İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Uyuşturucudan öldüğü açıklandı, gerçek bambaşka çıktı!

Uyuşturucu nedeniyle öldüğü açıklanan Arda Erkan'ın gerçek ölüm sebebi bilirkişi tarafından açıklandı...

Uyuşturucu nedeniyle öldüğü açıklanan Arda Erkan'ın gerçek ölüm sebebi, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı tarafından yargıya açıklandı. Olayla ilgili tüm adli ve tıbbi belgeler, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan tarafından incelendi ve Arda Erkan'ın ölümü hakkında söz konusu bilimsel mütalaa düzenlendi.

Yayın Tarihi: 16/05/17 07:22
okuma süresi: 7 dak.
Uyuşturucu nedeniyle öldüğü açıklanan Arda Erkan'ın gerçek ölüm sebebi bilirkişi tarafından açıklandı...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Uyuşturucu nedeniyle öldüğü açıklanan Arda Erkan'ın gerçek ölüm sebebi, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı tarafından yargıya açıklandı. Olayla ilgili tüm adli ve tıbbi belgeler, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan tarafından incelendi ve Arda Erkan'ın ölümü hakkında söz konusu bilimsel mütalaa düzenlendi.

Arda Erkan'ın ölümünün nasıl ve ne şekilde meydana geldiği hususunda verilen raporun ailesi tarafından yeterince açıklayıcı ve tatmin edici bulunmadığı gerekçesiyle bir rapor daha düzenlenmesi için aile adına baba Mustafa Erkan, 12.11.2016'da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na talepte bulundu. Sunulan bilirkişi raporuna göre Arda'nın ölümünün "göğsüne bastırılması-göğsünün sıkıştırılması ve boynunun da sıkılması sureti ile gerçekleştiği" açıklandı.

Lefkoşa'da 7 Temmuz 2015'te hayatını kaybeden 26 yaşındaki Arda Erkan'ın 'ölümünden kimin sorumlu olduğu' ile ilgili duruşmalar, 21 Haziran 2016'da görüşülmeye başladı. 'Arda Erkan davası' olarak bilinen ve 5 sanığın yargılandığı dava ise 10 Haziran 2016'da tamamlanmıştı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hazırlanan otopsi raporuna göre Erkan'ın vücudunda oldukça fazla travmatik lezyon izi bulunduğu ancak tüm veriler değerlendirildiğinde ölüme sentetik kannabinoidlerin neden olduğu ve Solunum ve dolaşım yetmezliği neticesinde meydana gelmiş olabileceği kabul edilmiş; bu sonuç, Erkan'ın ailesi tarafından yeterince açıklayıcı ve tatmin edici bulunmamıştı.

Verilerin tatmin edici bulunmayışı üzerine baba Mustafa Erkan'ın talebiyle olayla ilgili tüm adli ve tıbbi belgeler, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan tarafından incelendi ve Arda Erkan'ın ölümü hakkında söz konusu bilimsel mütalaa düzenlendi.

Düzenlenen mütalaaya göre Arda'nın ölümünün "göğsüne bastırılması-göğsünün sıkıştırılması ve boynunun da sıkılması sureti ile gerçekleştiği" açıklandı.

HASTANEDE YAPILAN OTOPSİ RAPORUNDA 'TRAVMATİK LEZYON İZİ'

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz, 28 Temmuz 2016 'da Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde sunduğu otopsi raporuna göre "Özellikle dış muayenesinde kişinin vücudunda oldukça fazla travmatik lezyon izi var. Dış muayene bulguları, özellikle kulak ve baş/yüz bölgesinde morluk, morarma var. Havasızlık ölümlerinde gördüğümüz bir durum. Cilt altında kanama varsa bu bir ekimozdur. Ki burada bunların ekimoz olduğunu göstermişiz. Ki ekimoz dediğimiz hadise de herhangi bir kuvvet sonucu, bir travma sonucu, travmanın uygulandığı kısımda cilt altında küçük damarlarda yırtılma sonucu kanın doku aralıklarına sızması olayıdır... Yaptığımız dış muayenemizde kişinin baş, karın ve ayakları da içeren, kolları da içeren tüm vücudunda travmatik lezyonlar mevcuttu. Kendisini sert cisimlere çarpması ile meydana gelebileceği gibi dışarıdan kontrol amacı ile kuvvet uygulanması ya da sert ve küt cisim havalesi ile de meydana gelebileceğini söyledi. Özellikle boyun bölgesinde de travmatik lezyonları mevcuttu. Dışarıdan bir başkası tarafından yapılacak sıkma ya da bastırma hareketi ile meydana gelebileceği, bu durumunda kişiye kontrolsüz ve şiddetli travma uygulandığını gösterdiği, kişinin ölümünün tüm veriler değerlendirildiğinde sentetik kannabinoidlerin neden olduğu Solunum ve dolaşım yetmezliği neticesinde meydana gelmiş olabileceğinin kabulünün gerektiğini bildirir" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Aile, verileri tatmin edici bulmadı; İstanbul Üniversitesi'ne rapor hazırlanması için talepte bulundu

Arda Erkan'ın ölümünün nasıl ve ne şekilde meydana geldiği hususunda verilen sonucun ailesi tarafından yeterince açıklayıcı ve tatmin edici bulunmadığı gerekçesiyle bir rapor daha düzenlenmesi için aile adına baba Mustafa Erkan,12.11.2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı başkanlığına talepte bulundu.

BİLİRKİŞİ MÜTALAASI, 15 MAYIS'TA MAHKEMEYE SUNULDU…

Talep uygun görülerek, sunulan olayla ilgili tüm adli ve tıbbi belgeler, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan tarafından incelendi ve Arda Erkan'ın ölümü hakkında söz konusu bilimsel mütalaa düzenlendi. Prof. Alkan, düzenlediği mütalaayı, 17 Nisan 2017 tarihinde mahkemeye vermek üzere adaya gelmişti fakat duruşma, 15 Mayıs'a ertelenince tekrar belirlenen tarihte mahkeme huzuruna gelerek mütalaasını yargıya sundu.

İŞTE TÜM TESPİT VE BELİRLEMELERDEN ÇIKAN SONUÇ...

Arda Erkan'ın ölümünün nasıl ve ne şekilde meydana geldiği hususunda yapılan inceleme ve değerlendirmelerden, raporun irdeleme kısmında ayrıntıları ve gerekçeleri belirtilen tüm tespit ve belirlemelerden çıkan sonuç şöyle:

1- Arda Erkan'ın ölümü sonrasında yapılan toksikolojik analizlerde vücutta tespit edilen uyutucu-uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin miktar-düzey (niceliksel-kantitatif değerlendirme) analizlerinin yapılmamış olmasının adli toksikoloji bakımından bir eksiklik olarak değerlendirildiği,

2- Arda Erkan'ın otopsisinde alkol tespit edildiği ancak söz konusu alkol düzeyinin ölüm yaratacak seviyede olmadığı, yine Arda Erkan'ın otopsisinde kan ve dokularda uyutucu-uyuşturucu ve uyarıcı madde (extacy ve bonzai) tespit edildiği, ancak bu maddelerin de kan-doku seviyelerinin belirlenmemiş olduğu, bu sebeple söz konusu uyutucu-uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin Arda Erkan'ın ölümündeki etkisinin, eğer yapılan otopsi işleminde söz konusu ölümü açıklayabilecek başka bir bulgu yok ise müstakilen etkili olabileceği,

3- Arda Erkan'a yapılan otopsi işleminde dış muayenede tespit edilen lezyonların yerleşim yeri ve özellikleri ile özellikle boyun dış-iç muayenesinde tespit edilen lezyonlar dikkate alındığında; Arda Erkan'ın ölümünün alkol ve uyutucu-uyuşturucu- uyarıcı maddelerin tesiri altında ve dolayısı ile başkaları tarafından tatbik edilecek bir travmaya direnç gösterme gücünün zaafa uğradığı bir durumda göğsüne bastırılması-sıkıştırılması ve boynunun da sıkılması sureti ile oluşmuş olduğu kanaatimi belirtir bilirkişi mütalaamdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.