İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Elektronik Çalışma Kartı Projesi" ile yabancı işgücü dijitalleşiyor

"Elektronik Çalışma Kartı Projesi" ile yabancı işgücü dijitalleşiyor

Elektronik yabancı işçi kimliğinde son viraj… Dijital ön izin işlemleri başlıyor. Fiziksel kimlik için polis ayağı bekleniyor…

Yayın Tarihi: 21/10/17 11:16
okuma süresi: 2 dak.
"Elektronik Çalışma Kartı Projesi" ile yabancı işgücü dijitalleşiyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yabancı işgücünün kayıt altında tutulması ve nispeten daha kolay bir şekilde denetlenmesi için "Elektronik Çalışma Kartı Projesi"nin yazılım ayağını tamamladı… Kod barkotlu fiziksel kimlik için polis ayağı beklenirken bunun yazılımının da hazırlandığı öğrenildi.

Buna göre her yabancı uyruklu çalışana bir elektronik kimlik verilecek ve çalışma izni mühürleri pasaporta değil, bu kimlik üzerinden dijital olarak takip edilecek…

Kimliğin arka yüzünde bir QR Kod olacağını anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, kimlikle ilgili yazlımın polis ayağının tamamlanmasının beklenmeden iki üç hafta içinde öz-izin kısmının aktif edileceğini, bununla ilgili maliyeden bütçeden alındığını kaydetti.

Denetçilerin ellerindeki cihazla bu kodu okuyacakları ve anında çalışanın, çalışma izni durumunun yanı sıra sosyal güvenlik yatırımlarının yapılıp yapılmadığını da kontrol edilebileceğini ifade eden Bakan Saner, kimliğin en önemli özelliğinin istatistiki veri elde etmek olacağına dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.