İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

BKP Talat'ı Destekleyecek

BKP Talat'ı Destekleyecek

<P><STRONG>Birleşik Kıbrıs Partisi</STRONG> (BKP), 18 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, bağımsız aday, Cumhurbaşkanı <STRONG>Mehmet Ali Talat'</STRONG>ı destekleyeceğini açıkladı.</P>

Yayın Tarihi: 03/04/10 15:12
okuma süresi: 5 dak.
BKP Talat'ı Destekleyecek
A- A A+

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), 18 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, bağımsız aday, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı destekleyeceğini açıkladı.

BKP Parti Meclisi'nin oybirliğiyle aldığı kararda, Kıbrıs'ta çözüm sürecine destek belirtilerek, ülkenin için de bulunduğu kritik aşamada tercihin Talat'tan yana yapıldığı duyuruldu.

Genel Sekreteri İzzet İzcan ve parti meclisi üyeleri, bu sabah parti genel merkezinde düzenledikleri basın toplantısıyla, BKP'nin önceki gün belirlenen 18 Nisan seçimiyle ilgili tavrını kamuoyuna duyurdu.

Kararı açıklayan İzcan, Birleşik Federal Kıbrıs hedefini önde tutarak oybirliğiyle Talat'ı destekleme kararı aldıklarını belirterek, tüm üyelerini, sempatizanlarını, çözüm yanlılarını Talat'a destek vermeye çağırdı.

Değerlendirme yaparken çözüm sürecinin kesintiye uğramadan devam etmesinin öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden İzzet İzcan, fanatik kesimlerin bugünkü statükonun devamını amaçladığını; Kıbrıs sorununun tüm sorunların temel kaynağı olduğunu ve çözümsüzlüğün Kıbrıs Türk toplumunu ekonomik sosyal ve kültürel açıdan yok olmakla karşı karşıya getirdiğini söyledi.

İzcan, "BKP bulunacak çözümün tüm Kıbrıslıların insan haklarına, temel hak ve özgürlüklerine saygılı olması, dış güçlerin değil, Kıbrıslıların çıkarlarını koruması ve yurdumuzun tam bağımsızlığa kavuşmasının yolunu açması gerektiğine inanmaktadır" dedi.

"SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

"Kıbrıs Türk toplumunun azınlığa düşürülerek kimlik ve varlığının yok edilmesine seyirci kalmayacaklarını" belirtip BM tarafından uluslararası hukuka uygun şekilde nüfus sayımı yapılması ve olası bir referandumda bu nüfusun oy kullanmasının şart olduğunu savunan BKP Genel Sekreteri İzcan, "Derviş Eroğlu etrafında oluşan milliyetçi cephenin hedefinin statükonun ömrünü uzatmak, çözüm ve barış sürecini öldürmek" olduğunu ileri sürdü. Eski Cumhurbaşkanı Denktaş'ın da bu cephenin oluşumunda önemli bir misyon yüklendiğini belirten İzcan, kazanmaları durumunda görüşme sürecinin sona ereceğinin aşikar olduğunu ifade etti.

İzcan, ortak vatanın ancak ortak mücadeleyle kurulabileceğini ve kayıtsız kalamayacaklarını vurgulayarak, iki liderin sürdürdüğü müzakere sürecini ve çözüm çabalarını desteklediklerini kaydetti. İzcan, bulunacak çözümün ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarında belirtildiği ve iki liderin görüşme sürecinin başında taahhüt ettikleri gibi tek egemenliği, tek vatandaşlığı, tek uluslararası temsiliyeti olan, iki bölgeli, iki toplumu siyasi eşitliğe dayalı federal bir Kıbrıs olması gerektiğini söyledi.

Bu yönde atılacak adımlara kararlılıkla desteğe devam edeceklerini dile getiren İzcan, 18 Nisan'da Kıbrıs Türk toplumu adına görüşmeleri yürütecek görüşmecinin seçileceğini; gelinen aşamada şartların kendilerini "milliyetçi ret cephesinin adayı Derviş Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında tercih yapmak durumunda bıraktığını" kaydetti.

İzcan, "Ülkenin içinde bulunduğu bu kritik aşamada BKP tercihini Mehmet Ali Talat'tan yana yapmış bulunmaktadır" diyerek, Talat'ı destekleyeceklerini açıkladı.

"DEMOKRATİK MUHALEFETE DEVAM"

Talat'la belli konulardaki farklılığı koruyarak gerekli gördükleri hallerde demokratik muhalefeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceklerini dile getiren İzzet İzcan, barış yanlısı yurtsever güçlerle yan yana durarak, çözüm ve barış mücadelesine katkıyı kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

BKP Genel Sekreteri İzcan, soruları yanıtlarken, tüm parti örgütlerinin, üyelerinin parti meclisi kararına uygun hareket ederek Talat'ın başarısı için çalışmasını karar altına aldıklarını ifade etti ve Talat'ın kampanyasına katılacaklarını söyledi. Parti disipliniyle çalışacaklarını belirten İzcan, kararlarını neden geç açıkladıkları sorusuna karşılık da, tüm örgütlerin görüşlerini aldıklarını ve süreci tamamladıklarını, kararın da oybirliğiyle alındığını ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.