İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Deniz sularının yüzde 20'si temiz… Sonuçların tümü bu hafta açıklanacak

Deniz sularının yüzde 20'si temiz… Sonuçların tümü bu hafta açıklanacak

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, deniz ve arıtma sularında analizlerin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 29/05/17 07:24
okuma süresi: 3 dak.
Deniz sularının yüzde 20'si temiz… Sonuçların tümü bu hafta açıklanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, deniz ve arıtma sularında analizlerin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Deniz suyu analizlerinin Girne, Mağusa ve Güzelyurt bölgelerindeki denizlerden örnek alınarak yapıldığını ve analizlerin yüzde 20'sinin laboratuvar sonuçlarının çıktığını ifade eden Aktolgalı, herhangi bir soruna rastlanmadığını kaydetti.

Arıtma sularından örnek alınarak yapılan çevre analizlerinin ise geçtiğimiz hafta yapılmaya başlandığını bildiren Aktolgalı, sonuçlarının bu hafta çıkacağını ve tüm analizlerin sonuçların basınla paylaşılacağını söyledi.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Çevre Koruma Dairesi'nin KKTC'deki denizlerde yüzme suyu analizi ve arıtma sularından örnek alınarak yapılan çevre analizlerinin geçtiğimiz hafta itibari ile yapılmaya başlandığını kaydederek, şimdiye kadar laboratuvara gönderilen yüzme suyu analizi sonuçlarının yüzde 20'sinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi.

YÜZME SUYU ANALİZLERİNİN YÜZDE 20'Sİ TEMİZ…

Yüzme suyu analizlerinin Girne, Mağusa ve Güzelyurt bölgelerindeki denizlerden örnek alınarak yapıldığını ve analizlerin yüzde 20'sinin laboratuvar sonuçlarının çıktığını ifade eden Aktolgalı, herhangi bir soruna rastlanmadığını belirtti ve şöyle konuştu:

"Çevre Koruma Dairesi, iki tür analiz yapıyor. Bunlardan biri denizlerdeki yüzme suyu analizi diğeri ise arıtma sularında yapılan çevre analizidir. Deniz suyu analizleri yaklaşık 10-12 gün önce yapılmaya başlandı ve şu anda sudan örnek alma işleri sona erdi. Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt'ta yapılan deniz suyu analizlerinin şimdiye kadar yüzde 20'sinin sonucu açıklandı ve herhangi bir sorun yok. Analiz sonuçlarının tümü ise bir hafta içerisinde açıklanacak"

ARITMA SULARI ANALİZİ İÇİN ÖRNEK ALIMINA BAŞLANDI

Denizlerdeki yüzme sularında yapılan analizlerin yanı sıra, arıtma sularından örnek alınarak yapılan çevre analizlerinin de yapılmaya başlandığını kaydeden Aktolgalı, sonuçlarının bu hafta çıkacağını ve tüm sonuçların basınla paylaşılacağını ifade ederek, "Arıtma sularında yapılan çevre analizleri için geçtiğimiz hafta örnek alımları başladı. Örnekler laboratuvara gönderildikten sonra sonuçlar çıkacak ve basın ve halkla paylaşılacak" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.