İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özgürgün: "Yapılan ne gazeteciliğe ne de insanlığa sığar"

Özgürgün: "Yapılan ne gazeteciliğe ne de insanlığa sığar"

"Düşmana karşı bile edep vardır" diyen Başbakan Hüseyin Özgürgün, Afrika Gazetesi'nde yayımlanan karikatürü kınadı ve yapılanın ne gazeteciliğe ne de insanlığa sığmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 12/12/17 07:45
okuma süresi: 4 dak.
Özgürgün: "Yapılan ne gazeteciliğe ne de insanlığa sığar"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Afrika Gazetesi'nin yayımladığı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın da sert tepkisine neden olan karikatür hakkında derin bir üzüntü içinde olduğunu, yasal anlamda da gerekenin yapılacağını, bunun bizzat da takipçisi olacağını ifade ederek "Bu hiç hoş olmadı ve bizi ciddi ve derinden üzdü… Yapılan ne gazeteciliğe ne de insanlığa sığar" dedi.

Kıbrıs Genç TV'de dün akşam yazarımız Gökhan Altıner'in Kıbrıs'ta Manşet programına konuk olan Başbakan Özgürgün, "Türkiye diplomatik ilişkinizin olduğu bir ülkedir. Benim de anavatanımdır. Anavatanım demeyene de saygım var o ayrı… Ama böyle bir ilişki içinde olduğunuz bir ülkenin Cumhurbaşkanına yapılmaz. Öte yandan Tayyip Bey ülkemizi seven, ciddi değer veren bir devlet adamı… Kelime bulamıyorum; çok üzüntü içerisindeyim. Nahoş ve bence gazeteciliğe sığmayan, hatta hiçbir şeye sığmayan bir yayın yapılmıştır. Başka bir yerde yayımlanmış olsa bile bunu gördüğünüz zaman ancak ayıplarsınız" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEYE SIĞMAYAN BİR YAYIN YAPILMIŞTIR"

Başbakan Hüseyin Özgürgün konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "O günden beri ciddi üzüntü içerisindeyim bu yapılabilecek en son şey… Yasal olan yapılacaktır da… Bu olay için spesifik olarak söylemiyorum yetkimiz ne ise sonuna kadar yapacağız. Başbakan olarak yasal olarak yapabileceğim varsa onu da yapacağım ama işin üzücü yaralayıcı yönü daha fazladır… Manevi boyutu çok daha derindir. Seversiniz ya da sevmezsiniz o başka bir şey… Sizi yasal olarak tanıyan büyükelçisi olan bir ülkedir. Tanıyan tek ülkedir…

Diplomatik ilişkinizin olduğu bir ülkedir. Benim de anavatanımdır. Anavatanım demeyene de saygım var o ayrı konu… Ama böyle bir ilişki içinde olduğunuz bir ülkenin Cumhurbaşkanına yapılmaz. Öte yandan Tayyip Bey ülkemizi seven ciddi değer veren bir insan… Kelime bulamıyorum çok üzüntü içerisindeyim. Nahoş ve bence gazeteciliğe sığmayan, hatta hiçbir şeye sığmayan bir yayın yapılmıştır. Başka bir yerde yayımlanmış olsa bile bunu gördüğünüz zaman ayıplarsınız. Eleştiri değil bu başka bir şey…"

"DÜŞMAN BİLE GÖRSENİZ ONUN BİLE EDEBİ VAR"

Başbakan konuyla ilgili sözlerini şöyle tamamladı; "Bunu çok düşmanca bir tavırla başka biri yapmış olabilir. KKTC'de yapılmaması lazım… Bizim telefon konuşmalarımızdan postaya kadar çıkış yaptığımız ülkedir Türkiye… Bağlantımız, nefes borumuzdur. KKTC'de böyle bir şey ancak düşman devletlerarasındaki bir ortamda yapılabilir. Ki onu bile kabul edemeyiz. Düşman bile görseniz onun bile edebi var. Eleştirebilirsiniz ama bu aşağılama. Hiç bir insana bunun yapılmaması lazım.

Tayyip Bey yıllardır çok sık görüştüğüm bir devlet adamıdır. Hep Kıbrıs'a destek veren bir tavır içinde olmuştur. Bu hiç hoş olmadı ve bizi ciddi derinden üzdü. Ne gazeteciliğe ne insanlığa sığar…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.