İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Siyasilerden karikatürist Utku Karsu'ya destek...

Siyasilerden karikatürist Utku Karsu'ya destek...

Karikatürist Utku Karsu'nun Kıbrıs gazetesinde 6 Mayıs'ta yayımlanan ve daha sonra sosyal medyada da paylaşılan bir karikatüre yönelik eylem düzenlenmesi çeşitli kesimler tarafından tepkilere neden oldu.

Yayın Tarihi: 21/08/17 12:57
okuma süresi: 3 dak.
Siyasilerden karikatürist Utku Karsu'ya destek...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Karikatürist Utku Karsu'nun Kıbrıs gazetesinde 6 Mayıs'ta yayımlanan ve daha sonra sosyal medyada da paylaşılan bir karikatüre yönelik eylem düzenlenmesi çeşitli kesimler tarafından tepkilere neden oldu.

Sosyal medya hesapları üzerinden tepki veren vatandaşların yanı sıra siyaset dünyasından da bir çok isim Utku Karsu'ya destek vererek yapılan eylemi eleştirdi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaptığı paylaşımda haftalardır birilerinin ısrarla halkın sinir uçlarıyla oynadığını belirterek bundan vazgeçilmesi gerektiğini söylediklerini ifade etti, Erhürman paylaşımının devamında "belli ki anlama, dinleme niyeti, daha da önemlisi bu halkın geleceğine dair zerre kaygı yok. Eğitim Bakanlığı'nda Türkiye'den atanan bir memur "kampın bir yerlere batmasından", "kudurmaktan" söz ediyor, birileri üç buçuk ay önce yayımlanmış bir karikatüre karşı eylem düzenliyor. Bu toprakların, buralarda yaşayanların kendilerine has özellikleri var. Bilin ki biz farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek barış içinde bir arada yaşayacağız" şeklinde belirtti.

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da, karikatür eylemine karşı tepki göstererek "Karikatür konusunda sessiz kalmamak gerek, çünkü sonu iyi bir yere gitmeyecek.

Yaşanan olay bana göre ırkçılık değil bir ülkenin sınırlarını doğru düzgün kontrol edememesi ile alakalıydı. Gocunması gereken hükümet iken bunu ırkçılık boyutu bir suçlamaya getirmek abesle iştigal. Utku Karsu benim de birçok eleştirel karikatürümü çizmiştir, hiç bir gün bu konuda en ufak rahatsızlık ifadesinde bulunmadım ne gazeteye ne de çizere" diyerek Karsu'ya destek belirtti.

CTP Milletvekili Birikim Özgür ise, "Bastırılmış özgürlük, kandırılmış demokrasi istemiyoruz. Utku Karsu ve tüm diğer karikatür sanatçılarının biz dahil kimi veya hangi toplumsal olguyu ya da siyasal gündemi eleştirirlerse eleştirsinler, sonuna kadar yanlarındayız" şeklinde yaptığı paylaşımla Karsu'ya destek verdi.

Söz konusu karikatürde Gemiyle Kıbrıs'a gelenlerin bir çıkarma gemisinde elleri, silah, sopa ve bıçaklı şekilde tasvir edilmesi, sosyal medyada da ilgi görüp yoğun olarak paylaşılınca gazeteye, "Türkiye düşmanlığı" suçlamaları yöneltildi.

Yeniden Doğuş Partisi, sözkonusu karikatüre tepki göstermek için gazete önünde eylem yapmıştı.

Gazeteden yapılan açıklamada ise, kendi kurumlarında da çok sayıda Türkiyelinin çalıştığı vurgulanarak, "Türkiye düşmanlığı yapsaydık böylesi bir mesleki riski almazdık" denilmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.