beraberlik sağlandı" diye konuştu.

Hükümetin bir yıl içinde iyi yol aldığını dile getiren UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, "Hem Türkiye ile ilişkileri düzelttik. Burada birlik beraberliği sağladık. Hem koalisyon ortağımızla hem de bağımsız milletvekilleri ile iyi bir diyalog kurduk. Bir yılı aştık. KKTC'de 42 yılda 42 hükümet kuruldu. Bu 43'üncü hükümettir. Ortalama ömür bir yıl, şuanda biz bir yılı geçtik" dedi.

"HEDEFİMİZ ÜLKEYE HİZMET"

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, demeçlerle öne çıkma yarışında değil, ülkeye hizmet hedefinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim işimiz ülkeyi yönetmek. UBP büyük partidir. Ülke yıpranmış durumdadır. UBP yıpranmış durumdaydı. Hoşgörülü, geniş düşünmemiz lazım, iyi bir hizmet vermemiz lazım. Çiftçisi, hayvancısı, köylüsü, esnafı, memuru emeklisi, öğretmeni mutlu olmalı. Bunu ilk günden gösterdik, Türkiye'nin de bize ciddi yardımları var. Gerçekten iyi çalışan Bakanlar Kurulu'na sahibiz, iyi çalışan bir milletvekili gurubuna sahibiz.

Meclis'te ve Bakanlar Kurulu'nda ülkeyi rahatlatan kararlar ürettik; birçoğunda da ilk defa yapılanı yaptık, insanlar bile şaşırdı. İnsanlar, UBP olmadan bu ülkenin yönetilemeyeceğine inanıyor, gittiğim yer yerde bunu söylüyorlar."

Ülkenin her yerinde UBP'ye yoğun bir ilgi olduğunu, partinin yeniden eski güçlü yapısına kavuştuğunu, ülkenin dört bir yanına hiç yapılmayan yatırımlar yapılmaya başlandığını ifade eden UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, "Hükümet bir yıl içinde gerek mali yönden gerekse de yapısal olarak ülkeye ciddi bir ivme kazandırdı. Bazı projeler başladı, bazıları bitti, bazıları başlamak üzeredir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.