İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Gül: 'Çözümsüzlüğün bedeli Kıbrıs Türkü'ne ödetilemez'

'Çözümsüzlüğün bedeli, Kıbrıs Türkü'ne ödetilemez'

<P>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sabırlı ve iyiniyetli çabaların karşılıksız bırakılması ve çözüm sürecinin bir kez daha akamete uğratılması durumunda, Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün bedelinin Kıbrıs Türkü'ne ödetilemeyeceğini bildirdi. </P>

Yayın Tarihi: 20/07/09 13:16
okuma süresi: 4 dak.
'Çözümsüzlüğün bedeli, Kıbrıs Türkü'ne ödetilemez'
A- A A+

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sabırlı ve iyiniyetli çabaların karşılıksız bırakılması ve çözüm sürecinin bir kez daha akamete uğratılması durumunda, Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün bedelinin Kıbrıs Türkü'ne ödetilemeyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme yönelik olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin iyiniyet misyonu çerçevesinde devam eden müzakere sürecini KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın yapıcı çabalarını desteklediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35'inci yıldönümü dolayısıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla bir mektup gönderdi.

-"KAHRAMAN TSK KIBRIS TÜRKÜ'NÜN GÜVENCESİ"-

Kıbrıs Türkü'nü hürriyetine kavuşturan Barış Harekatı'nın 35'inci yıldönümü dolayısıyla Türk Milleti ve şahsı adına Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı'nı en samimi duygu ve dilekleriyle kutladığını belirten Gül, "Kıbrıs Türkü, baskı, terör ve sindirme teşebbüslerine boyun eğmeyerek, mevcudiyetini, hürriyetini ve Ada'nın eşit sahibi olarak hukukunu muhafaza etme mücadelesini azimle sürdürmüştür. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirdiği Barış Harekatı Kıbrıs Türkü'nün kendini yönetme hakkının güvencesini teşkil etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, barışa olan bağlılığını her vesileyle kanıtlayan Kıbrıs Türkü'nün, karşı karşıya bırakıldığı haksız kısıtlamalara karşın, demokratik olgunluğu, birlik ve dayanışma bilinci ve hukukuna sahip çıkma kararlılığıyla her türlü güçlüğün üstesinden gelebilecek kudret ve iradeye sahip olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Ali Talat'a "Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme yönelik olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin iyiniyet misyonu çerçevesinde devam eden müzakere sürecini ve Zat-ı Devletlerinin yapıcı çabalarını destekliyoruz" diyerek destek verdi. Cumhurbaşkanı Gül şöyle dedi:

-BUNDAN BÖYLE ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN BEDELİ TÜRK TARAFINA ÖDETİLEMEZ-

"Yerleşik BM parametreleri olan iki kesimlilik, siyasi eşitlik, eşit statüde iki Kurucu Devleti haiz yeni bir Ortaklık temeline dayanacak, hukuki güvenlik ve kesinliği AB içinde de güvenceye alınacak bir çözümün, yalnızca Ada'da değil, tüm bölgede barış ve istikrarın sürdürülebilirliği bakımından önem arzettiğine samimiyetle inanıyoruz. Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi, varılacak çözümle sağlanacak barış ve istikrarın vazgeçilmez unsuru olacaktır. Müzakerelerin ilanihaye devam edemeyeceğini, Kıbrıs Türkü'nün sabırlı ve iyiniyetli çabalarının karşılıksız bırakılması ve sürecin bir kez daha akamete uğratılması durumunda, çözümsüzlüğün bedelinin Kıbrıs Türkü'ne ödetilemeyeceğini herkesin bilmesi gerekir."

-TÜRKİYE KIBRIS TÜRK HALKININ YANINDA-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin tarihi ve ahdi sorumlulukları çerçevesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da haklı mücadelesinde Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını belirtirken, "Bu vesileyle kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anarken, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin refah, esenlik ve mutluluğunun devamı için en kalbi temennilerimi ifade ediyorum" dedi.

ANKA/haberler.com

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.