İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Telsim staj programı başladı

Telsim staj programı başladı

Telsim bu yıl da genç yeteneklerin kariyerlerine yön vermelerine yardımcı olmak için kapılarını stajyerlere açtı. Telsim, çeşitli üniversitelerden gelen stajyerler için gerçek bir iş deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Telsim İnsan Kaynakları departmanı, stajın ilk gününde şirketi tanıtarak, sektöre dair bilgiler paylaştı.

Yayın Tarihi: 25/07/17 15:30
okuma süresi: 5 dak.
Telsim staj programı başladı
A- A A+
Telsim bu yıl da genç yeteneklerin kariyerlerine yön vermelerine yardımcı olmak için kapılarını stajyerlere açtı. Telsim, çeşitli üniversitelerden gelen stajyerler için gerçek bir iş deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Telsim İnsan Kaynakları departmanı, stajın ilk gününde şirketi tanıtarak, sektöre dair bilgiler paylaştı.

Pazarlama, Teknoloji, Kurumsal Satış, Kurumsal İletişim ve Finans departmanlarında işe başlayan stajyerler, oryantasyon sürecinin bir parçası olarak, Telsim Santral binasını ziyaret ettiler. Telsim Santral'de, GSM sektörü ve teknolojileri hakkında detaylı bilgi alan stajyerler, burada telefon görüşmelerinin nasıl gerçekleştiği, bu cihazların neleri sağladığı konusunda bilgi aldılar. Ayrıca, stajyerler İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi kapsamında kule ziyaretlerini de gerçekleştirdiler.

Kapsamlı bir oryantasyon programı ile stajlarına başlayan gençler, oryantasyon sonrasında staj yapacakları departmanlara giderek uygulamalı programlarına başladılar. Staj süresince sadece yapılan işleri gözlemleyip şirketi tanımak değil, onlar için özel olarak hazırlanan projelerde aktif rol alacak olan stajyerler, bir dünya markasında çalışırken, hem kurumsal şirket kültürü hem de okulda öğrendikleri bilgileri pratiğe geçirme konusunda yetkinliklerini artıracaklar.

Geçtiğimiz hafta verilen Corporate Athlete – Dönüşüm Liderliği eğitimine de katılan stajyerler şu ana kadarki tecrübeleri ile ilgili şunları söylediler:

Alpay Aydıngüler (Teknoloji): Girne Amerikan Üniverstesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyorum. IT departmanında staj yapıyorum. Bu iki haftalık süreçte alanımla ilgili nasıl daha çok profesyonel çalışabilirim onu öğrendim. Burada staja başlamadan önce yurt dışında çalışma planlarım vardı. Fakat burada çalışmak ve öğrendiklerim bana yurtiçinde kalma konusunda umut ve güven verdi.

Hacımehmet Küçükberber (Teknoloji): Lefke Avrupa Üniversite'nde Yazılım Mühendisliği okuyorum. IT departmanında staj yapıyorum. Burada, kurumsallığı, sistemin güvenliğini, proje tasarlamayı ve hangi aşamalardan geçildiğini öğreniyorum. Telsim kurumsal bir şirket olduğu için herşey profesyonel bir şekilde bize öğretiliyor. Şu anda çok farklı bir boyutta düşünüyorum ve en önemlisi kendimi geliştirmem gereken alanları keşfettim. Hedeflerim değişti ve bana ciddiyet kattı.

Aylan Öksüz (Kurumsal Satış): Yakın Doğu Üniverstesi'nde mütercim tercümanlık bölümünde okuyorum. Kurumsal Satış Bölümü'nde staj yapıyorum. Halen devam etmekte olan staj süreci boyunca profesyonel iş hayatını deneyimleme fırsatı yakaladım. Dışarıda müşterilerle görüşmek bana çok güzel bir tecrübe kazandırdı. Üniversiteden mezun olduktan sonra kariyerimi bu alanda ilerletebilirim.

Tuğrulhan Gazioğlu (Pazarlama): Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği okuyorum. Pazarlama departmanında staj yapıyorum. Okuduğum bölümle farklı alanlar olmasından dolayı farklı şeyler öğreniyorum. Bu da benim dünya görüşümü değiştiriyor. Telsim'de staj yapmanın en büyük avantajlarınden biri de Telsim'in global bir gruba bağlı olması, dünyaya açılabilme açısından önemli bir rol oynaması.

Alara Ercağ (Kurumsal İletişim): Canterbury Christ Churtch Üniverstesi Psikoloji bölümü mezunuyum. Çok keyifli bir oryantasyon süreci geçirdik ve beklediğimden daha sıcak bir çalışma ortamıyla karşılaştım. Kurumsal bir şirkette çalışmanın kendi kariyer potansiyelimi keşfetmemde bana büyük bir katkısı olacağına inanıyorum. Alanında uzman insanlardan çok değerli bilgiler edindim, her geçen günde edinmeye devam ediyorum.

Mustafa Turgut (Finans): İngiltere'de Kent Üniversitesi'nde İşletme ve Muhasebe okuyorum. Bu yaz Telsim'de Finans bölümünde staja başladım. Böyle büyük kurumsal bir şirkette iş hayatıyla tanışıp, yardımsever ve bilgili elemanlar tarafından eğitilip deneyim kazanıyorum. Bu deneyim benim için çok önemli. Çünkü mezun olduktan sonra artık iş hayatında beni nelerin beklediğini kolaylıkla görebiliyorum ve kişisel gelişimimi de bu yönden yapabiliyorum. Finans bölümündeki herkes beni çok iyi karşıladı. Burada aileden biri olarak sayılmam beni motive ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.