İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kaçak ikametgah başlarına bela açtı

Kaçak ikametgah başlarına bela açtı

<p>KKTC'de kaçak yaşadığı tespit edilen 2 Nijerya uyruklu şahıs cezaevine gönderildi.</p>

Yayın Tarihi: 27/05/17 09:42
okuma süresi: 2 dak.
Kaçak ikametgah başlarına bela açtı
A- A A+
Nadire BAHADİ

KKTC'de kaçak yaşadığı tespit edilen 2 Nijerya uyruklu şahıs cezaevine gönderildi.

KKTC'de eğitim görmek amacı ile gelip bazı sorunlar nedeni ile okul kayıtlarını dondurduktan sonra turma izinleri bitince ülkede kaçak olarak ikametgah ettikleri gerekçesi ile tutuklanan Loveth Damilola Bello ile Oluwafemi Oduntan Awojobi isimli Nijerya uyruklu şahıslar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

KKTC'de yasal bağları bulunmadığı için tutuklu yargılanmaları talep edilen Bello 10, Awojobi ise 15 gün cezaevine gönderildi.

BİRİ 1 YIL, DİĞERİ İSE 20 GÜNDÜR KAÇAK

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Emin Özbilen mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Loveth Damilola Bello'nun 22 Ocak 2013 ile 8 Mart 2016 tarihleri arasında DAÜ'de öğrenim gördüğünü ve 8 Mart 2016 tarihinde kaydını dondurup okuldan ayrıldığını belirterek, 7 Mayıs 2016 tarihinden beri KKTC'de kaçak olarak bulunan zanlının 25 Mayıs tarihinde tespit edilip tutuklandığını açıkladı. Özbilen, zanlı Oluwafemi Oduntan Awojobi'nin ise 25 Şubat 2015 ile 7 Mart 2017 tarihleri arasında DAÜ'de öğrenim gördüğünü ve 7 Mart 2017 tarihinde okuldan ayrılarak kaydını yenilemediğini belirterek, 7 Mayıs tarihinden beri KKTC'de kaçak olarak bulunan zanlı Awojobi'nin 25 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Özbilen, her 2 zanlının da 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.