İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Denktaş: Eroğlu kazanacak

Denktaş: Eroğlu kazanacak

<P>DP Genel Başkanı Denktaş, Demokrat Parti'ye gönül veren partililerinden, Kıbrıs Türkü'nün devletine ve egemenliğine sahip çıkacak bir anlaşma istediği mesajının tüm dünyaya duyurulması için Dr. Derviş Eroğlu'na güçlerinin son damlasına kadar aktif destek vermelerini istedi. Serdar Denktaş'a bunun için söz veren Partililer ise net konuştu:Eroğlu ilk turdan kazanacak.</P>

Yayın Tarihi: 05/04/10 15:37
okuma süresi: 7 dak.
Denktaş: Eroğlu kazanacak
A- A A+

18 Nisan'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi (UBP) adayı, Başbakan Dr. Derviş Eroğlu'nu şartsız ve aktif destekleme kararı alan Demokrat Parti (DP), örgütleriyle, bayrağıyla, fikirleriyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu çerçevede, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP Genel Sekreteri Ejder Aslanbaba ve bazı parti yetkilileri, dün akşam Doğuş Restorant'ta Güzelyurt İlçesi'ne bağlı örgüt başkanları ve delegelerle bir araya geldi.

Oldukça coşkulu geçen gecede, Demokrat Parti'ye gönül verenlerin her zaman olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğu mesajı verildi.

Kıbrıs Türkü'nün Devletine ve egemenliğine sahip çıkacak bir anlaşma istediği mesajının tüm dünyaya duyurulması için Dr. Derviş Eroğlu'na güçlerinin son damlasına kadar aktif destek vereceklerini vurgulayan DP'liler, Güzelyurt İlçesi'ni görüşme masalarında meze yapmaya çalışanlara devlete ve egemenliğe sahip çıkıldığını bir kez daha göstererek, bu kararı alan DP Parti Meclisi'ne yürekten teşekkür ettiler.

Güzelyurtlu DP'liler ayrıca, partilerinin aktif desteği sonucu Dr. Derviş Eroğlu'nun ilk turdan kazanacağını belirttiler.

Serdar Denktaş: "SONUCA ULAŞIRKEN KİŞİSEL VE PARTİSEL DUYGULARI DEĞİL, ÜLKE ÇIKARLARINI ÖN PLANDA TUTTUK"

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş Güzelyurt İlçesi'ne bağlı örgüt başkanlarına ve delegelerine hitaben yaptığı konuşmasında ilk olarak, geceye katıldıkları için teşekkür etti.

Serdar Denktaş, daha sonra DP Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde UBP adayı Dr. Derviş Eroğlu'nu aktif ve şartsız destekleme kararı almadan önceki değerlendirmelerini kısaca özetleyerek, neden Eroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını partililerine bir kez daha anlattı.

Dr. Derviş Eroğlu'nu destekleme kararının Kıbrıs Türk halkının geleceğinin hayırına olacağına inandıkları bir şekilde sonuçlandığına işaret eden Serdar Denktaş, bu sonuca ulaşırken kişisel ve partisel duygularını değil, gelinen aşamada ülke çıkarlarını ön planda tuttuklarını belirterek, seçim meydanının, "iç siyasette bir önceki hükümet döneminde başlayan ve halen devam eden ekonomik ve sosyal huzursuzluktan siyasi rant elde etmeye çalışanların arenası haline dönüştüğünü", oysa bu seçimlerin, iş, aş dağıtma, iç olumsuzlukların hesabını sorma seçimi olmadığını bir kez daha yineledi.

TERCİHİMİZ "DEVLETİN YANINDA OLMAK SURETİYLE GELECEĞE SAHİP ÇIKMAK"

DP Genel Başkanı Denktaş, "Halkımıza çağrımız, mevcut hükümetten şikayetleri ne olursa olsun, bu şikayetlerin çözüm yerinin Cumhurbaşkanlığı seçim sandığı olmadığı bilinci içinde hareket etmeleri ve oylarını dünyaya cevap olacak şekilde kullanarak sayın Derviş Eroğlu'nun adaylığını desteklemeleri" dedi.
Tercihlerini "Devletin yanında olmak suretiyle geleceğe sahip çıkmak" olarak belirlediklerine işaret eden Serdar Denktaş, destekledikleri adayın seçimlerden alacağı sonucun, Kıbrıs Türkü'nün dünyaya duyuracağı ses olacağını vurguladı.

Serdar Denktaş, "18 Nisan, Dünya ile bizi buluşturacaklarını söyleyerek kandıranlara, Dünya'nın her söylediğine inanarak bizi yanlışa sürükleyenlere, dünü küçümseyerek, dün kazanılmış haklarımızın ve güvencelerimizin tümünün ortadan kaldırılmasına göz yumanlara güçlü bir cevap vererek haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi duyurma günüdür" şeklinde konuştu.

"TOPLUMSAL HAKLARIN KORUNMASI ADINA, GELECEKTE ÇOCUKLARINA YAŞAYABİLECEKLERİ BİR DEVLET SİSTEMİ BIRAKMAK ADINA OYLAR DR DERVİŞ EROĞLU'NA"

DP Genel Başkanı Denktaş, "Demokrat Partililer olarak, iç siyasetteki 20 yıllık mücadelelerine rağmen, Kıbrıs Türkü'nün geleceğinin güvence altında ve güçlenerek oluşturulması adına, kararlarını, Dr. Derviş Eroğlu'ndan yana kullanabilmişlerse, her vatandaşın kişisel ve bölgesel şikayetlerini bir kenara koyarak, toplumsal hakların korunması adına, gelecekte çocuklarına yaşayabilecekleri bir devlet sistemi bırakmak adına oylarını Dr Derviş Eroğlu'na vermelerini" de önerdi.

İç siyasette UBP'nin "yanlış" politika ve yaklaşımlarına olan şikayetlerinden vazgeçmediklerini belirten Serdar Denktaş, ancak bu seçimin gelecekle ilgili öneminin de farkında olarak bu kararı verdiklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı adaylarından Tahsin Ertuğruloğlu'na da çağrıda bulunarak kararını bir kez daha gözden geçirmesini isteyen Serdar Denktaş, "Seçimlerden sonra, ülkemizin daha adil yönetilmesine yönelik kavgamız, bıraktığımız yerden devam edecektir" dedi.

"EŞİTLİK EGEMENLİKLEDİR. EGEMENLİĞİMİZDEN VE DEVLETİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

DP Genel Başkanı Denktaş, 18 Nisan'dan sonra seçilecek yeni Cumhurbaşkanı'nın dış politikada görüşmecilik görevini sürdürmeye devam edeceğine işaret ederek, şöyle dedi:

"Anavatan Türkiye ile müştereken yürütülen bu süreçte BM çerçevesinden çıkmaksızın ancak tarihsel sahiplilik haklarımız yanında uzun bir mücadele sonrasında kazanılmış haklarımıza halel getirmeyen başı dik bir duruş sergilenmesinin takipçisi olacağız. Dünya ile bütünleşmek, Türkiye'nin AB hedefi açısından sorun çıkartmamak düşüncesi korunurken, bugünkünden farklı yaklaşım ve önerilerle masada haklarımızın çok daha iyi korunduğu bir çerçeve toplumsal mutabakat içinde yürütülecektir."

Son olarak kendilerini çözüm karşıtı diye suçlayan sol tarafa seslenerek, bu ülkede herkesin çözüm istediğinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Serdar Denktaş, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu çözümün içeriğinde devletimiz, egemenliğimiz güçlü bir şekilde yer alsın mı, yoksa devleti egemenliği boş verin bir şekilde çözüm bulalım anlayışı mı, esas olan? Rum tarafı eşitlik olamaz diyor. Nüfus olarak bizden fazlaymışlar. Rum AB'nin o dev ülkeleriyle eşit. Demek ki nüfusla değil, eşitlik; egemenlikledir. Egemenliğimizden ve devletimizden vazgeçmeyeceğiz."

EJDER ASLANBABA: "TEŞEKKÜRLER DEMOKRAT PARTİ'YE GÖNÜL VERENLER"

DP Genel Sekreteri Ejder Aslanbaba da gecede kısa bir konuşma yaparak, devletine ve egemenliğine sahip çıkan başta partilileri olmak üzere, tüm Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti.

Demokrat Parti olarak canla başla Eroğlu'nu desteklediklerini belirten Aslanbaba, DP'nin desteğiyle Eroğlu'nun ilk turdan Cumhurbaşkanı seçileceğini ifade etti.

Haber-İlmiye SÖNMEZ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.