İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ankara'daki toplantıda ne oldu?

Ankara'daki toplantıda ne oldu?

<P>Türkiye Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen ve 48 saat süren değerlendirme toplantısının ayrıntılarına Kıbrıs Postası ulaştı.Kıbrıs meselesine dönük Bakan Davutoğlu başkanlığında ilgili büyükelçi, daire başkanı ve yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantılar bir beyin fırtınası şeklinde oldu. Bu toplantıların yapılış amacı, yeni bir durumdan ziyade Aralık 2009 AB toplantısı öncesine dönük hazırlıktı. </P>

Yayın Tarihi: 26/10/09 16:04
okuma süresi: 2 dak.
Ankara'daki toplantıda ne oldu?
A- A A+

Kıbrıs Postası'nın Türkiye kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre hazırlık amaçlı bu toplantılarda şu hussuslar öne çıktı.

1- Kıbrıs konusunda hızlandırılmış etkili diplomatik girişimlerde bulunulacak.

2- Başta ABD ve BM olmak üzere görüşmelerin ilerlemesi için daha etkin rol oynanmaları istenecek.

3- ABD'nin Özel temsilci ataması ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'in süreçte daha etkin bir rol oynaması sürecin geleceği açısından önemlidir. Bu konuda çaba sarfedilecek.

4- KKTC'de Nisan 2010'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreci doğal bir takvime bağladı. Bu süreç Rum Lider Hristofias'ın istediği gibi takvimsiz ve önü açık değildir.

5- Davutoğlu'nun 2 Eylül'de KKTC'de söylediği gibi süreç sonsuza kadar devam edemez. Bu süreçte her halukarda bir sonuç alınacaktır. Ya görüşmelerde anlaşma yönünde bir sonuç çıkacak, ya da, Ada mutlaka bir bölünmeye doğru, yani federasyon dışında bir başka modele doğru, yeni bir zeminde farklı bir çözüm sürecine girecektir.

6-Adada çözüme katkı sağlamayanlar Türkiye Cumhuriyetine liman ve havaalanlarını açmak için baskıda bulunamazlar.

7-Türkiye Cumhuriyeti çözüm için güçlü iradesini her ortamda tekrarladı. Bu çerçevede Türkiye tarafından ortaya konulan Aralık 2006 önerisi hala geçerlidir.

8- KKTC'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi doğal bir takvimdir. Bu seçimden çıkacak sonuç, Kıbrıs Türk halkının vereceği karar ne olursa olsun bu süreci etkileyecektir. Çıkan sonuca herkes saygı göstermelidir.

KIBRIS POSTASI ÖZEL HABER

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.