İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu: "Şimdi sıra bizde"

Eroğlu: "Şimdi sıra bizde"

<P>Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, ''KKTC'nin kuruluşunu ayakta alkışlayanların cumhurbaşkanlığı makamına gelme zamanının geldiğini'' söyledi.</P>

Yayın Tarihi: 08/01/10 11:42
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu: "Şimdi sıra bizde"
A- A A+

Lefke'yi ziyaret ederek halkla bir araya gelen Eroğlu, 2010 yılının UBP hükümetinin atak yılı olacağını, bir önceki hükümetin bıraktığı ''kötü mirasın'' temizleneceğini ve ülkenin, başta ekonomi olmak üzere her alanda kalkındırılacağını kaydetti.

UBP'nin Kıbrıs'ta yaşayabilir bir anlaşmaya karşı olmadığını yineleyen Derviş Eroğlu, ''UBP'nin cumhurbaşkanı adayı kazanırsa Kıbrıs'ta anlaşma olmaz''' diyenler bulunduğunu belirterek, bunları eleştirdi. Eroğlu, UBP'nin 1976'dan beri aktif siyasetin içinde olduğunu ve Kıbrıs konusunda bugüne kadar ortaya çıkan anlaşma metinlerinin Rum yönetimi tarafından reddedildiğini vurguladı.

''KKTC'deki ambargoların kaldırılacağı sözünü veren ve Kıbrıs Rum tarafını tek taraflı Avrupa Birliği'ne (AB) alan AB'in, Kıbrıs'ta anlaşmayı zorlaştırdığını'' kaydeden Eroğlu, UBP'nin müzakere masasına gelme durumu olursa AB'nin değil, Kıbrıs Türk halkının isteği doğrultusunda hareket edeceğini söyledi.

''KKTC'nin kuruluşunu ayakta alkışlayanların cumhurbaşkanlığı makamına gelme zamanı gelmiştir'' diyen Derviş Eroğlu, UBP'nin her seçimde olduğu gibi Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de kendi adayı ile katılacağını ve ilk parti meclisi toplantısında UBP'nin cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını bildirdi.

AA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.