İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kira bedelinde Girne zirvede, Güzelyurt son sırada

Kira bedelinde Girne zirvede, Güzelyurt son sırada

Kıbrıs Postası, KKTC'deki konut kira bedellerini araştırdı. Yapılan araştırmaya göre ülkede konut kiralayanların büyük bir bölümü öğrenci. Yeni eğitim yılının başlamak üzere olması nedeniyle konut kiraları hız kazanırken, bu yıl en çok tercih edilen bölgeler Girne ve Lefkoşa oldu…

Yayın Tarihi: 20/08/17 18:42
okuma süresi: 5 dak.
Kira bedelinde Girne zirvede, Güzelyurt son sırada
A- A A+

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Kıbrıs Postası, ülkemizdeki konut kira bedellerini araştırdı. Buna göre kira bedeli yüksekliğinde Girne ilk sırayı aldı… Güzelyurt ise kira bedelinin en düşük olduğu bölge olarak dikkat çekti.

Yükseköğrenimde yeni yılın başlamak üzere olması nedeniyle Girne ve Lefkoşa, en fazla konut kiralanan bölgeler arasında yerini aldı. En fazla talep ise Türkiyeli öğrencilerden geliyor. Türkiyeli öğrencilerden sonra en fazla konut kiralayanlar Afrika, Irak ve Azerbaycan'dan gelen öğrenciler...

Lefkoşa'da 2 odalı konutların aylık kira bedelleri en az bin 300 TL'den başlarken, Girne'de ise 2 odalı konutların aylık kira bedelleri bin 800 TL'den başlıyor… Son zamanlarda Mağusa'daki konut kira bedellerinde düşüş gözlemlenirken; Mağusa'da 3 odalı konut fiyatları, bin 300 TL civarında… Güzelyurt bölgesinde ise 2 odalı konutların kira bedelleri bin 100 TL civarında seyrediyor.

Emlak Kıbrıs Profesyonel Emlak Danışmanı Erkan Arıklı'dan alınan bilgiye göre Güzelyurt'a yapılan yeni üniversiteler ve Lefke bölgesinde artan öğrenci kapasitesi nedeniyle Güzelyurt'ta kira bedellerinin yükseleceği sinyalleri de alınıyor.

Mağusa'daki kira bedellerinde son zamanlarda düşüş yaşandığını kaydeden Arıklı, Güzelyurt bölgesindeki konut kira bedellerinin ise yaklaşık 5 yıl sonra Mağusa'daki kira bedellerinden yüksek olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Kıbrıs Postası, KKTC'deki konut kira bedellerini araştırdı. Yapılan araştırmaya göre ülkede konut kiralayanların büyük bir bölümü öğrenci. Yeni eğitim yılının başlamak üzere olması nedeniyle konut kiraları hız kazanırken, bu yıl en çok tercih edilen bölgeler Girne ve Lefkoşa oldu…

En fazla Girne ve Lefkoşa tercih ediliyor

Yeni eğitim yılının başlamak üzere olması nedeniyle konut kiralama konusunda artış yaşandı. Yapılan araştırmalara göre Girne ve Lefkoşa, en fazla konut kiralanan bölgeler arasında yerini alırken; Gazimağusa ve Güzelyurt ise konut kiralama konusunda daha geri kalmış durumda. Girne ve Lefkoşa'daki üniversitelerin öğrenci kapasitesi daha yüksek olması ve yurt dışından gelen öğrencilerin genel anlamda Lefkoşa ve Girne'deki üniversiteleri tercih etmesi nedeniyle Girne ve Lefkoşa'daki konut kira bedelleri de daha yüksek ancak kira bedelleri konusunda Girne, ilk sırada yerini alıyor.

Gazimağusa'da kira bedelleri düştü…

Yapılan araştırmalara göre konut kiralama konusunda en fazla talep Türkiyeli öğrencilerden geliyor. Türkiyeli öğrencilerden sonra en fazla konut kiralayanlar Afrika, Irak ve Azerbaycan'dan gelen öğrenciler oluyor. Öğrencilerin, genellikle ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceği otobüs duraklarının bulunduğu bölgelerdeki 2 odalı evleri tercih ettiği öğrenilirken; 1 odalı evlerin de son zamanlarda tercihler arasına girdiği bildirildi. Lefkoşa'daki 2 odalı konutların aylık kira bedelleri en az bin 300 TL'den başlarken, Girne'de ise 2 odalı konutların aylık kira bedelleri bin 800 TL'den başlıyor. Son zamanlarda Gazimağusa'daki konut kira bedelleri düşüş yaşarken, Gazimağusa'da 3 odalı konut fiyatları bin 300 TL civarında, Güzelyurt bölgesinde ise 2 odalı konutların kira bedelleri bin 100 TL civarında seyrediyor.

En yüksek kira Girne'de, en düşük ise Güzelyurt'ta…

Ülke genelinde konut kira bedellerinin en yüksek olduğu bölge Girne bölgesi, en düşük olduğu bölge ise Güzelyurt bölgesi olarak gözlemlenirken; Emlak Kıbrıs Profesyonel Emlak Danışmanı Erkan Arıklı'dan alınan bilgiye göre Güzelyurt'a yapılan yeni üniversiteler ve Lefke bölgesinde artan öğrenci kapasitesi nedeniyle Güzelyurt'un konut kira bedellerinin yükseleceğinin sinyalleri görülüyor. Gazimağusa'daki kira bedellerinin son zamanlarda düşüş yaşadığını kaydeden Arıklı, Güzelyurt bölgesindeki konut kira bedellerinin, yaklaşık 5 yıl sonra Gazimağusa'daki kira bedellerinden yüksek olacağını iddia etti. Girne bölgesinde ise 1 odalı ve 2 odalı evlerin yanı sıra aylık kira bedeli 3 bin 500 TL'den fazla lüks villaların da öğrenciler tarafından kiralandığını belirten Arıklı, Girne'de Zeytinlik ve Karaoğlanoğlu bölgesinin en fazla tercih edildiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.