İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Dürüst: "KKTC her alanda hızla gelişiyor"

Bakan Dürüst: "KKTC her alanda hızla gelişiyor"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ve Birlik üyelerinden oluşan heyeti kabul ederek, bir süre görüştü.

Yayın Tarihi: 07/08/17 16:15
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Dürüst: "KKTC her alanda hızla gelişiyor"
A- A A+
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ve Birlik üyelerinden oluşan heyeti kabul ederek, bir süre görüştü.

Birlik Başkanı Osman Amca, kabul sırasında yaptığı açıklamasında, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği yasasının bitirilmesinde büyük emeği ve katkısı olan Bakan Dürüst'e, Birlik üyeleri adına teşekkür etmek için ziyarette bulunduklarını ifade etti.

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, Birliğin Yasasının özellikle Bakan Dürüst'ün katkıları ve kararlı duruşu sayesinde tamamlandığını belirterek, bundan sonraki adımın, yasanın tüzüklerinin hazırlanması olduğunu, tüzüklerin hazırlanmasında da Bakan Dürüst'ten yardım talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Birlik Başkanı Amca, KTİTB Yasası'nın hayata geçmesi ve Birliğin kurumsal kimlik kazanması ile birlikte, KKTC ekonomisi içerisinde yerini almaya başladığını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de kabulünde yaptığı konuşmasında, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği'nin Yasası'nın, kısa bir süre önce hayat bulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu ifade etti.

Bakan Dürüst, KTİTB yasasının çıkarılması, Bakanlığın görevleri arasında olduğunu belirterek, "KKTC hızla gelişiyor. Özellikle turizm ve eğitim alanlarındaki gelişme ve büyüme yanında bütün bu gelişimi ve büyümeyi destekleyen tabii ki inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü içerisinde de en önemli yapı taşı inşaat taşeronlarıdır. Dolayısıyla bu güne kadar, böylesi önemli bir sektörün kurumsallaşması adına yasal düzenlemenin yapılmaması büyük bir eksiklikti, geç kalınmış bir eksiklikti. Bizler bu geç kalınmış eksikliği giderdik" dedi.

"Bundan sonraki adım olan, yasal düzenlemenin tüzüklerle dizayn edilmesi noktasında da, hukuksal boyutta çalışmalarımızı başlatacağız" diyen Bakan Dürüst, "Başsavcılığın da görüşünü almak koşulu ile Bakanlık Bürokratlarına, tüzüksel olarak yapılması gerekli düzenlemeleri en kısa süre içerisinde tamamlamaları için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını vereceğim" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, "Her şeyden önce Birliğin, yasalar çerçevesinde görev yapması amacı ile Birlik Başkanı ve üyelerinin özverili çalışmaları ve bu yöndeki kararlı istenci takdir edilmesi gereken bir davranıştır" diyerek, bir sivil toplum kuruluşu olan Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği'ni yasalara ve tüzüklere uygun hareket etme bilincinden dolayı da kutladığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.