İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan: Süreç devam etmeli Eroğlu da hemfikir

Erdoğan: Süreç devam etmeli Eroğlu da hemfikir

<P>Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini Derviş Eroğlu'nun kazanmasıyla ilgili ilk yorumu "Süreci aynı şekilde devam ettireceğiz" oldu. NTV'de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:</P>

Yayın Tarihi: 19/04/10 07:06
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan: Süreç devam etmeli Eroğlu da hemfikir
A- A A+

"Orada hangi Cumhurbaşkanı gelirse gelsin bu kararlılığı devam ettirmesi gerekir. Sayın Eroğlu ile de yine bu sürecin devamı gerekir. Eroğlu'nun bu konuda farklı düşüncesi yok. 'Aynı kararlılıkta devam edeceğiz' diye açıkladı. Farklı bir süreç işleyeceğine inanmıyorum. Aynı şekilde bu süreci devam ettireceğimizi düşünüyorum."

Erdoğan, önceki akşam da bu konuda şunları söylemişti:

YIL SONUNA KADAR

"Gerçekten Kuzey Kıbrıs çok sancılı bir dönemden geçiyor ve bu süreç içerisinde Güney'le Kuzey arasında görüşmeler yoğun şekilde devam etti. Garantör ülke olarak biz de bu sürecin hiç olmazsa bu yıl bitirilmesini arzuluyoruz.

Biz bu işin ilk başlattığımız zaman, Ocak 2004 Davos'tu, BM Genel Sekreteri Annan'a, 'Bir adım önde olacağız' demiştik, bunu devam ettirmeliyiz. Masadan kaçan taraf Türk tarafı olmayacak. Prensibimiz kazan-kazan olsun. Kuzey Kıbrıs'ın geleceğini basit hesaplar uğruna feda etmemeleri gerekir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.