İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kılıçdaroğlu: "Ben olsam Maraş'ı açarım"

Kılıçdaroğlu: "Ben olsam Maraş'ı açarım"

<P>CHP Lideri olduktan sonra ilk yurtdışı gezisini KKTC'ye yapan Kemal Kılıçdaroğlu, burada, deyim yerindeyse, ilk dış politika bombasını da patlattı.</P>

Yayın Tarihi: 22/07/10 09:09
okuma süresi: 3 dak.
Kılıçdaroğlu: "Ben olsam Maraş'ı açarım"
A- A A+

CHP Lideri olduktan sonra ilk yurtdışı gezisini KKTC'ye yapan Kemal Kılıçdaroğlu, burada, deyim yerindeyse, ilk dış politika bombasını da patlattı.

"BEN OLSAM MARAŞ'I AÇARIM"

Kılıçdaroğlu, 36 yıldır yerleşime kapalı olan, Türk tarafının hükümetinin olası toprak değişimleri için Maraş bölgesinin "yerleşime açılması gerektiğini" söyledi.

CHP Lideri, KKTC'deki sohbetimizde, "Ben olsam, Maraş'ı açarım" dedi. Kılıçdaroğlu ile, KKTC'de kaldığı otelde, Kıbrıs Barış Harekatı'nı n 36. yıldönümü törenlerinin, Kıbrıs Türk yetkililerle görüşmelerinin ardından sohbet etmek imkanı bulduk.

24 saat süren ilk yurtdışı gezisinde, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakanı İrsen Küçük ile görüşen Kılıçdaroğlu, söze Ada'ya ilk kez bürokrat olarak yıllar önce, Türkiye'de devreye sokulan KDV'yi KKTC'de de uygulanması için geldiğini, KKTC'deki KDV yasasının hazırlanmasına yardımcı olduğunu anlattı. Ardından da sıra, Kıbrıs sorununun bugününe geldi.

"MÜZAKERELERİ BIRAKIN"

Kıbrıs'ta Türk ve Rum Liderler arasında devam eden müzakerelere değinen CHP Lideri, izlenen mevcut politikayı eleştirdi.

Müzakerelerin bugüne kadar hep Türk tarafının "ödün vermesi" ile sonuçlandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu;

"Öyleyse müzakerelerde bu kadar ısrar niye. Bırakın, müzakere için Rumlar sizin peşinizde koşsun…"

"AB ZATEN TÜRKİYE'Yİ ALMAYACAK…"

Kılıçdaroğlu, tam bu noktada, Kıbrıs konusunun çözümünü Türkiye'nin AB üyeliğine endeksleyen yorumları hatırlattı.

Ve, deyim yerindeyse, dış politika konusunda CHP Lideri'nin "bombası" da burada geldi. Kılıçdaroğlu, kullandığı kelimelerle, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki karamsarlığını da ortaya koydu;

"Kıbrıs çözülmezse, Avrupa Birliği Türkiye'yi almayacak diyorlar. AB, Türkiye'yi zaten almayacak. O zaman müzakerelerde bu ısrar niye? Avrupa'ya iyi görüneceğiz diye sürekli müzakere sürecinde ısrar etmenin anlamı yok. Ben olsam Maraş'ı da açarım…"

Kılıçdaroğlu ile çay sohbeti diye masaya oturmuştuk. İktidara aday bir partinin, Türkiye'nin Ana muhalefet partisi liderinin çıkışları son derece keskin olunca, çekindim ve sorma ihtiyacı duydum:

"Sayın Kılıçdaroğlu, acaba bu söylediklerinizi yazabilir miyim?"

"Tabi ki yazabilirsiniz" dedi ve ekledi; "Müzakerelerde hep ödün istenen taraf Türk tarafı oldu. Hep ödün vererek götürdüler müzakereleri. Annan planı dediler. Türk tarafı kabul etti. Rumlar etmedi. O zaman bunun sonuçlarına da katlansınlar. Eğer o kadar müzakere istiyorlarsa, bırakın onlar bizim peşimizden koşsun…"

Zeynep Gürcanlı - Hürriyet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.