İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

DP'de milletvekili adayları belirlendi

DP'de milletvekili adayları belirlendi

Demokrat Parti'nin 7 Ocak tarihinde gerçekleşecek erken genel seçim nedeni ile bu gün sabah 08:00 itibari ile Elysium'da gerçekleştirdiği milletvekili adaylarının sıralama seçimi 22:00 itibari ile tamamlandı.

Yayın Tarihi: 26/11/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
DP'de milletvekili adayları belirlendi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

08:00 Demokrat Parti'nin dün Lefkoşa Elysium'da gerçekleştirdiği milletvekili aday sıralama seçimi sonuçları açıklandı. 1124 Demokrat Parti üye ve delegesinin oy kullandığı seçimlerde tüm bölge adaylarına oranla en yüksek oyu 831 oy ile Fikri Ataoğlu aldı. Lefkoşa bölgesinde en yüksek oy ile birinci olan adaylar 688 oy ile Eda Çelik Yıldırım, Girne bölgesinde 710 oy ile Hande Kayasal, İskele bölgesinde 608 oy ile Şirin Zaimağaoğlu, Güzelyurt bölgesinden 569 oy ile Çelebi Ilık ve Lefke bölgesinden 573 oy ile Ersin Doğaç oldu.

00:48
Demokrat Parti milletvekili aday sıralama seçiminde ilk 50 oyun sonucu açıklandı. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş parti başkanı olması nedeni ile Lefkoşa bölgesinde oy pusulasında ilk sırada yer alacak. Buna göre:

Lefkoşa

Nihal Sofu 33
İpek Kabidan 33
Tigin Kişmir 30
Ali Tunçtaşlı 29
Hasan Tosunoğlu 28
Tankut Rıfkı 27
Eda Çelik Yıldırım 26
Abdullah Aktolgalı 24
Mehmet Burçaklı 20
Hüseyin Akcan 17
Nevzat Nevzat 17
Servet Dinççetin 17

Mağusa

Fikri Ataoğlu 40
Azmiye Yınal 31
Şevket Şenbülbül 29
Elif İlgün 26
Tuncay Seymen 25
Banu Kuman 25
Kenan Akın 24
Hamide Çelik 22
Sultan Vural Çatalkaya 22
Ali Anıl Yüce 21
Ertan Kaygan 20
Erol Karakuş 14

Girne

Anıl Kaya 31
Hande Kayasal 30
Ender Erler Çabuker 28
Gülşen Çataloğlu 27
Altan Karaçay 25
Aslı Babayiğit Cansız 21
Enver Hoca 20
Murat Erdoğan 18

Güzelyurt

Çelebi Ilık 27
İsmet Esenyel 11
Türker Yiğitcan 11

İskele

Halil Talaykurt 32
Şirin Zaimoğlu 30
Hüseyin Çebi 22
İsmail Özkurt 14

Lefke

Rahme Öğütveren 27
Ersin Doğaç 23

23:24
Oylar sayılmaya başlandı. Toplam 1124 üye oy kullandı.



22:30
Oy sayımı için sandıklar açılmaya başladı.



22:10
Demokrat Parti'nin bu gün sabah 08:00 itibari ile Elysium'da gerçekleştirdiği milletvekili adaylarının sıralama seçimi 22:00 itibari ile tamamlandı. Oy verme işlemi sona ererken, tüm bölgelerden toplam 41 adayın yarıştığı adayların isimlerinin yer aldığı oy pusulaları az sonra sayılmaya başlanacak. Sonuçlar Divan Başkanı Ozan Erenay tarafından açıklanacak.

Denktas: Daha çayırdayız, ormana doğru yol alacağız

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş saat 22:00 itibari ile oy verme işleminin sona erdiğini duyurdu. Denktaş gün boyu burada bulunan aday ve üyelere teşekkür etti. "Son derece kaliteli bir yarış oldu" diyen Denktaş, "biz birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Bu bir sıralama yarışıdır. Yaklaşık bin 500 kişi oy kullandı. Daha çayırdayız, ormana doğru yola çıkıyoruz. Esas olan 7 Ocak'ta halkın sandıkta çıkaracağı sonuçlardır" şeklinde konuştu..



18:33
Demokrat Parti'nin milletvekili aday sıralama seçimi sorunsuz devam ediyor. Oylamanın sona ermesine 3 buçuk saat kaldı. Şu ana kadar 4 bin 200 üyeden 950 üye milletvekili adaylarının 7 Ocak 'ta gerçekleşecek olan erken genel seçim de halkın karşısına çıkacak adayların sıra numaralarını belirlemek için oy kullandı. Saat 22:00 itibari ile oy verme işlemi sona erecek ve sayima başlamak üzere sandıklar açılacak.



15:05
Demokrat Parti'nin milletvekili aday sıralamasında liste dağıtımına Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'tan tepki geldi. Dentaş, oy verme işleminin devam ettiği Elysium'da DP üyelerine çağrıda bulundu. Sabah saatlerinden itibaren çok güzel bir enerji ile oy verme işlemleri devam ettiğini belirten Denktaş, bütün milletvekili adaylarına seviyeli şekilde yarıştıkları için teşekkür etti. Listeslerin dağıtıldığına dair söylentilerin olduğunu belirten Denktaş, "bir takım söylentiler var listeler dağıtılır diye kimse hiç bir listeye itibar etmesin elinize liste verilirse veren kişi ile direkt bana getirilsin. Kimse bu birlikteliği bozamaz bu enerji ile biz bu seçimlerden birinci parti olarak çıkacağız" şeklinde konuştu.



13:44
Demokrat Parti milletvekili aday sıralama seçimi devam ediyor. Bazı şahıslar tarafından oy verilmesine yönelik üzerinde aday isimleri yer alan küçük kağıtlar dağıtıldı. Listenin fark edilmesinin ardından bazı milletvekili adayları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Söz konusu listede Demokrat Parti tabanında bulunan isimlerin yer almadığı edinilen bilgiler arasında.

12:24
Demokrat Parti'nin milletvekili aday sıralama seçimi devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 500 üye oy kullandı. DP üyeleri Elysium'da saat 22:00'ye dek oy kullanabilecek.


Demokrat Parti 7 Ocak tarihinde gerçekleşecek erken genel seçim nedeni ile bu gün milletvekili adayları için sıralama seçimine gidiyor.

Elysium'da gerçekleştirilen oylama işlemi Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın oy kullanma işlemi ile başladı.

Aday sıralama seçimini gece saat 22:00'ye dek devam edecek. Milletvekili aday sıralama seciminde yaklaşık 4 bin 200 üyenin oy kullanması bekleniyor.

Lefkoşa bölgesinden 13 aday içerisinden 6 adayı belirleyecek olan üye seçmenler Mağusa'dan 12 aday arasından 6 adayı, Girne bölgesinden 8 adaydan 4 adayı, Güzelyurt bölgesinden 3 aday arasından 1 adayı, İskele bölgesinden 4 aday arasında 1 adayı, Lefke bölgesinden 2 aday arasından 1 adayı belirleyecek.


Denktaş: Herkese hayırlı olmasını diliyorum Kıbrıs Postası'na konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş bütçe onaylanmasının yapılamaması nedeni ile 7 Ocak tarihinin iyi bir seçim tarihi olmadığını ve her türlü uyarıyı yaptıklarını belirtti. Bütçesiz bir seçime gidileceğini belirten Denktaş, bu süre içerisinde çıkabilecek sorunların ise telafi edilmesinin güç olacağı yönünde bir değerlendirmede bulundu. Bütün beklentinin temiz bir seçim geçirilmesi olduğunu söyleyen Denktaş, halkın bilinçli bir irade ile oy kullanmasını ümit ettiklerini kaydederek hayırlı olmasını diledi.

Demokrat Parti Milletvekili adayı listesinde Lefkoşa'dan 3 kontenjan adayı, Mağusa'dan 1 kontenjan adayı, Girne bölgesinden 2 kontenjan adayı, Güzelyurt ve İskele bölgelerinden de birer kontenjan adayı yer alıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.