İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Eroğlu Ant içerek resmen göreve başladı

Eroğlu Ant içerek resmen göreve başladı

<P>KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi'nde ant içti.Eroğlu, saat 17.00'de Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenecek devir teslim töreniyle görevine resmen başlayacak.Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu saat 16.00'da yeni Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ant içmesi gündemiyle olağanüstü toplandı.</P>

Yayın Tarihi: 23/04/10 18:11
okuma süresi: 3 dak.
Eroğlu Ant içerek resmen göreve başladı
A- A A+

Eroğlu, ant içme töreni için saat 15.50'de Meclise gelişinde Meclis Başkanı Hasan Bozer tarafından karşılanarak askeri törenle selamlandı.

Meclis Başkanı Bozer başkanlığında yapılan Meclis Genel Kurulu toplantısını, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, TC Hükümeti adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, KTBK Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu, Güvenli Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Abdullah Recep, YSK Başkanı Nevvar Nolan, Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu ile ailesi, devlet ve hükümet yetkilileri ve vatandaşlar da izledi. Ant içme törenine yabancı basın mensupları da ilgili gösterdi.

Eroğlu'nun Cumhurbaşkanlığını kabul etmesiyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı ile Eroğlu'nun ayrılmasının ardından Bakanlar Kurulu'na Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'ün başkanlığında devam edeceğiyle ilgili tezkerenin milletvekillerinin bilgisine sunulmasının ardından ant içmek üzere genel kurul salonuna davet edilen Eroğlu, salona girip alkışlar arasında kürsüye çıkarak Cumhurbaşkanı Andı'nı içti. Tüm milletvekilleri ve davetliler de ant içmeyi ayakta dinledi.

Ant içme sona erdiğinde İstiklal Marşı çalınarak Cumhurbaşkanlığı forsu meclis özel gönderine çekildi. Cumhurbaşkanı, Meclise teşekkür ederek Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı'yla birlikte genel kurul salonundan çıktı. Eroğlu, Meclisten Meclis Başkanı tarafından yine askeri törenle uğurlandı.

Eroğlu'nun ant içmeyi tamamlamasının ardından Yusuf Kaptan Sahası'nda 101 pare top atışı yapıldı. Bu çerçevede, resmi binalara bir gün süreyle bayrak çekilecek ve gece de aydınlatma yapılacak. Dış temsilciliklere de bayrak çekilecek.

CUMHURBAŞKANI ANDI

KKTC Anayasası'nın 100. maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanı Andı şöyle:

"Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ile özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ve yasalara bağlılıktan ayrılmayacağıma; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.