İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hırsızlık zanlılarının 1'i tutuklu 2'si tutuksuz yargılanacak

Hırsızlık zanlılarının 1’i tutuklu 2’si tutuksuz yargılanacak

<p>Mağusa'da Lemar AVM ile China Bazaar isimli işyerlerinden hırsızlık yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan 17 yaşındaki zanlılar Y.Ö, E.G ve S.K aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı</p>

Yayın Tarihi: 27/05/17 09:38
okuma süresi: 3 dak.
Hırsızlık zanlılarının 1’i tutuklu 2’si tutuksuz yargılanacak
A- A A+

Nadire BAHADİ

Mağusa'da Lemar AVM ile China Bazaar isimli işyerlerinden hırsızlık yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan 17 yaşındaki zanlılar Y.Ö, E.G ve S.K aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı

Mağusa'da 1 hafta arayla Lemar AVM ve China Bazaar isimli işyerlerinden hırsızlık yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan 17 yaşındaki Y.Ö, E.G ve S.K tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

"Dükkan açma", "Sirkat" ve "Kasti hasar" suçlamaları ile ilgili aleyhlerinde başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan E.G ile S.K tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, KKTC'de yasal statüsü bulunmadığı tespit edilen Y.Ö ise hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Kol, 10 Mayıs tarihinde Mağusa'da faaliyet gösteren Lemar AVM içerisine giren zanlı Y.Ö ve E.G'nin konu iş yeri içerisinde bulunan 3 farklı büfeye ait yazar kasayı hasara uğratarak para bölümünü sirkat ettiklerini anımsattı.

Akabinde zanlı Y.Ö ile E.G'nin Lemar AVM'ye girerek market içerisinde bulunan 6 adet bağış kutularını kırıp hasara uğrattıktan sonra içerisindeki paraları sirkat ettiklerini belirten Kol, daha sonra sigara bölümünden 48 paket sigara ve 8 paket puroyu alıp sirkat ettiklerini açıkladı. Kol, ayrıca zanlı Y.Ö, E.G ve S.K'nin, 17 Mayıs tarihinde "China Bazaar" isimli işyerine girerek yazar kasalarda muhafaza edilen 600 TL nakit para ve birçok sayıda elektronik cihaz, spor ayakkabı, tişört ve cep telefonu aparatlarını sirkat ettiklerini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kol, KKTC'de yasal statüsünün bulunmayan ve 45 gün önce benzeri "Bina açma" ve "Sirkat" suçundan dolayı mahkeme tarafından teminata bağlanan zanlı Y.Ö'nün 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini, zanlı E.G ile S.K'nin ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

ZANLI Y.Ö CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Y.Ö'nün davaları mahkemece görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Hacımulla, zanlı E.G ile S.K'nin ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlıların 2'şer bin TL nakdi teminat ödemelerine karar veren Hacımulla, hafatada 3 gün en yakın polis karakoluna giderek imza verilmesi yönünde emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.