İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"Antalya Gazeteciler Cemiyeti Basın Ödülleri Gecesi"ne "KKTC" damgası

"Antalya Gazeteciler Cemiyeti Basın Ödülleri Gecesi"ne "KKTC" damgası

Antalya'da düzenlenen Geleneksel Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda onur konuğu olarak davetli olan Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nden KKTC'li gazeteciler ve Ukraynalı gazeteciler geceye damgasını vurdu.

Yayın Tarihi: 18/12/17 15:22
okuma süresi: 4 dak.
"Antalya Gazeteciler Cemiyeti Basın Ödülleri Gecesi"ne "KKTC" damgası
A- A A+
Antalya'da düzenlenen Geleneksel Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda onur konuğu olarak davetli olan Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nden KKTC'li gazeteciler ve Ukraynalı gazeteciler geceye damgasını vurdu.

Antalya-Burdur-Isparta illerinin Valileri,Belediye Başkanları ve bölgenin önemli sivil toplum örgütlerinin,1000'e yakın davetlinin katıldığı özel gecede, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı ve İcra kurulu da yer aldı. Ödül töreninde yazılı basın, televizyon, yılın radyocusu, sayfa tasarımı, yılın internet gazetesi ve fotoğraf yarışması dallarında ödüle layık görülen gazeteciler ödüllendirildi. Törende konuşan AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise, medyayamın sorunlarına dikkat çekti.

Davetlilere seslenen Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, bu yıl özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Ukraynadan gelen meslektaşlarla uluslarası bir boyut da kazanan ödül töreninin her geçen gün daha büyük kitlelere ulaştığına dikkat çekti. Uzun zamandır KKTC'den KITUYAD ile büyük iş birliği içinde olduklarını belirten Başkan Yeni: " Biz Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ile KKTC'yi hem Türkiye hem uluslararası arena da mesleki tüm organizasyonlara dahil ediyoruz. Ülkeye uygulanan haksız ambargoları birçok yerde kırdık. Onlara KKTC'yi anlattık. Bu süreçte Nazmi Pınar kardeşim ile yoğun lobi çalışması yaptık. İletişimin olmadığı yerde ön yargı olur. Biz iletişim köprüleri kurduk ve ön yargıları yıktık.Önümüzdeki süreçte bu bağımızın meyveleri toplanmaya başlanacaktır" dedi.

KKTC'den gelen gazetecilerin sahneye çağrılarak tek tek plaketlerinin takdim edildiği özel gecede KITUYAD Başkanı Nazmi Pınar tarafından da Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'ye, her daim Kıbrıs Türkü'nün yanında olduğu ve KKTC'nin gelişimine destek sağladığı için bir plaket takdim edildi. Sahnede açılan KKTC bayrağı ise salonu dolduranlar tarafından alkışla karşılandı.

"TÜRK BASINI TEKNOLOJIYI KENDINE ENTEGRE EDIYOR"

Gecede salonda bulunan davetlilere seslenen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, teknolojinin artması, sosyal medyanın da etkin hale gelmesiyle birlikte gazetecilerin işinin zorlaştığına dikkat çekti, "Şu anda burada sadece gazeteciler değil, 500 gazeteci var. Herkes kendi takipçisi ölçüsünde bir tiraja sahip. Böyle bir dünyada gazetecilik yapmaya çalışıyoruz ve gerçekten işimiz çok zor ama ben meslektaşlarımla gurur duyuyorum. Çünkü, Türk basını bu konuda teknolojiyi kendine entegre ediyor. Dünyada gerçekten teknolojiyi yıldızlı kullanan da bir medyaya sahibiz. Yeter mi? Bence daha iyisini yapmalıyız" dedi.

"ÖNÜNE GELEN BIR LAPTOP ALIP 'BENDE GAZETECIYIM' DIYOR"

AGC olarak medyanın işinin doğru yapması için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Yeni, "Son zamanlarda korkunç bir internet gazeteciliği çılgınlığı başladı. Önüne gelen elinde bir laptop, gidiyor bir haber portalı indiriyor bedavaya. 'Bende gazeteciyim' deyip sokakta şantaj yapıyor, işini iyi yapanların da işini engelliyor. Bunlarla mücadele etmek de bizim görevimiz, gelin bize şikayet edin. Mağdur eden herkes yargıya gidebilir ya da bize gelin gider suç duyurusunda bulunuruz. Biz işini iyi yapanların hakkını korumak mecburiyetindeyiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.