İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Bakoyanni:Türkiye'nin Rolü kritik

Bakoyanni:Türkiye'nin Rolü kritik

<P>Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Barış Harekatı'nın 35. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. bakoyanni açıklamasında "Kıbrıs'ta, tüm Kıbrıs halkının çıkarına olacak ve kabul görecek barışçı bir çözümün varlığına inanıyoruz" görüşüne yer verdi ve "Türkiye'nin rolü kritiktir. Olumlu yaklaşımı çözüme katkı sağlayıp, AB sürecine de yeni bir ivme kazandıracağı gibi Türk-Yunan ilişkilerinde de ilerleme kaydedilmesine katkı sağlayacaktır" dedi.<BR> </P>

Yayın Tarihi: 18/07/09 10:09
okuma süresi: 1 dak.
Bakoyanni:Türkiye'nin Rolü kritik
A- A A+
Yunanistan'ın hedefinin, BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, taraflarca kabul gören, adil ve kalıcı bir çözüm olduğunu belirten Bakoyanni, "Söz konusu çözümün AB üyesi bir ülke olan Kıbrıs'ın (güney Kıbrıs Rum kesimi) bu özelliği ile bağdaşır durumda ve işlevsel olması gerektiğini" savundu.

"İşgalin açtığı yaraların kapanması ve Kıbrıs halkının yeniden AB çerçevesinde birlikte ve güvenli biçimde yaşaması gerektiğini" ifade eden Bakoyanni, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitri Hristofyas'ın Kıbrıs sorununa çözüm bulunması yolundaki ısrarlı girişimleri ile çabalarının Atina tarafından güçlü biçimde desteklendiğini belirtti.

Bakoyanni açıklamasında "Türkiye çözüm anahtarını elinde tutmaya devam ediyor. Sayfayı çevirme isteğini,Avrupa ilke ve değerlerini özümseme gücüne sahip olduğunu eylemde de göstermelidir" ifadesine yer verdi.

A.A
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.