İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Al-ver" için paket hazır

"Al-ver" için paket hazır

<P>Kıbrıs Postası Ankara'daki Kıbrıs zirvesinin perde arkasını aralamaya başladı. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Ankara'daki Kıbrıs zirvesi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isteği üzerine gerçekleşti. </P>

Yayın Tarihi: 01/12/09 15:26
okuma süresi: 2 dak.
"Al-ver" için paket hazır
A- A A+

Ankara'daki görüşme 15 gün önce yine Ankara'da gerçekleştirilen Kıbrıs zirvesinin devamı niteliğindeydi.

Görüşmenin esas itibarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti ve AB zirvesi öncesinde "ne yapabiliriz temelli bir tartışma" şeklinde gerçekleşti.

Görüşmede Türk tarafının Kıbrıs konusunda devam etmekte olan müzakerelerde yapabileceği azami esneklikler üzerinde duruldu.

Yapılabileceklerle Rum Lider Hristofias'ın üzerinde başta ABD olmak üzere AB'den baskı oluşturulması hedeflenecek.

Bu arada yapılan çalışmalarda Türk tarafının 9 maddeden oluşan ve "al-ver"de kullanılacağı bir de kağıt ya da belge hazırlandı.

Hazırlanan 9 maddelik paketin ağırlıklı olarak yönetim ve güç paylaşımı konularına yönelik olduğu ve bir "al ver" sürecinin başlangıcı anlamına geldiğine işaret edilerek, 9 maddelik kağıdın müzakerlerde Rum tarafının vereceklerine karşılık "böyle olursa böyle olur" mantığıyla gündeme geleceği belirtildi.

Kıbrıs Postası'nın Ankara'dan güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilerden çıkardığı intibalara göre Başbakan Erdoğan büyük bir olasılıkla hazırlanan bu paketi ABD'ye çantısında götürüp Başkan Obama'ya gösterip Hristofias üzerinde daha etkin olmasını isteyecek.

Ankara'daki Kıbrıs görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Talat ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşmelere Dışişleri Bakanı Özgürgün de katılırken, Erdoğan ve Talat arasındaki görüşme Erdoğan'ın isteği üzerine Talat'la başbaşa gerçekleşti. Bu görüşmeye Özgürgün katılmadı.

Kıbrıs Postası Özel Haber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.