İÇ HABERLER
okuma süresi: 10 dak.

İnönü Meydanı Yine Tarih Yazdı

İnönü Meydanı Yine Tarih Yazdı

<span style="WIDOWS: 2; TEXT-TRANSFORM: none; TEXT-INDENT: 0px; BORDER-COLLAPSE: separate; FONT: medium 'Times New Roman'; WHITE-SPACE: normal; ORPHANS: 2; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(0,0,0); WORD-SPACING: 0px; -webkit-border-horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; -webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px" class="Apple-style-span"><span style="FONT-FAMILY: verdana; FONT-SIZE: 12px" class="Apple-style-span">Talat On Binlere Seslendi: "<strong>Bizim Arkamızda Halk Yok. Biz Halkız</strong>". Bu akşam, Lefkoşa İnönü Meydanı'nda çözüm ve barış için tek yumruk olan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve Kıbrıs Türk halkı, çözüm ve barış yolundaki kararlılıklarını dünyaya haykırarak, Kıbrıs Türk siyasi tarihine bir imza daha attılar. On binlerce Kıbrıslı Türk, muhteşem mitingde "Talat varsa biz de varız" diyerek, tüm Kıbrıs'a ve dünyaya seslerini duyurdu.<span class="Apple-converted-space"> </span></span></span>

Yayın Tarihi: 17/04/10 08:17
okuma süresi: 10 dak.
İnönü Meydanı Yine Tarih Yazdı
A- A A+

Talat, cumhurbaşkanlığı sarayından miting meydanına kadar, kendisine sloganlar ve bayraklarla eşlik eden ekibiyle yürüdü. Miting meydanına varışında, Talat, coşkulu kalabalık tarafından, "Kıbrıs'ta barış engellenemez," "İşte Talat, işte gelecek", "Liderimiz Talat" ve "Birlik mücadele dayanışma" sloganları, bayraklar ve alkışlarla karşılandı.

Meydandaki kalabalığın heyecanı ve coşkusu Cumhurbaşkanı Talat'ın gelişiyle doruğa ulaştı. On binlerce insanın hiçbir art niyet gözetmeden, tüm baskılara rağmen, sadece çözüm, barış ve dünyayla bütünleşmek için bir araya geldiği meydanda, halk, havai fişekler, ışık şelaleleri ve balonlar eşliğinde bir kez daha çözüm ve barış yolunda kararlı olduklarını haykırdılar.

Meydanda, Toplumcu Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Reform Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi
'nin yanı sıra, Demokrat Parti'nin bayraklarının da bulunması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Talat konuşmasını yapmadan önce, platforma sırasıyla KKTC'nin ilk kadın bakanı Onur Borman, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, CTP-BG Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ve TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı gelerek birer Talat'a olan güçlü desteklerini vurguladılar.


Borman: Talat sağ, sol, genç, yaşlı, herkesi yanına aldı ve dünyaya yürüyor
Görkemli mitingde, platforma önce KKTC'nin ilk kadın bakanı Onur Borman çıktı. Borman konuşmasında 18 Nisan'da Kıbrıs Türk halkının vicdanı ve aklının sesi ile hareket edeceğini ve halkı yarınlara taşıyacak olan lideri, Mehmet Ali Talat'ı seçeceğini belirtti. "Talat, sağ, sol, genç, yaşlı herkesi yanına aldı ve dünyaya yürüyor. Nar bereketini toplamaya bir gün kaldı" diyen Borman bu topraklarda eşit halk olan Kıbrıs Türkünü daha ileriye taşıyacak olan ve Türkiye ile uyum içinde, ödün vermeden koruyacak ve çözüme taşıyacak olan liderin Talat olduğunu vurguladı. "Gelin hep bir ağızdan Talat, ille de Talat, ille de Talat diyelim," diye haykıran Borman, tüm halkı, gece-gündüz-mesai düşünmeden Kıbrıslı Türkleri daha güzel günlere taşımak için çalışan Talat'a destek vermeye çağırdı.

Borman sözlerine şöyle devam etti:
"İktidara gelmek uğruna halkı bölenlere iyi bakmak gerekir. 21. yüzyılda demokrasiyi böyle algılayanlara 'hayır' demeliyiz."

İzcan: Arkasında halk var diyor. Talat'ın yanındakileri gelip görsün.
Borman'ın konuşmasının ardından, BKP Genel Sekreteri İzcan platforma gelerek konuşmasına, "barışı sağlayıncaya kadar, ülkemizi birleştirene kadar buradayız. Talat'ın başlattığı görüşme sürecinin devamını istiyoruz," diyerek başladı. Derviş Eroğlu'nun arkasında halk olduğunu söylediğini ifade eden İzcan, "Talat'ın yanındakileri gel gör," diye seslendi. Derviş Eroğlu, Rauf Denktaş ve Serdar Denktaş'ı emekliliklerini yaşamaları için evlerine gitmeye davet eden İzcan "Sizin arkanızda statükocular var," dedi.
Dünyanın değiştiğini, ancak Eroğlu'nun değişmediğini ifade eden, İzcan tarihte halklara zulüm yapan birçok ismin gittiği gibi, Eroğlu'nun da gideceğini söyledi.

Soyer: "Talat ile geleceği bir bir öreceğiz"
CTP-BG Genel Başkanı Soyer ise, konuşmasında, çözüm yolunda Kıbrıs Türk halkının, önüne çıkan engelleri bir bir aştığını belirterek, Derviş Eroğlu engelini de aşacağını kaydetti. "Talat ile geleceği bir bir öreceğiz," diyen Soyer Eroğlu'na şöyle seslendi: "Ey Eroğlu, buradaki insanlara ne benzin parası verdiler, ne baskı yaptılar. Senin kurmaya çalıştığın korku imparatorluğu işe yaramadı."


Avcı: "30 yıllık zihniyeti evine göndermeye bir gün kaldı"
ÖRP Genel Başkanı Avcı, yaptığı konuşmada "30 yıllık zihniyeti evine göndermeye bir gün kaldı," dedi. Avcı, Türkiye'nin 'çözümsüzlük çözümdür' diyenleri desteklemediğini vurgulayarak "halkı karanlığa gömenleri, Denktaş ve Eroğlu'nu Pazar akşamı evlerine göndereceğiz," dedi. Avcı, Türkiye kökenli KKTC yurttaşlarına Eroğlu-Denktaş ikilisinin yalan söylediğini vurgulayarak, "Talat'ın sayesinde onların buradaki varlıkları ve malları garantilenmiştir," dedi.


Çakıcı: "Çözümsüzlük yanlıları hepiniz evinize"
Son olarak mikrofonu alan TDP Genel Başkanı Çakıcı, "Çözümsüzlük yanlıları hepiniz evinize. Tarihe gömülecekler, korkuları ondandır," diye seslendi. Çakıcı, Eroğlu'nun amacının koltuk olduğunun altını çizerek, Talat'a destek verirken makam veya particilik amacı gütmeden sadece barış, çözüm ve kardeşlik istediklerini belirtti.


Talat: "Bizim Arkamızda Halk Yok. Biz Halkız"

Cumhurbaşkanı Talat, platforma, coşkulu on binlerin "Talat varsa biz de varız" haykırışları ve alkışlarıyla çıktı. Talat konuşmasına şöyle başladı:

"Yurdumuzu barışa kavuşturana kadar, yurdumuzda barışı sağlayana kadar, yurdumuzu, güzel, yaşanabilir bir yurt haline getirene kadar siz varsanız, ben de varım."

Talat, coşkulu halka hitap ederek, "Sizleri çok seviyorum. Sizlerle hep bir arada, hep omuz omuza, hep elele, birlikte mücadele ettik," dedi ve şöyle haykırdı:

"Bizim arkamızda halk yok. Biz halkız."

Talat'ın bu sözleri alkışlar ve coşkulu sloganlarla karşılandı.

"Gençler, sizin bu geleceğe umutla bakışınız olmasa, bu mücadelenin hiçbir anlamı olmazdı"

Talat, kendisini büyük bir heyecanla destekleyen gençlere hitaben ise şöyle dedi:

"Sevgili gençler, sizin bu heyecanınız olmasa, sizin bu geleceğe umutla bakışınız olmasa, bu mücadelenin hiçbir anlamı olmazdı."

Talat, 18 Nisan cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turdan bitireceğini vurgulayarak, "Artık bir daha Kıbrıs Türkünün bu kabusu yaşamaması için, artık Kıbrıs Türkünün bir daha endişe içinde olmaması için ret cephesini tarihin çöplüğüne gömeceğiz," dedi.

"Amacımız daha güzel, amacımız barış içinde bir yurt yaratmak"

Cumhurbaşkanı Talat şöyle devam etti:

"Siz bu meydanları 2004'te de doldurdunuz ve bize çok önemli bir görev verdiniz. Amacımız daha güzel, amacımız barış içinde bir yurt, geleceğe, dünyaya, dünya ile bütünleşmeye giden bir halk yaratmaktır. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz ve önümüzdeki engelleri birer birer kaldıracağız."

Cumhurbaşkanı Talat, Eroğlu'nun kendisiyle yüz yüze gelmekten korktuğunun altını çizerek, Eroğlu'nun çelişkili açıklamalar yaptığını, bir taraftan, 'Talat taviz verdi' derken, bir taraftan da müzakerelerde ilerleme olmadığını iddia ettiğini hatırlattı.

"Soruyorum size ey ayakta alkışlayanlar; siz bu ülke için ne yaptınız?"

Cumhurbaşkanı Talat sözlerine şöyle devam etti:

"Diyorlar ki, 'Talat KKTC ilan edilirken ağladı, biz ise ayakta alkışladık.' Peki o zaman soruyorum size ey ayakta alkışlayanlar; siz bu ülke için, KKTC için kalıcı ne yaptınız? Siz ne yaptınız? Sizin ayakta alkışlamanız ne içindi acaba? Niçin ayakta alkışladınız? Ben biliyorum. Sizin hiç de öyle iyi niyetleriniz yoktu. Siz yolsuzluğunuza, partizanlığınıza yeni boyutlar kazandırmak, sömürecek yeni alanlar yaratmak için bunu yaptınız."

Talat, son 5-6 yıldır yürütülen politikalarla KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının çok daha ileri noktalara taşındığını vurgulayarak, Denktaş ve Eroğlu'na hitaben, "Sizin yıktıklarınızı birer birer yeniden yapmaya başladık. KKTC'yi dünyanın ve Güvenlik Konseyi'nin eleştirdiği devlet olmaktan çıkardık. Kıyaslayalım. Siz ne yaptınız, biz ne yaptık?" dedi.

"Eroğlu ancak çözümsüzlüğü müzakere eder"

Cumhurbaşkanı Talat, Eroğlu'nun Kıbrıs Türk halkını asla temsil edemeyeceğini ve çözümü değil, ancak çözümsüzlüğü müzakere edebileceğini ifade etti.

Talat, 18 Nisan günü Kıbrıs Türkünün kendi kaderini belirleyeceğini vurgulayarak, "Kıbrıs Türkü bugününe, geleceğine; çocuklarımızı, torunlarımızı dünyalı mı yapacağız yoksa Denktaş-Eroğlu ikilisinin yaptığı gibi dünyadan tecrit mi edeceğiz, buna karar verecek," dedi.

Cumhurbaşkanı Talat coşkulu onbinler ile birlikte, "Kıbrıs'ta barış engellenemez," diye haykırdı.

"Dün geride kaldı. 19'unda dünyaya yolculuğa devam"

Talat, kendisine destek veren Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler, Toplumcu Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Reform Partisi ve Birleşik Kıbrıs Partisi'ne teşekkür ederek, "Parti çıkarı gözetmeden sadece Kıbrıs'ta barışı sağlamak, çözümü gerçekleştirmek için, Kıbrıslı Türklerin dünyaya yolculuğunu desteklemek ve bunu başarmak için ortaya koydukları destek çok önemli. Pazar günü birinci turda bu işi bitirmemiz için bize büyük ve güçlü destek veren ve bu ülkenin siyasi tarihine önemli bir katkıda bulunan partiler bu işin birinci turdan bitmesi için kesin mühürü vurdular," dedi. Talat, birlik, mücadele ve dayanışmanın en güzel örneğini gösteren partilerin liderlerini platforma davet ederek onlarla birlikte halkı selamladı.

Talat sözlerine şöyle son verdi:

"Dün geride kaldı. 19'unda dünyaya yolculuğa devam."

Konuşmaların ardından Talat'a destek için adaya gelen sanatçı Zülfü Livaneli muhteşem bir konser vererek halkı coşturdu.

Mehmet Ali Talat Seçim Komitesi Basın Bürosu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.