İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Salamis Harabeleri'ndeki manzara tepkilere neden oldu...

Salamis Harabeleri'ndeki manzara tepkilere neden oldu...

Mağusa bölgesinde bulunan Salamis Harabeleri'ndeki manzara görenleri hayrete düşürdü.

Yayın Tarihi: 11/09/17 07:56
okuma süresi: 3 dak.
Salamis Harabeleri'ndeki manzara tepkilere neden oldu...
A- A A+

Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Mağusa bölgesinde bulunan Salamis Harabeleri'ndeki manzara görenleri hayrete düşürdü.

Tarihi bir yapı olan Salamis Harabeleri'nin çöp içinde bakımsızlığa terk edilmesi tepkilere neden oldu. Sosyal medya hesabından Salamis Harabeleri'nin bakımsız ve çöp içindeki fotoğrafını paylaşarak, 'rezaletin böylesi' diyerek tepkisini ortaya koyan vatandaş bu durumu 'saygısızlık' olarak nitelendirdi.

Cevdet Dilekkaya isimli vatandaşın sosyal medya hesabındaki açıklaması şöyle:

"REZALETİN BÖYLESİ!!!
Bugün yurtdışından gelen arkadaşlarımı turistik gezi amaçlı Salamis Harabeleri'ni gezmeye götürdüm! Keşke de götürmez olaydım, gördüğüm bu görüntüler karşısında hem şok oldum hem de utandım!
Yazıklar olsun sizin yapacağınız işe de, koruyacağınız tarihi esere de!!! Salamis Antik Tiyatro'da yapılan son etkinliğin üzerinden günler haftalar geçmesine rağmen durum tam da bu görüntülerde gördüğünüz gibi ve daha beteri! Buranın sorumlusu Mağusa Belediyesi mi, Yeniboğaziçi Belediyesi mi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi mi tam bilmem ama, her kimse rezaletin yüz karası bir durum bırakmış ortada! Günlerdir bir temizlik yapılamaz mı? Nasıl eski eser korursunuz değer verirsiniz? YAZIKLAR OLSUN! Kendi gözümle gördüm turistlerin iğrenerek baktıklarını, kendi aralarında bu rezaleti konuştuklarını! Ayıp ayıp gerçekten! Bir de turist beklersiniz ülkeye, tanıtımlar yaparsınız Salamis Harabeleri fotoğraflarıyla! Utanın yüzünüzden gözünüzden! Adı gibi tam bir harabeye çevirdiniz, olanı da yok etmek için elinizden geleni yaparsınız! Bu memlekette yaşadığımdan bugün bir kez daha utandım, kurumunuzu da devletinizi da oturduğunuz koltuğu da bırakın gidin !!! Yıllardır ayakta durmaya çalışan bir tarihi yapıyı kendi ellerinizle yok ediyorsunuz, yıllardır ülke tanıtımı yapıp turizm adası yapmaya çalışılan bir adayı rezil edip mahvediyorsunuz! Bu mu sizin dünya görüşünüz, bu mu sizin saygınız, memleket sevginiz, bu mu sizin insanlığınız !!!??? YAZIKLAR OLSUN !!!

Not: Bu görüntüleri paylaşmaktan utanıyorum! Rezaleti ve terbiyesizliği gözler önüne serip, kendimizi daha fazla rezil etmeye pay çıkarıyorum ama bu durum karşısında sessiz kalamazdım! Herkes görsün saygısızlığı..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.