İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erçal: "Kamudan gelen milletvekillerinin imtiyazları ve ayrıcalıkları çok farklı"

Erçal: "Kamudan gelen milletvekillerinin imtiyazları ve ayrıcalıkları çok farklı"

CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal 'Siyasilerin ve Kamu Çalışanlarının İmtiyazları ve Ayrıcalıkları' ile ilgili güncel konuşma yapmak üzere meclis kürsüsüne çıktı.

Yayın Tarihi: 23/05/17 16:11
okuma süresi: 2 dak.
Erçal: "Kamudan gelen milletvekillerinin imtiyazları ve ayrıcalıkları çok farklı"
A- A A+
CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal 'Siyasilerin ve Kamu Çalışanlarının İmtiyazları ve Ayrıcalıkları' ile ilgili güncel konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

Erçal konuşmasında ilk olarak Meclis'in işleyişiyle ilgili eleştiriler getirdi.

Konuşmasında kamudan gelen milletvekilleriyle özel sektörden gelen milletvekillerinin maaş ve özlük haklarının çok farklı olduğunu anlatan Erçal, kamudan gelen siyasilerin imtiyazlı bir noktada olduğunu söyledi.

Üçlü kararname ile yapılan atamalara ve müşavirlik konusuna değinen Erçal, layıkıyla atanma olmadığını, bu nedenle görevlerin layıkıyla yerine getirilemediğini dile getirdi.

Erçal liyakata göre görevlendirme sistemine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bunlar sonucunda yaşanan aksaklıkların hesabının kimse tarafından verilmediğini söyleyen Erçal, yaratılan imtiyazların ortadan kaldırılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Erçal bu şekilde önemli bir kaynak elde edileceğini de dile getirdi.

Öte yandan hükümetin böyle bir yasal düzenlemeye yanaşacağını düşünmediğini anlattı.

Kamu emeklileriyle sigorta emeklilikleri arasında da ayrımcılık olduğunu dile getiren Erçal, sigorta emeklileri çalışmaya devam ediyorsa kendilerinden ödeme alındığını ancak bunun kamu sektöründen emekli olanlardan talep edilmediğini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.