İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

SON DURUM - Sel Falaketi Tahminlerin Çok Üzerinde

SON DURUM - Sel Falaketi Tahminlerin Çok Üzerinde

Doğu Akdeniz Cephe Sistemi etkisine giren KKTC'yi etkisi altına alan yağışlar ülkede trafiği felç etti, birçok yol trafiğe kapanırken, yetkililer mecburi olunmaması durumunda evlerden çıkılmaması uyarısında bulundu.

Yayın Tarihi: 26/02/10 18:54
okuma süresi: 8 dak.
SON DURUM - Sel Falaketi Tahminlerin Çok Üzerinde
A- A A+

GÖNYELİ BARAJI TAŞTI

Gönyeli barajının taşması dolayısıyla Lefkoşa Sanayi bölgesindeki ve Taşkınköy bölgesine gidebileceği düşüncesiyle önlemler alınıyor.
Hamitköy barajının da taşabileceği, Dikmen'de su baskını tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

GirneKaraoğlanoğlu, ÇamlıköyYılmazköy, GöçeriYılmazköy, Şirinevler - Göçeri Yolları, Girne - Lefkoşa Dağyolu Trafiğe kapandı.

Girne Kaymakamlığı Kriz Masası Oluşturdu, İçişleri Bakanı İlkay Kamil Girne'de ve özellikle sel baskınının yoğun şekilde yaşandığı Kararoğlanoğlu'nda olayları izliyor ve önlemler için çaba harcıyor.

Lefkoşa Belediyesi Sanayi Bölgesi dahil Lefkoşa'da önlem alırken, Sivil Savunma ekipleri olağanüstü durumlara karşı hazırlıklarını tamamladı.

POLİS: DIŞARI ÇIKMAYIN

Polis Trafik Müdürü Barbaros Savaşçı bugünün tatil olduğunu ve halkın mecbur olmadıkça dışarıya çıkmaması ve araç kullanmaması çağrısında bulundu.


OKTAY: "YARIN ÖBÜR GÜN HAVA ÜLKEYİ TERK EDECEK"

Dün geceden bu yana yağışlardan Akdeniz bölgesine 84, Beyarmudu'na 69, Çamlıbel'e 122, Dipkarpaz'a 29, Esentepe'ye 93, Geçitkale'ye 82, Lefke'ye 28, Girne'ye 120, İskele'ye 93, Lefkoşa'ya 35 ve Güzelyurt'a 48 kilogram yağış düştü.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay yaptığı açıklamada, Balkanlardan gelen soğuk hava ve Afrika üzerinden gelen sıcak havanın çarpışmasıyla meydana gelen bölgeye münhasır Doğu Akdeniz cephe sisteminin sebebiyle etkili ve sürekli yağışlar meydana geldiğini açıkladı.

Oktay yarın ve 28 Şubat tarihlerinde bu sistemin doğuya kayarak ülkeyi terk edeceğini ve ılık hava kütlesinin etkinin başlayacağını açıkladı.

Buna göre 27-28 Şubat tarihlerinde hava 15-18 derece, 1 Mart'tan itibaren 20-24 derece santigrat derece dolaylarında olacak.

BULUTOĞLULARI: "ŞU AN DUA ETMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları ana arterlerde yoğunluğun arttığını ve drenaj sisteminin kapasitesinin üzerinde çalıştığını kaydetti.

Barajların artık kapasitesinin yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Bulutoğluları, bunun da teknik çalışma ve para gerektirdiğini ve hükümetlerin işi olduğunu belirtti.

Bulutoğluları olağanüstü durumlara ve sel taşkınlarına karşı hazırlıklı olduklarını, Gönyeli Çemberi bölgesinde 5 dozer 2 greyderin hazır durumda bekletildiğini kaydederek, herhangi bir taşkın veya sen durumunda asfalt yolun patlatılarak yolun solundan tahliyenin gerçekleştirileceğini bildirdi.

GİRNE DAĞYOLUNDA TOPRAK KAYMASI VE SEL SULARI HAKİM

Bu arada Girne-Lefkoşa Dağyolu'nda oluşan toprak kayması ve su birikintilerinden dolayı araçların mahsur kaldığı bildirildi.

BİRÇOK YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Yurttaki aşırı yağışlar nedeniyle bazı yollar kapandı.

Polis'ten alınan bilgiye göre saat 14.30 itibariyle kapalı olan yollar şöyle; "Lefkoşa-Girne, Girne-Değirmenlik, Çamlıbel-Yılmazköy ve Göçeri-Yılmazköy-Lefkoşa-Hamitköy"

Bu arada polis, Geçitköy ve Hamitköy Barajlarının da taştığını da belirtti.

GİRNE VUNİ PALACE OTEL SULAR ALTINDA

Girne'deki Vuni Palace Otel de sel suları altında kaldı. Elde edilen bilgiye göre Viva casinodaki müşteriler mahsur durumda. Otelin park yerinde bulunan arabalar ise sel sularıyla süreklendi.

Ekipler otel müşterilerini kurtarmak için çalışma yapıyorlar.


ALAYKÖY'DE MANDIRILAR SULAR ALTINDA

Alayköy muhtarı Adem Ulu da TAK'a yaptığı açıklamada, mandıralar bölgesinin sular altında kaldığını belirterek yardım çağrısında bulundu. Ulu köydeki birçok evin sular altında kaldığını söyledi.

GÖNYELİ

Bu arada Gönyeli barajının taşması nedeniyle sellerden etkilenen evler tahliye edilmeye başlandı.

Gönyeli'de özellikle poligon bölgesi ve Gönyeli Çemberi civarının sular altında kalırken ve yağmurun şiddetini devam ettirmesi nedeniyle suların yükselme eğilimi gösteriyor. Boğaz-Gönyel yolu trafiğe kapanmış durumda ve sürücü ve yolcular araçlarında mahsur kaldı

Gönyeli Yenikent arasındaki yolun da trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre Kanlıköy, Geçitköy ve Karşıyaka Göletlerinin de taştığı belirtildi.

Buna karşın Geçitköy ve Karşıyaka'da herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmadı, sular denize doğru akarken denizin de toprak rengi aldığı bildiriliyor.

Lefkoşa Sanayi Bölgesi her zaman olduğu gibi yine yağmurlardan olumsuz etkilenirken, bazı iş yerlerini su bastı. Sanayi Bölgesinden çıkan sular Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nın bir bölümünü trafiğe kapatırken, trafikte olanlar araçlarını Sanayi Bölgesinden geçirmeye çalıştı ve buralarda da tıkanmalar yaşandı.

Gazimağusa bölgesinde yağmurun durmuş durumda ve burada herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmadı.

İskele bölgesinde yağış devam ediyor, ancak İskele ve Karpaz bölgesinde olumsuz bir durum söz konusu değil.

LEFKOŞA DR. BURHAN NALBANTOĞLU HASTANESİ SEL SULARI ALTINDA

Gönyeli barajının taşmasından sonra Lefkoşa'yı yoğun şekilde etkileyen sel suları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne de ulaştı ve hastanenin bodrum katı sular altında kaldı.

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, yolu keserek sel sularını farklı bir yöne akıtmaya çalışacaklarını ve vidanjorle suyu çekeceklerini söyledi.

Hastanede elektriklerin de kesik olmasından dolayı her katta jeneratör çalıştırılıyor.

TAK Muhabirinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Gönyeli barajından taşan suyun hastaneye girdiğini ve suyun sürekli olarak akması nedeniyle itfaiyenin ve sivil savunma ekiplerinin çaresiz kaldığını ifade etti.

Tarım Bakanlığı'ndan ekipman talep ettiklerini ve yolun bir tarafındaki asfaltı keserek suyu farklı bir yoldan akıtmayı planladıklarını belirten Kaşif, ancak suyun yönünü değiştirdikten sonra vidanjör kullanarak hastanedeki suyu boşaltmaya başlayabileceklerini kaydetti.

Kaşif, hastanede elektriklerin kesik olduğunu bu nedenle de her kata jeneratör kurduklarını belirterek vatandaşların mağduriyetini gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

GİRNE YAĞMURA TESLİM!

Girne Bölgesi dün sabah saatlerinden itibaren devam eden şiddetli yağmura teslim oldu.

Lapta, Alsancak ve Karaoğlanoğlu'nu etkileyen ve dün sabah itibariyle devam eden yağmurla birlikte yollar sular altında kaldı, birçok evi su bastı.

Girne – Güzelyurt Anayolu'nun yer yer yarım metre sularla kaplı olduğu bölgede, sabah saatlerinde onlarca araç yolda kaldı. Trafiğin felç olduğu bölgede ulaşım da güçlükle sağlanıyor.

İtfaiye, Sivil Savunma ve Girne Belediyesi Ekipleri çalışma başlattı.

YAĞIŞLAR GÜNEY KIBRIS'I DA ETKİLEDİ…

Mağusa'nın Güney Kıbrıs'ta kalan bölümünde bu sabah meydana gelen şiddetli yağışların ardından özellikle Derinya-Paralimni bölgesinde ciddi problem ortaya çıktığı; bazı yolların sular altında kaldığı bildirildi.

Haberi veren Rum radyosu RİK, birçok yolun sular altında kalması sonucu arabaların mahsur kaldığını ve çeşitli yerleri su bastığını kaydetti.

Haberde, Larnaka bölgesinde dün başlayan ve bu sabah da devam eden yağışlar yüzünden Larnaka İtfaiye birimine vatandaşlar tarafından onlarca yardım çağrısı yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan, Larnaka'ya bağlı Athienu (Kiracıköy) ve Güney Lefkoşa'ya bağlı Ormidya bölgelerinde de yağışlar yüzünden problemler yaşandığı; bazı başka yolların kapandığı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.