İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi törenle hizmete açıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi törenle hizmete açıldı

<P>"Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi" bugün törenle hizmete açıldı.</P>

Yayın Tarihi: 20/07/10 16:04
okuma süresi: 6 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi törenle hizmete açıldı
A- A A+

"Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi" bugün törenle hizmete açıldı.

YDÜ Üniversitesi kampüsü içinde 55 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, 209 tek kişilik hasta odası, 8 ameliyathane, 24 yoğun bakım ile 17 yeni doğan yoğun bakım ünitesiyle, bütün testlerin yapılabileceği kapasitede laboratuar, tıbbi görüntüleme ve tanı olanaklarıyla uluslararası düzeyde özel hastane konseptinde işletilecek.

Hastanenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, bazı bakanlar, milletvekilleri, 20 Temmuz kutlamaları için gelen konuk heyetler ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan hastane davetliler tarafından ziyaret edildi.

Bu arada, açılış konuşmaları sırasında rahatsızlanan Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, hastanede tedavi altına alındı.

Hastanenin gezilmesi sırasında "basına haber lazım" diyen Cemil Çiçek'e de kendi isteği üzerine tansiyon ölçümü yapıldı.

EROĞLU

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı'nın 36'ncı yıldönümünde böyle bir eserin açılışını yapmanın kendisini onurlandırdığını ifade ederek, KKTC'nin temellerinin bu eserlerle daha da sağlamlaştığını belirtti.

Ekonomide hedefi büyük tutmanın önemine işaret eden Eroğlu, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel'in ilk temeli atarken hedefi büyük tutarak tasarladığı projeyi hayata geçirdiğini kaydetti.

Eroğlu, "Ülkeye, devlete hizmet budur. Kalıcı yatırımlarla ülkeye ve insanına hizmetten daha güzel bir hizmet olamaz. Suat hocayı ve ekibini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Hastaneyi daha önce ziyaret ederek doktor gözüyle baktığını anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Bugün hayal bile edemeyeceğiniz teknolojik ürünlerin bu hastanede varlığını gördüm. Bu bence fevkalade önemlidir" dedi ve kanser hastalarının artık Güney Kıbrıs'a gitmesine gerek kalmadığını söyledi.

Başkent Lefkoşa'da böyle bir hastanenin KKTC'nin imajını da yükseltmekte olduğunu belirten Eroğlu, hastaneye başka ülkelerden hastaların da geleceğine inandığını söyledi.

Suat Günsel'in küçük bir dershaneden böyle bir üniversite yaratmasının büyük düşünmesinden ve kazandıklarını yatırıma sevk etmesinden kaynaklandığını anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Suat hoca hakkında ne söylesek azdır. Böyle bir müteşebbis her zaman yetişmez" dedi ve hastanenin herkese şifa vermesini diledi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, üniversite ve turizm sektörünün öne çıkması ve bu sektörlere ağırlık verilmesini önemsediklerine işaret ederek, "ayrı bir değer" olarak nitelediği hastanenin açılışını böyle bir günde yapmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Hastanenin açılmasında emeği geçenleri kutlayarak bu gibi yatırımların artması temennisinde bulunan Başbakan Küçük, "Bu gibi eserler arttıkça ülkede kalkınmadan söz etmek mümkündür. Bunlar ülkenin kalıcılığını artıracak ve müzakere masasında elimizi güçlendirecek eserlerdir" şeklinde konuştu.

Suat Günsel'i ülkeye kazandırdığı yatırımlar dolayısıyla kutlayan Başbakan Küçük, Türkiye ve AK Parti yetkililerine de destekleri için teşekkür etti.

ÇİÇEK

Türkiye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de konuşmasında, bir yatırımın hem temelini atıp hem de açılışını yapmanın her siyasetçiye nasip olmadığını belirterek, temelini birlikte attıkları hastanenin açılışını da birlikte yapmanın ayrıcalığını yaşadığını kaydetti.

Suat Günsel'i, sözünü tutarak hastaneyi kısa sürede tamamladığı ve ülkeye kazandırdığı için kutlayan Çiçek, hastaların çare aramak için başka yerlere gitmelerine gerek kalmayacağını ifade ederek, buranın en verimli şekilde çalışması için elinden gelen çabayı göstereceğini vurguladı.

"Adam gibi yaşamak" sözünün biraz da başkası için; toplum için yaşamak anlamını taşıdığını belirten Bakan Çiçek, "Suat bey işte böyle yapıyor. O adam gibi adamdır. Bencil düşünseydi böyle işlerle uğraşmazdı… Suat'ların sayısı çoğalırsa KKTC daha fazla hizmet alacak" şeklinde konuştu.

İRFAN GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel ise, 1988 yılından bugüne kadar üniversite bünyesinde birçok yatırım yapıldığını anımsatarak, son olarak da sağlık alanında yaptıkları yatırımlarla "en üstün sağlık hizmetlerini halkın ayağına getirdiklerini" kaydetti.

Hastanenin hizmete girmesiyle halkın, "her türlü hastalığa karşı ailesini koruyacağını bilerek rahat uyuyacağı" görüşünü dile getiren Günsel, "Kimse sağlık için sınır geçmek, deniz aşmak zorunda kalmayacak" dedi.

Bu yatırımı, "YDÜ ailesinin neler yapabileceğinin göstergesi " olarak nitelendiren Günsel, "Bu hastane, devletimizi daha da güçlendirecek, devletin yükünü azaltacak. Tüm bu uğraş özelde Kıbrıs ve Türkiye insanı içindir" şeklinde konuştu.

PROF. HASSAN

YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan da, verdikleri sözü tutarak hastaneyi "en üst donanımla" hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bunu KKTC'nin tanıtılması açısından da önemli bulduklarını kaydetti.

Prof. Hassan, hastane yapımında ve çalışmalarında kendilerine destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.