İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çakıcı:Bir taraf zafer bir taraf matem olmalı

Bir taraf zafer bir taraf matem olmalı

<P>Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kıbrıs'ta çözüme ve barışa ulaşılmak isteniyorsa bu gibi günlerin bir tarafın zafer günü, diğer tarafın ise matem günü olmaması gerektiğini ifade etti. <BR></P>

Yayın Tarihi: 18/07/09 19:40
okuma süresi: 2 dak.
Bir taraf zafer bir taraf matem olmalı
A- A A+
TDP Genel Başkanı Çakıcı yayınladığı 20 Temmuz mesajında, 15 Temmuz 1974 tarihinde faşist Yunan cuntasının Kıbrıs'ta giriştiği darbe ve sonrasında yaşanan Türkiye'nin askeri müdahalesinin üzerinden 35 yıl geçtiğini, ancak bu süre içerisinde Kıbrıs sorununda karşılıklı kabul edilebilir bir çözüme ulaşılamadığını belirtti.

Mehmet Çakıcı, Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün Kıbrıs Türklerinin yararına olmadığını, zamana bırakılan pazarlık sürecinin de özellikle Kıbrıs Türkünün aleyhine çalıştığını kaydederek, "Zamana ve müzakere sürecine bağlı ilerleyen pazarlık sürecinde erozyona uğrayan, Kıbrıs Türkleri'nin hakları olmaktadır" görüşünü dile getirdi.

"Eğer gelecekte çözüme ve barışa ulaşılmak isteniyorsa bu gibi günler, bir tarafın zafer günü olurken diğer tarafın matem günü olmamalıdır. Her iki taraf da, birbirlerinin hassasiyetlerini göz önüne alarak ve geçmişten dersler çıkararak, mutlu bir ortak gelecek için çaba sarf etmelidir" diyen Çakıcı, 20 Temmuz'un 35. yılında, ülkede bir daha 15 ve 20 Temmuz'ların yaşanmamasını diledi.

Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının eşitlik ve güvenlik içinde adada ve AB'de layık olduğu konuma ulaşacağına olan inancını belirterek, her iki topluma da mutlu ve huzurlu bir gelecek diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.