İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Karanlıkta otostop çekerken canından oldu

Karanlıkta otostop çekerken canından oldu

Mağusa-Lefkoşa ana yolunda önceki gece 21 yaşındaki Munashe Simunyu trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından araç sürücüsü Mustafa Ekinci tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 28/05/17 09:10
okuma süresi: 4 dak.
Karanlıkta otostop çekerken canından oldu
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa-Lefkoşa ana yolunda Kurudere kavşağı yakınlarındaki Boru-San Ormanı önünde önceki gece 23:30 raddelerinde meydana gelen kazada, otostop çeken 21 yaşındaki Munashe Simunyu, araç çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Munashe Simunyu'ya çarpması nedeni ile ölümünden sorumlu tutulan KY 635 plakalı araç sahibi Ekor çalışanı 57 yaşındaki Mustafa Ekinci ise tutuklandı.

Ekinci, dün öğle saatlerinde soruşturma maksatlı olarak tutukluluk talebi ile nöbetçi yargıç karşısına çıkarılarak, kendisi aleyhinde 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.

Kazadan önce yol kenarında otostop çeken siyahi iki şahsın araç durdurmak için karanlıkta yola atıldığı, tehlike yarattıkları için de 155 Polis İmdat hattından polise şikayet edildikleri öğrenilirken, ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen Dörtyol Polis Karakolu ekiplerinin olay yerine gitmek üzere yola koyuldukları sırada ise kazanın yaşandığı edinilen bilgiler arasında.

Kurtarılamadı

Ekor çalışanı 57 yaşındaki Mustafa Ekinci'nin Haspolat'ta bulunan bir askeri birliğe ekmek götürmek için yola koyulduğu öğrenildi. Ekinci'nin, Boru-San Ormanı bölgesine geldiği sırada ise talihsiz kazanın meydana geldiği öğrenilirken, üzerinden kimlik çıkmayan ve ayaklarının da çıplak olduğu öğrenilen Munashe Simunyu olay yerine çağırılan ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Munashe Simunyu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp 02:10'da hayatını kaybetti.

"Yaya, önüne atıldı"

Tutuklanan KY 635 plakalı araç sürücüsü Mustafa Ekinci, dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Ekinci aleyhinde "Bir şahsın ölümüne sebep olmak", "Süratli araç kullanmak" ve "Dikkatsiz araç sürmek" suçlamaları ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Polis Çavuşu Sinan Çetinbaş, mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mustafa Ekinci'nin 26 Mayıs'ta, 23:30 raddelerinde Mağusa-Lefkoşa ana yolunda, kendi kullanımındaki KY 635 plakalı kapalı kasa kamyon araç ile Lefkoşa istikametine seyrederken, Boru-San Orman mevkisine geldiği sırada yolun sol tarafından kimliği tespit edilemeyen bir yayanın önüne atılması sonucu konu şahsa çarptığını açıkladı.

Polis: ''Süratli olduğu tespit edildi''

Polis Çavuşu Sinan Çetinbaş, yürütülen soruşturma çerçevesinde zanlı Mustafa Ekinci'nin kullandığı KY 635 plakalı aracın Ekor'a ait olduğunun öğrenildiğini belirtti. Çetinbaş, alınan GPRS verilerine göre zanlı Ekinci'nin, kazanın meydana geldiği yerde kamyon araçlar için azami hızın 75 km olmasına rağmen, kaza anında 91 km hızla seyrettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

UKÜ'de öğrenciydi

Trafik kazalarının 2017'deki 17'nci kurbanı olan Munashe Simunyu'nun Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenildi. Polisin, kazayla ilgili soruşturmasının sürdüğü kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.