İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Soyer: "UBP içinde sorunlar var"

Soyer: "UBP içinde sorunlar var"

CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP'nin CTP'yi köşeye sıkıştırmaya, CTP üzerinden de ortağını dövmeye çalıştığını kaydederek, UBP içinde sorunlar olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 16/10/17 15:06
okuma süresi: 3 dak.
Soyer: "UBP içinde sorunlar var"
A- A A+
Meclis Genel Kurulu'nda, özel gündemde bulunan "İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname" görüşüldü.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Ersin Tatar, kararnameye ilişkin raporu okudu.

SOYER

CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer, UBP'nin CTP'yi köşeye sıkıştırmaya, CTP üzerinden de ortağını dövmeye çalıştığını kaydederek, UBP içinde sorunlar olduğunu söyledi.

Denktaş'ın CTP'ye yönlenmesini de anlayamadığını ifade eden Soyer, "En iyisi Temmuzdu. Bunu söyledik. Bütçe de sıkıntı da olmayacaktı ve 2018 kazanılacaktı" şeklinde konuştu.

Soyer, "Ben ilk günden Serdar Denktaş'a gizli başbakan demiştim. Meclis çalışmalarında Sayın Denktaş bizi muhatap alıyor. Başbakan arazi. Bu da memlekette siyaset oluyor. Fikir söyleyen kötü, arazi olanlar itibarlı oluyor. Denktaş'a teşekkür ediyorum." dedi.

Vergi konusunda açıklamalarda bulunan Soyer, vergi konusundaki politikaları eleştiren, bu alanda otomasyonun ve sektörel listelenmesinin şart olduğunu söyledi.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar, da söz alarak, gelirlerde artış ifade etti, "Bunu Serdar Denktaş yaptı derseniz kabul etmem. Bunda benim de Maliye Bakanlığı'nın da emekleri var" dedi.

Tatar, "Vergi verenler de kaçıranlar da olabiliyor. Sistem kaçıranları yakalıyor. Kurumsal yapıdan vergi toplanıyor. Siyasi irade şart" şeklinde konuştu.

Tatar, "Bütçe çalışmaları son güne kadar devam edecek" diyerek, erken seçim ve bütçe konusuna değindi.

1 Kasım'da Genel Kurul'da bütçeyi ele alacaklarını ifade eden Tatar, kurgunun ortaya çıkacağını kaydetti.

YORGANCIOĞLU

CTP milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, vergi affı konusuna işaret ederek, kendi dönemlerindeki vergi affının kesinleşmiş borçları kapsamadığını vurguladı.

Yorgancıoğlu, "Sayın Tatar'ın benzetmesi tamam değil. Bizim dönemimizde bu konuda irade oluşmuştu. Bu aftan 44 bin insan yararlandı. Bu af, birilerine münhasır değildi. Bizi de bu işe dahil edin diyen 3 iş adamı vardı, onların talebini reddettik. Onlar da Eroğlu'na gitti. Yasayı geri çevirdi" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.